• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο «Δημοκράτης» και «Εκσυγχρονιστής» Πιερρακάκης «σέρνει» πάλι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στα δικαστήρια!

February 07, 2024 719

 

Σπέρνουν ανέμους αυταρχισμού και κατάργησης βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως το δικαίωμα της απεργίας και θα θερίσουν τις θύελλες της μαζικής αντίστασης. Νέο κρεσέντο αυταρχισμού από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς, καθώς ο  υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης  παραμονή του νέου μεγάλου εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, κατέθεσε νέα αγωγή κατά της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ  για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, στα βήματα της προκατόχου του Νίκης Κεραμέως...

Η αγωγή αναμένεται να συζητηθεί αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αν και η αποχή των δικηγόρων μπορεί να προκαλέσει και την αναβολή.  Πρόκειται για  μια ακόμα απόδειξη του αδιεξόδου που βρίσκεται η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, σήμερα Τετάρτη 7/2, έσυρε την κηρυγμένη Απεργία Αποχή των ΔΟΕ ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση στα δικαστήρια με στόχο να την κηρύξει παράνομη. 

Σε ανακοίνωση των Παρεμβάσεων ΠΕ και ΔΕ τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Σε μια ακόμα απόδειξη του αδιεξόδου που βρίσκεται η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, σήμερα Τετάρτη 7.2, έσυρε την κηρυγμένη Απεργία Αποχή των ΔΟΕ ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση στα δικαστήρια με στόχο να την κηρύξει παράνομη.  Όπως συνήθως προχωράει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στέλνοντας σήμερα το μεσημέρι αγωγή, η οποία καλείται να εκδικαστεί αύριο!

Το υπουργείο πλέον δεν μπορεί να κρύψει ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά και συναντά σοβαρή αντίσταση στους εκπαιδευτικούς. Παρά τον εκβιασμό στις/στους νεοδιόριστες/ους με τη μη μονιμοποίησή τους, χιλιάδες συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Το ΥΠΑΙΘΑ σε μια απονενοημένη προσπάθεια να ξεφύγει από το τέλμα, ενεργοποίησε την Α2 φάση της αξιολόγησης και μετέτρεψε όλες/ους τους/τις διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/ους των σχολείων, σε αξιολογητές. Παράλληλα, σταδιακά επεκτείνει την αξιολόγηση σε όλες/όλους τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και με αυτούς που έχουν 20-30 χρόνια υπηρεσία. Και μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί πάλι αντιμέτωπο με την ανυπακοή των εκπαιδευτικών, επιστρατεύει το συνηθισμένο του όπλο, την καταστολή και τον αυταρχισμό, τα δικαστήρια!

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με την καταστολή, τις απειλές και τον εκφοβισμό θα τελειώνει επιτέλους με την αντίσταση των εκπαιδευτικών. Είναι γελασμένη! Τρία χρόνια τώρα προσπαθεί να επιβάλει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και δεν τα καταφέρνει. Η αυτοαξιολόγηση έχει μετατραπεί σε παρωδία και στην ατομική αξιολόγηση ομολογεί η ίδια την ήττα της ανακοινώνοντας εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά συμμετοχής που δεν ξεπερνούν το 15% πανελλαδικά στους/στις νεοδιόριστους/ες, κι αυτό μόνο με καθεστώς τρομοκράτησης.»

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ν. Ηρακλείου

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ

Ø ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ  ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ø ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ

Καταδικάζουμε την  αντιδραστική-κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης , η οποία επιτείνεται μπροστά στη μαζικοποίηση και στην καθολική καταδίκη της  βάρβαρης  αντιλαϊκής πολιτικής της.

Η κατάθεση αγωγής εναντίον των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών , της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, με στόχο την κήρυξη  ως παράνομης και καταχρηστικής της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από το αντιλαϊκό μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ επιβεβαιώνει στη  πράξη  ότι η κυβέρνηση όχι μόνο επιδιώκει την πλήρη φίμωση του συνδικαλιστικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος, αλλά στην πράξη ακυρώνει και τις θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες, έτσι ώστε η πολιτική της λαϊκής πείνας και εξαθλίωσης να συμπορεύεται με την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ, τον εκφοβισμό και την ισοπέδωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης.

Είναι προφανές ότι η ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών αγώνων συνδέεται στην ίδια αλυσίδα με τα μέτρα καταστολής των Αγροτικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων και επιβεβαιώνει το δόγμα «νόμος και τάξη» που αποτελεί τη βάση της άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής, όπως απέδειξε  όλη η περίοδος της καραντίνας και όπως κάθε μέρα αποδεικνύει  η επέλαση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε κάθε μορφή  λαϊκής κινητοποίησης  και συνδικαλιστικό αγώνα, αλλά και η βιομηχανία διώξεων των αγωνιστών.

Η κυβέρνηση –με δεδομένη την μαζική καταδίκη των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο της παιδείας, της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ –διαβάθμισης σχολείων ων και εκπαιδευτικών, της Ιδιωτικοποίησης του Πανεπιστημίου, της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης , του ξεκληρίσματος της Αγροτιάς και της δραματικής φτωχοποίησης των εργατο-λαϊκών στρωμάτων-καταφεύγει ξανά στη γνωστή της μέθοδο  του εκφοβισμού και της λαϊκή τρομοκράτησης.

  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΜΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
  • ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΕΛΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 /2 ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
  • ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search