• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

H δημόσια δωρεάν εκπαίδευση στο απόσπασμα - Να οικοδομήσουμε κοινό μέτωπο παιδείας - εργασίας για την υπεράσπισή της

February 07, 2024 626

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )

Κυβέρνηση - ΕΕ - ΟΟΣΑ και σύστημα κλιμακώνουν την επίθεση

H δημόσια δωρεάν εκπαίδευση στο απόσπασμα - Να οικοδομήσουμε κοινό μέτωπο παιδείας - εργασίας για την υπεράσπισή της με ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χαιρετίζουμε τα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια των τελευταίων βδομάδων στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας. Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκρατίας απέναντι σε φοιτητές και μαθητές. Φανερώνοντας τις δυσκολίες μπροστά στις οποίες βρίσκεται μια πολιτική διαχείριση, που χρησιμοποιεί ωμή καταστολή, εκτιμώντας ότι έτσι θα ανακόψει την οργή και τον δίκαιο αγώνα της νεολαίας. Τη διαψεύδουν οι μαζικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση εξαπολύει μια νέα επίθεση στην εκπαίδευση. Έξι νομοσχέδια «υποσχέθηκε» τους πρώτους μήνες του 2024. Αιχμή του δόρατος αποτελούν ο νόμος για την τεχνική εκπαίδευση και το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα για να τελειώνει με την «ανορθογραφία» του δικαιώματος στις δωρεάν σπουδές, παρακάμπτοντας το άρθρο 16 και ανοίγοντας τον δρόμο για την αναθεώρησή του.

Ξέρουμε καλά τί θα σημάνει αυτό το νομοσχέδιο. Άνοιγμα του δρόμου για επιβολή διδάκτρων, για οριστική κατάργηση των δικαιωμάτων σε σίτιση - στέγαση και συνολικά στις δωρεάν σπουδές, για λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δραστική υπονόμευση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων. Προώθηση διαγραφών, πειθαρχικά, χτύπημα του συνδικαλισμού, ποινικοποίηση κάθε επαφής της νεολαίας με ριζοσπαστικές, αγωνιστικές ιδέες.

Πλήττοντας τη βασική κοινωνική ανάγκη της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, κάνουν τις σπουδές ατομικό προνόμιο για λίγους. Με την επίνευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και των εργοδοτικών ενώσεων και τρία χρόνια μετά τον νόμο Κεραμέως για τις μεταγυμνασιακές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και την κατηγοριοποίηση των σχολείων με βάση την αξιολόγηση, βάζουν λουκέτο σε ΕΠΑΛ και τινάζουν στον αέρα οργανικές θέσεις συναδέλφων. Οι απόφοιτοι/ες μαθητές/τριες μας των ΕΠΑΛ θα είναι ακόμη πιο φθηνοί και αναλώσιμοι εργαζόμενοι! Μαθητές από τις πιο φτωχές οικογένειες οδηγούνται μαζικά στις μεταγυμνασιακές καταρτίσεις, να μάθουν από νωρίς ότι πρέπει να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα. Όλα αυτά τα μέτρα που διαλύουν τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, που γιγαντώνουν τους ταξικούς φραγμούς (Τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις PISA, εθνικό απολυτήριο), που επεκτείνουν την ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, και που εντείνουν τον αυταρχισμό δεν είναι αποσπασματικά μέτρα.

Μέσα σε αυτή τη σαρωτική επίθεση οι εκπαιδευτικοί, προοριζόμαστε να παίξουμε τον ρόλο του ιμάντα που θα παρουσιάζει όλα τα παραπάνω στη νέα γενιά σαν αντικειμενικά και σωστά! Ότι έτσι πρέπει να γίνεται κι ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Όχι μόνο να υποκύψουμε, αλλά και να βάλουμε πλάτη στην πλήρη αντιστροφή εννοιών, λέξεων, της ίδιας της πραγματικότητας!

Η αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών έρχεται να παίξει τον ρόλο του μηχανισμού επιβολής, εκβιασμού και ελέγχου. Ξεκινώντας από τους νεοδιόριστους επιδιώκουν να την κλιμακώσουν άμεσα σε όλο τον κλάδο. Η συζήτηση και προώθηση γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ στους αναπληρωτές αυτή τη λογική έρχεται να συμπληρώσει. Η καθημερινότητα στο σχολείο γίνεται κάθε χρόνο πιο δύσκολη με την καταστρατήγηση ακόμα και στοιχειωδών εργασιακών κατακτήσεων μας, το ξεχείλωμα του ωραρίου και η εντατικοποίηση της καθημερινότητας.

