• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στον νέο αυταρχικό κατήφορο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. απαντάμε μαζικά – ενωτικά – αποφασιστικά!

February 09, 2024 556

Η προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο κλάδος με δικαστικές προσφυγές δε θα περάσει!

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το πρωί και η ΔΟΕ για την "κατεπείγουσα" αγωγή Πιερρακάκη  τονίζοντας ότι «η άσκηση της αγωγής είναι ομολογία της συντριπτικής ήττας που έχει υποστεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείου Παιδείας, αφού η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απαντά ενωτικά και αποφασιστικά με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Αυτή τη μεγαλειώδη στάση του κλάδου δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν με άλλο τρόπο παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή, με τη λογική της επιβολής».

Η αντίσταση που εξακολουθεί να υπάρχει δείχνει την πραγματική κατάρρευση της αξιολόγησης.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στην αγωγή το υπουργείο Παιδείας παραδέχεται ότι η αξιολόγηση δεν προχωράει, αφού αναφέρει ότι έχουν παρέλθει δύο ημερομηνίες για την ατομική αξιολόγηση και καλεί το δικαστήριο να την κρίνει παράνομη γιατί αλλιώς «θα ματαιωθεί ο σκοπός των επίμαχων διατάξεων που καθιερώνουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών».

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

«Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (επιδόθηκε αγωγή στις 7/2 σε Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. και εκδικάζεται σήμερα, 8/2 και ώρα 13:00) κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Όμως η πολιτική του αυταρχισμού δεν μπορεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η άσκηση της αγωγής είναι ομολογία της συντριπτικής ήττας που έχει υποστεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείου Παιδείας, αφού η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απαντά ενωτικά και αποφασιστικά με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Αυτή τη μεγαλειώδη στάση του κλάδου δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν με άλλο τρόπο παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή, με τη λογική της επιβολής.

Διαπίστωσαν πως παρά τις απειλές, τους εκφοβισμούς, την τρομοκρατία που ασκούσαν καιρό τώρα στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ένα πολύ μικρό ποσοστό υλοποίησε (σύμφωνα με δικές τους ομολογίες) το επίπεδο Α1. Αυτό δείχνει τη δύναμη που έχει ο κλάδος να αντιπαλεύει, αντιεκπαιδευτικούς νόμους και διατάξεις.

Μάλιστα, ήδη απ’ ότι φαίνεται και στο επίπεδο Α2 οι διευθυντές-ντριες και προϊστάμενοι-ες, παίρνουν θέση ενάντια στην επιχειρούμενη αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Δηλαδή επέρχεται πραγματική κατάρρευση της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21. 

Φαίνεται αδρά λοιπόν, πως η κυβερνητική πολιτική είναι μειοψηφική απέναντι στον κλάδο, απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, απέναντι στη λαϊκή οικογένεια. Γι’ αυτό και επιστρατεύουν την καταστολή!

ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ

Είναι ώρα να στηρίξουμε αποφασιστικά τις θέσεις μας, για να μη γίνουν τα σχολεία μας αρένες, για να μη διαλυθεί το παιδαγωγικό κλίμα, για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Καλούμε τον κλάδο σε καθολική συστράτευση, σε μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και σε ακόμα πιο αποφασιστική και μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

Σημειώνουμε ότι η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, να βγει απόφαση και να επιδοθεί στις Ομοσπονδίες. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 8/2 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search