• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Γενικός ξεσηκωμός κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

January 18, 2024 853

Μεγάλη ήταν σήμερα η συμμετοχή στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση. Το σημείο συνάντησης ήταν στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι και η μαζική πορεία ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 1 μμ με κατεύθυνση την Ομόνοια και μετά το Σύνταγμα.

foto
 

Οι φοιτητές, που συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις καταλήψεις στις σχολές, κατεβαίνουν στους δρόμους ζητώντας αναβάθμιση των σπουδών τους, πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές και φυσικά στέκονται απέναντι στη πολιτική της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

foititiki_poreia_ekpaideytikos_omilos

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, στο συλλαλητήριο -λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι- βρίσκονταν στο δρόμο περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές. Το κάλεσμα στο συλλαλητήριο ήταν από το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, αλλά στην πορεία κατέβηκαν δεκάδες εκπαιδευτικοί φορείς, κινηματικές ομάδες και πολιτικές οργανώσεις, αλλά και χιλιάδες μαθητές και φοιτητές. 

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές. 

 
Εurokinissi
 

Η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Υπό κατάληψη δεκάδες σχολές

Στο ΕΜΠ, σε κατάληψη βρίσκονται και οι εννέα σχολές με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (Μηχανολόγοι, Μεταλλειολόγοι, ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Αρχιτέκτονες, Χημικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Ναυπηγοί).

Στο ΕΚΠΑ, υπό κατάληψη είναι οι εξής σχολές: Φιλοσοφική, Νομική, Βιολογικό, Νοσηλευτική, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ενώ χθες αργά θα αποφάσιζαν το Μαθηματικό, το Φυσικό και τα Τμήματα Πληροφορικής και ΕΜΜΕ.

Σε κατάληψη και το Πάντειο, το Γεωπονικό, το Πανεπιστήμιο Πειραιά τουλάχιστον ως τις 23 Ιανουαρίου, όπως και σχεδόν όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος/ efsyn.gr
Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος/ efsyn.gr
Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος/ efsyn.gr
Eurokinissi

 

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί «επί ποδός πολέμου» και στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκε από φοιτητικούς συλλόγους αλλά και συλλόγους διδασκόντων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καμάρας κρατώντας πλήθος πανό αλλά και κόκκινα μπαλόνια.

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη τελούν δεκαέξι σχολές και τμήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια καθώς, όπως υποστηρίζουν, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους.

Με στοιχεία από efsyn & alfavita

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search