• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Όλοι στη συγκέντρωση στην Καμάρα - Τετάρτη 17/4 - 11πμ

April 16, 2024 767

Ε΄ Ε ΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ,

ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ (τρίωρη στάση εργασίας 11πμ – 2μμ και χρήση των συναδέλφων από μία έως τρεις ώρες)

Το Δ. Σ. της Ε ΕΛΜΕ-Θ εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της πρόσφατης έκτακτης Γ. Σ. (26/3) των μελών του, καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 17/4/2024, ημέρα κατά την οποία έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΓΣΕΕ, και στη συγκέντρωση που καλεί η ΕΛΜΕ στις 11πμ στην Καμάρα για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, καταργούν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, οδηγούν στη φτωχοποίηση τους εργαζόμενους. Για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν κηρύσσει από 1 (μια) έως 3 (τρεις) ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για να κάνουν χρήση με βάση το διδακτικό τους ωράριο από τις 11πμ έως 2μμ.

Η επίθεση της κυβέρνησης και η κλιμάκωση του αυταρχισμού συνεχίζεται

Το μπαράζ αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών μέτρων συνεχίζεται και εντείνεται. Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρακάμπτει το Σύνταγμα (άρθρο 16) για την πλήρη ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου. Παραδίδει τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στις δυνάμεις της αγοράς. Προανήγγειλε νέα μέτρα για ψήφιση (Εθνικό Απολυτήριο με σκληρό σύστημα εξετάσεων, διαγωνισμό ΑΣΕΠ, «ελεύθερη» επιλογή σχολείων, αλλαγές στην ειδική αγωγή σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών, κ.ά.) Εντείνουν την επίθεσή τους για την επιβολή της αξιολόγησης για να φέρουν πιο κοντά τις επιδιώξεις της αξιολόγησης, να συνδεθεί με μισθούς, πριμ παραγωγικότητας, άρση της ακώλυτης μισθολογικής, υπηρεσιακής και βαθμολογικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών και προπαντός της ίδιας της μονιμότητας. Η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην ενέργεια σαρώνουν τους μισθούς. Οι εργαζόμενοι οδηγούμαστε στην φτωχοποίηση! Εμπορευματοποιούν την υγεία, επιβάλλουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και υπονομεύουν τη δημόσια υγεία. Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν με αυταρχισμό και καταστολή όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της. Έστησαν βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων εκπαιδευτικών σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Λάρισα, κ.ά. Ελπίζουν ότι με την καταστολή, τις απειλές και τον εκφοβισμό θα τελειώνουν με την αντίσταση των εκπαιδευτικών.

Το ΥΠΑΙΘΑ με συνεχείς προσφυγές κατά της Α.Α. προσπαθεί να σταματήσει τον αγώνα κατά της αξιολόγησης. Καταδεικνύει όμως και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τον αγώνα και γίνεται ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει την πολιτική της με απαγόρευση θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως η απεργία και αυτό δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που είναι η ψυχή του αγώνα κατά της αξιολόγησης, συνέβαλλαν με κοινή δράση, πρωτοβουλίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις καθοριστικά στη συνέχιση του αγώνα! Στην κατεύθυνση αυτή η Ε ΕΛΜΕ έχουμε προκηρύξει απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση και την εφαρμόζουμε, όπως τα προηγούμενα χρόνια για αυτοαξιολόγηση σχολείων και για μέντορες

συντονιστές που υλοποιήθηκε από τον κλάδο και κράτησε το μέτωπο του αγώνα ανοιχτό. Η ΟΛΜΕ κάτω από την πίεση του κλάδου επαναπροκήρυξε την απεργία αποχή, ενώ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε, αν ξαναβγάλουν την απεργία αποχή παράνομη, και η ίδια να την επαναπροκηρύξει. Χρησιμοποιούμε τις μονόωρες στάσεις της ΕΛΜΕ για να αντιδράσουμε συλλογικά στο σχολείο όταν επιχειρήσουν οι αξιολογητές να μπούνε στην τάξη, εξηγούμε στους μαθητές μας γιατί δεν μπαίνουμε για μάθημα.

