• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διευθύντρια κάλεσε την αστυνομία "δι' ασήμαντον αφορμήν" - Σύλληψη 13χρονου μαθητή

February 06, 2024 1854

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Σύρου έγιναν μάρτυρες, τις προάλλες, ενός πρωτοφανούς και ιδιαίτερα θλιβερού γεγονότος μέσα στο ίδιο το σχολείο. Εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου εντόπισαν έναν 13χρονο μαθητή, ο οποίος ανήκε σε άλλη σχολική μονάδα και είχε εισέλθει σε μία σχολική τάξη του 2ου Γυμνασίου. Μετά τον εντοπισμό του μαθητή η Διευθύντρια του σχολείου, αντί να αντιμετωπίσει με κάποιον παιδαγωγικό τρόπο την κατάσταση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, κάλεσε την αστυνομία (!) και ο μαθητής συνελήφθη και προσήχθη μέσα στο σχολείο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκπαιδευτικών και μαθητών. Όταν μάλιστα οι συνάδελφοι του σχολείου απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση του σχολείου για να ζητήσουν εξηγήσεις για όσα συνέβησαν, η απάντηση που έλαβαν ήταν «δεν σας αφορά, είναι υπόθεση της διεύθυνσης του σχολείου».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων επισημαίνει, προς όλες τις πλευρές, ότι τα θέματα συμπεριφοράς και σχολικής ζωής επιλύονται και οφείλουν να επιλύονται εντός του σχολείου και πάντα σε ένα παιδαγωγικό πλαίσιο, σε σύμπλευση με όσα προβλέπει η νομοθεσία και ο κανονισμός λειτουργίας για τη σχολική ζωή και φυσικά με γνώμονα το όφελος των παιδιών και της μακροπρόθεσμης συνύπαρξής τους μέσα στην κοινότητα του σχολείου. Και όχι για ένα απλό πειθαρχικό ζήτημα που αφορά έναν 13χρονο μαθητή να καλείται η αστυνομία, να συλλαμβάνει και να προσαγάγει τον μαθητή μέσα στον σχολικό χώρο. Κάτι τέτοιο αντίκειται στον παιδαγωγικό και κοινωνικό μας ρόλο και βέβαια παραπέμπει σε άλλες εποχές…

Η ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Καταγγελία σχετικά με την κλήση αστυνομίας από τη Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Σύρου και την προσαγωγή μαθητή

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7 Φλεβάρη στη ΔΔΕ Κυκλάδων!
Μονόωρη στάση εργασίας από την Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (13:00 – 14:00)

Οι συνάδελφοι μας του 2ου Γυμνασίου Σύρου έγιναν μάρτυρες, τις προάλλες, ενός πρωτοφανούς και ιδιαίτερα θλιβερού γεγονότος μέσα στο ίδιο το σχολείο. Εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου εντόπισαν έναν 13χρονο μαθητή, ο οποίος ανήκε σε άλλη σχολική μονάδα και είχε εισέλθει σε μία σχολική τάξη του 2ου Γυμνασίου. Μετά τον εντοπισμό του μαθητή η Διευθύντρια του σχολείου, αντί να αντιμετωπίσει με κάποιον παιδαγωγικό τρόπο την κατάσταση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, κάλεσε την αστυνομία (!) και ο μαθητής συνελήφθη και προσήχθη μέσα στο σχολείο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκπαιδευτικών και μαθητών. Όταν μάλιστα οι συνάδελφοι του σχολείου απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση του σχολείου για να ζητήσουν εξηγήσεις για όσα συνέβησαν, η απάντηση που έλαβαν ήταν «δεν σας αφορά, είναι υπόθεση της διεύθυνσης του σχολείου».

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων θα θέλαμε να επισημάνουμε καταρχάς, προς όλες τις πλευρές, ότι τα θέματα συμπεριφοράς και σχολικής ζωής επιλύονται και οφείλουν να επιλύονται εντός του σχολείου και πάντα σε ένα παιδαγωγικό πλαίσιο, σε σύμπλευση με όσα προβλέπει η νομοθεσία και ο κανονισμός λειτουργίας για τη σχολική ζωή και φυσικά με γνώμονα το όφελος των παιδιών και της μακροπρόθεσμης συνύπαρξής τους μέσα στην κοινότητα του σχολείου. Και όχι για ένα απλό πειθαρχικό ζήτημα που αφορά έναν 13χρονο μαθητή να καλείται η αστυνομία, να συλλαμβάνει και να προσαγάγει τον μαθητή μέσα στον σχολικό χώρο. Κάτι τέτοιο αντίκειται στον παιδαγωγικό και κοινωνικό μας ρόλο και βέβαια παραπέμπει σε άλλες εποχές…

Τα σχολεία αποτελούν ευαίσθητους και δημοκρατικούς οργανισμούς που οφείλουν να προσπαθούν να επιλύουν με δημοκρατικό τρόπο τα θέματα συμπεριφοράς των εφήβων, για τους οποίους η πρόκληση, η σύγκρουση και τα πειθαρχικά παραπτώματα συνιστούν «φυσιολογική» συμπεριφορά σε κάποια στάδια ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.

Δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο να δούμε να ποινικοποιούνται τα προβλήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Η προσπάθεια διαμεσολάβησης και η συνεργατική διευθέτηση θα πρέπει να υιοθετούνται και να προκρίνονται  από τους αρμόδιους θεσμούς σε αντίθεση με παρεμβατικές και «κατασταλτικές» μεθόδους, όπως είναι η είσοδος της αστυνομίας στο χώρο του σχολείου και η προσαγωγή μαθητών, στο αστυνομικό τμήμα.

Έξω η αστυνομία από τα σχολεία!

Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα των παιδιών μας και των μαθητών μας!

Για όλα τα παραπάνω και για να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες ανάλογων θλιβερών καταστάσεων καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κυκλάδων, την Τετάρτη 7 Φλεβάρη στη 13:15!

Για τον λόγο αυτό προκηρύσσουμε μονόωρη διευκολυντική στάση εργασίας (13:00 – 14:00)

Να είμαστε όλοι εκεί!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search