• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καθηγητής κατέρρευσε την ώρα του μαθήματος - Στο διώροφο σχολείο δεν υπάρχει καν ασανσέρ!

January 25, 2024 2275
Οι μαθητές βγήκαν εκτός αίθουσας και ενημέρωσαν καθηγητές διπλανών αιθουσών, οι οποίοι προσέτρεξαν σε βοήθεια ενώ ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.
Τον κουβάλησαν με τα χέρια από τις σκάλες για να τον μεταφέρουν στο ισόγειο - Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί (24/01) σε Γυμνάσιο στον Βόλο, καθώς ένας καθηγητής την ώρα του μαθήματος κατέρρευσε.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο καθηγητής ένιωσε την ώρα του μαθήματος μία έντονη αδιαθεσία, προσπάθησε να πλησιάσει την έδρα και να ακουμπήσει αλλά δεν τα κατάφερε και λιποθύμησε.

Οι μαθητές έντρομοι ενημέρωσαν άμεσα τους καθηγητές από τις διπλανές αίθουσες, οι οποίοι και τον μετέφεραν στο υποβασταζόμενο στο ισόγειο της σχολικής μονάδας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να τον παραλαμβάνουν και να τον μεταφέρουν στο «Αχιλλοπούλειο» για εξετάσεις.

Δεν υπάρχει ασανσέρ

Όπως αναφέρει ο taxidromos.gr, ο καθηγητής έπρεπε να κατέβει από τον όροφο όπου είναι η αίθουσα που έκανε μάθημα στο ισόγειο, ωστόσο στην κατάστασή του, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη σκάλα και ασανσέρ στο κτίριο δεν υπάρχει.

Συνάδελφοί του τον κουβάλησαν με τα χέρια από τις σκάλες για να τον μεταφέρουν στο ισόγειο και να μπορέσει να τον πάρει πλήρωμα του ΕΚΑΒ για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Το συμβάν προκάλεσε την αγανάκτηση σε εκπαιδευτικούς, που επί σειρά ετών ασκούν πιέσεις για την εγκατάσταση ασανσέρ στα διώροφα σχολεία, προκειμένου να εξυπηρετούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά μέχρι σήμερα το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

«Σε όλα τα παλιά σχολεία υφίσταται ζήτημα. Ασανσέρ δεν υπάρχουν μολονότι χρειάζονται», αναφέρουν εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τους ίδιους, ιδίως σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, όπως το συγκεκριμένο των 650 μαθητών, όλο και κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός θα έχει κινητικό πρόβλημα.

«Υπάρχουν μαθητές με πατερίτσες λόγω τραυματισμών που δεν μπορούν να ανέβουν στις αίθουσές τους και κάθε φορά αναγκαζόμαστε να μετακινούμε ολόκληρα τμήματα σε κάτω αίθουσες για να είναι προσβάσιμα από τραυματισμένους μαθητές. Το θέμα είναι όμως ότι κι εμείς ως καθηγητές μεγαλώνουμε ηλικιακά, μπορεί να έχουμε κάποιο κινητικό πρόβλημα ή τραυματισμό. Επί σειρά ετών ζητούμε να βρεθεί λύση για να εξυπηρετούνται έκτακτες καταστάσεις», αναφέρουν εκπαιδευτικοί.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search