Η βιομηχανία διώξεων για πολιτική και συνδικαλιστική δράση, είναι στην κατεύθυνση εγκαθίδρυσης κλίματος τρομοκρατίας και φόβου, επιχειρώντας να κάμψει τις αγωνιστικές φωνές. Οι διώξεις στον Πειραιά, αλλά και αλλού, όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά συνεχίζονται και κλιμακώνονται με νέο σύρσιμο συναδέλφων για «εξηγήσεις» στην αστυνομία. Αυτή τη φορά με αφορμή την κινητοποίηση ενάντια στην περιβόητη διημερίδα για την ιδιωτική (!) -τυχαίο;- εκπαίδευση που είχε οργανώσει πέρσι ο ΔΔΕ Πειραιά, αλλά και για κινητοποίηση στη διεύθυνση Πειραιά στις 30/11/22. Δεν πρέπει να περάσουν!

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Φλεβάρης 2024 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Οι φοιτητές είναι στους δρόμους. Να βρεθούμε από κοινού εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι σε ένα μέτωπο παιδείας - εργασίας

Εδώ και βδομάδες οι φοιτητές κάνουν συνελεύσεις, διαδηλώσεις και καταλήψεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση προσπαθεί να τους απομονώσει, να τους καταστείλει, να τους σπάσει. Αντίστοιχες απειλές εκτοξεύει και προς τους μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις. Την ανησυχεί το ενδεχόμενο ενός ξεσηκωμού στην εκπαίδευση, που ΜΠΟΡΕΙ να μπλοκάρει τα σχέδια της.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε τη νεολαία να δώσει μια τέτοια μάχη μόνη της. Το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους και πρέπει όλοι μαζί να υπερασπιστούμε!

Να οικοδομήσουμε λοιπόν κοινό μέτωπο! Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί να παλέψουμε από κοινού ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν καθημερινά τις ζωές μας. Το εκπαιδευτικό κίνημα, τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία (ΣΕΠΕ - ΕΛΜΕ), οι φοιτητικοί σύλλογοι, να οργανώσουμε άμεσα μαζικό, πολύμορφο αγώνα με σχέδιο, επιμονή και διάρκεια. Να συγκροτηθεί μέτωπο παιδείας - εργασίας, με το φοιτητικό, εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Με πολύμορφο, παρατεταμένο αγώνα διαρκείας με συνέχιση και κλιμάκωσή του στους δρόμους. Για την οργάνωση του, παλεύουμε για τακτικές μαζικές γενικές συνελεύσεις για να συζητάει ο κλάδος πώς θα συνεχίσει να παλεύει.

Να πάμε κόντρα στην τρομοκρατία! Οι εκπαιδευτικοί δεν θα παίξουμε τον ρόλο του «μπάτσου» απέναντι στις μαθητικές καταλήψεις. Οι απειλές που έχουν εκτοξευθεί από τη ΔΔΕ Α΄ Αθήνας, αλλά και τη ΔΔΕ Πειραιά για τηλε-«εκπαίδευση» και ΕΔΕ είναι ενδεικτικές για τον ρόλο που θέλουν να παίξουμε απέναντι στους μαθητές μας.

Κρίσιμο είναι να ενεργοποιηθεί και να παλέψει ένα ευρύτερο δυναμικό για να επιβάλει αυτή την κατεύθυνση. Δε θα παραμείνουμε θεατές ή το πολύ ακολουθητές όπως θέλουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Θα γίνουμε ενεργά υποκείμενα για την οικοδόμηση μετώπου σύγκρουσης και ανατροπής της κοινωνικής βαρβαρότητας.

Για αυτό απαιτείται να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια! Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν! Να απαιτήσουμε να γίνουν άμεσα ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ βήματα για να οικοδομήσουμε κοινό πανεκπαιδευτικό αγώνα. Να πιστέψουμε ξανά στη δύναμη του οργανωμένου συλλογικού αγώνα από τα κάτω, τον μόνο δρόμο για να μπει φρένο σε όλη αυτή την επίθεση στην εκπαίδευση, και γενικά στην κοινωνία.

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ

ü ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ü ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ü ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ü ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΕΒΕ)

ü ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕ-«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» – ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ü ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ü ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

ü ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ – ΟΧΙ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΑΣΕΠ

ü ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

 

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12 μ., ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΤΑΜΕΙΑ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search