Οι αγώνες των φοιτητών και του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, των αγροτών και των εργαζομένων με τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια και στην απεργία στις 28/2 ενάντια στη φτώχεια, την ακρίβεια, τη λιτότητα και τη διάλυση - ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση), τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, η μακροχρόνια σύγκρουση με την κυβέρνηση για να μην περάσει η αξιολόγηση, οι διαδηλώσεις στήριξης της 12χρονης στον Κολωνό, δίνουν το μήνυμα ότι ένοχη είναι η πολιτική τους και όσοι τη στηρίζουν. Διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και σηματοδοτούν τον αναγκαίο κοινό αγώνα όλων των αγωνιζόμενων με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. 1.200 ευρώ καθαρά κατώτατος μισθός και αναλογικές αυξήσεις σε όλους. Άμεση απόδοση συντάξεων, να σταματήσει η απαξίωση του καθεστώτος των έναντι, διπλασιασμός του εφάπαξ. 20.000 διορισμοί τώρα στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ενισχυτική και πρόσθετη διδασκαλία από την αρχή της χρονιάς σε όλα τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ. 20 μαθητές στο τμήμα. Καμία συγχώνευση σχολείων. Όχι στο νέο σχολείο των ταξικών φραγμών. Κατάργηση εξεταστικών πλεγμάτων (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA), καμία προώθηση νέων με το Εθνικό Απολυτήριο, τη γονεϊκή επιλογή σχολείων. Κατοχύρωση γνήσιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για εφ’ όλης της ύλης διεκδικήσεις και τα αιτήματα του κλάδου. Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της αξιολόγησης και την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση των ν. 4823/2021 και 4692/20. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων. Αγώνας για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, ενάντια σε διώξεις και πειθαρχικά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα! Απαντάμε στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που επιδιώκει να καταργήσει κάθε συνδικαλιστική δράση που επιδιώκει να ανατρέψει την πολιτική της. Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας και διεκδικούμε αλλαγές προκρίνοντας αιτήματα με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας! Σε μια τέτοια κατεύθυνση και μπροστά στη γενικευμένη επίθεση που εντείνεται με μπαράζ αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων εφ’ όλης της ύλης στη δημόσια παιδεία και την εργασία μας, συμμετέχουμε την Τετάρτη 17/4 στην απεργιακή συγκέντρωση, 11πμ, Καμάρα. Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 2μμ. Καλούμε τους συναδέλφους να ανταποκριθούν και να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της αξιολόγησης με ισχυρά όπλα την απεργία αποχή, τις στάσεις εργασίας και την κλιμάκωση του αγώνα. Υπογράφουμε μαζικά σε κάθε σύλλογο τη δήλωση Α. Α. της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ ώστε να προχωράμε χωρίς υποχωρήσεις και κανείς να μην σκέφτεται ότι θα αξιολογηθεί. Συμμετέχουμε μαζικά στις στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) για να μην μπουν οι αξιολογητές στην τάξη.

Ζ΄Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσσαλονίκης "Ο Φίλιππος"

Στις 17 Απρίλη απεργούμε, συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην αξιολόγηση και τον κυβερνητικό αυταρχισμό – 3ωρη στάση εργασίας του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Συνάδελφοι/ισσες,

Στις 17 Απριλίου, μέρα πανεργατικής απεργίας, οι εκπαιδευτικοί δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, το σχολείο της αγοράς και τον υποταγμένο εκπαιδευτικό χωρίς δικαιώματα που επιδιώκει να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘΑ με τις αυταρχικές εγκυκλίους, τους εκβιασμούς και τις απειλές του.

Στις 17 Απριλίου μαζί με τους/τις εργαζόμενους/ες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα διεκδικούμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, φραγμό στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, παιδείας, ασφάλισης και των κοινωνικών αγαθών καθώς και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και funds.

Στις 17 Απριλίου διεκδικούμε δουλειά για όλους, δουλειά με εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, βροντοφωνάζουμε κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και την απεργία, κατάργηση του ν. Χατζιδάκη και όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου.

Το Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης κηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας (3 τελευταίες ώρες πρωινού και 3 πρώτες απογευματινού κύκλου) και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για να ζούμε και να διδάσκουμε με αξιοπρέπεια!

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 ΟΛΟΙ- ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,11.00.πμ, ΚΑΜΑΡΑ

34329962-dfee-4182-bfb2-31670f07ffb4.png

 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !

Ø ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Ø     ΓΙΑ  ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

 

 

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 π.μ.-14:00 μ.μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search