• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ των ποινικών -πια- διώξεων στον Πειραιά

January 18, 2024 1459

Όχι μόνο δεν παίρνονται πίσω οι αλλεπάλληλες διώξεις εκπαιδευτικών στον Πειραιά για συνδικαλιστική και πολιτική δράση, αλλά μπαίνουν σε κλιμάκωση της πολιτικής των διώξεων, της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες τουλάχιστον τρεις εκπαιδευτικοί και ένας εργαζόμενος διώκονται ποινικά  για την κινητοποίηση ενάντια στη «διημερίδα της ντροπής» που οργανώθηκε από τον ΔΙΔΕ Πειραιά και ματαιώθηκε τον Μάρτη του  2023

Οι διωκόμενοι καλούνται στο ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως «εγκαλούμενοι» να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πειραιά. Δυο από τους διωκόμενους είναι γνωστοί και στοχοποιημένοι αγωνιστές – μέλη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτή τη φορά η … μπάλα έχει πάρει και άλλους. Και αυτό πιθανόν να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και από πλευράς ΕΛΜΕ Πειραιά που κρατά στάση παθητικής ανοχής στις διώξεις και στην καταγγελθείσα σκευωρία της PISA. Ανοχή ακόμα και σε σκευωρούς μέλη της ΕΛΜΕ!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του esos στις 17 – 3 – 2023 «Στο αστυνομικό τμήμα του Πειραιά  μετέβη . το μεσημέρι, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Δρ. Διονύσης Αναστασόπουλος, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεσε  μήνυση κατά συγκεκριμένων εκπαιδευτικών».

Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από μερικές μέρες στον Πειραιά διαδιδόταν ότι οι διώξεις «παγώνουν» και ότι οι διώκτες είναι ενάντια στις διώξεις ως καλοί χρισταινοί και υπερασπίζονται τους εκπαιδευτικούς!

Άσχετα με το πως θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία, αν και πότε δηλαδή θα προχωρήσουν ανοικτά και σε ποινικές διώξεις, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα «επεισόδιο» της βιομηχανίας των διώξεων που έχουμε βιώσει το τελευταίο διάστημα, τόσο στον Πειραιά, όσο και σε όλη τη χώρα. Κομμάτι της πολιτικής «καταστολή, νόμος και τάξη», που καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, που θέλει η μόνη άποψη που ακούγεται να είναι, χωρίς την παραμικρή «παραφωνία», η κυρίαρχη συστημική άποψη.

Χωρίς αμφιβολία η εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας θα είναι σε άμεση συνάρτηση με το αν θα κλιμακωθεί ή όχι ο αγώνας ενάντια στις διώξεις. Αν θα πάρει χαρακτηριστικά κινήματος που θα διεκδικεί να παρθούν ΟΛΕΣ οι διώξεις πίσω. Για αυτό και πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα συντονισμού, έτσι ώστε να εκφραστεί ξανά το επόμενο διάστημα μαζικά στον ΔΡΟΜΟ η αγανάκτηση ενάντια τις διώξεις.

Δραπανι-φόρος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search