• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κινητοποίηση για να πάρει άδεια αναπληρώτρια εκπαιδευτικός με επαπειλούμενη δίδυμη κύηση

February 14, 2024 2615

 

 Κινητοποίηση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν την Τρίτη 13/2/2024  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος και ο Σύλλογος Γυναικών Ηρακλείου (μέλος της ΟΓΕ), απαιτώντας να παίρνουν άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί.

Η κινητοποίηση έγινε μετά από καταγγελία αναπληρώτριας εκπαιδευτικού που εργάζεται κανονικά σε τάξη, παρόλο που η δίδυμη κύηση της είναι υψηλού κινδύνου και επιβαρύνεται περαιτέρω λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού στα σχολεία. Σε κατάσταση ομηρείας εκπαιδευτικός του Ηρακλείου, που συνεχίζει να εργάζεται με δίδυμη επαπειλουμένη κύηση… παρά το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες η ίδια παρελήφθη από το σχολείο με ασθενοφόρο λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε συνεχίζει να εργάζεται καθώς δεν μπορεί να λάβει άδεια, παρά μόνο άνευ αποδοχών.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα στέκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικού που υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της πόλης, διαμαρτυρήθηκε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ηρακλείου, ζητώντας εμφατικά ίσα δικαιώματα, τόσο για μόνιμους όσο και για αναπληρωτές.

Σύμφωνα με τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, η εκπαιδευτικός βρίσκεται σε ένα δεινή θέση, ενώ κάνουν λόγο για μια κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που μπορούν να λάβουν μόνο άδεια άνευ αποδοχών, καλούνται να ζήσουν χωρίς απολαβές.

 

Διεκδίκησαν παράλληλα, τη μονιμοποίηση των αναπληρωτριών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτριών εκπαιδευτικών στην προστασία της μητρότητας. Να εξασφαλιστεί σε όλες τις συμβασιούχους εκπαιδευτικούς δουλειά με δικαιώματα, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος.

Το υφιστάμενο αντεργατικό πλαίσιο δεν δίνει το δικαίωμα στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς να πάρουν άδεια. Έτσι, η αναγκαστική «επιλογή» που έχουν είναι, είτε να μείνουν χωρίς εισόδημα παίρνοντας άδεια άνευ αποδοχών, είτε να παραιτηθούν με ποινή να μην μπορούν να εργαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σε μια περίοδο, με τόσο μεγάλη ακρίβεια που πολλές φορές δεν φτάνουν οι δυο μισθοί για μια οικογένεια, η αναπληρώτρια έγκυος εξαναγκάζεται να εργάζεται, παρά τον κίνδυνο για την υγεία της και την υγεία των εμβρύων. Μάλιστα η αναπληρώτρια μεταφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες από το σχολείο με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

«Είναι ανήκουστο τον 21ο αιώνα οι γυναίκες, που κινδυνεύει η εγκυμοσύνη τους, να μην μπορούν να πάρουν την απαραίτητη άδεια, άλλα να είναι ατομική τους υπόθεση η υγεία, η εργασία, χωρίς μέτρα για την επιβάρυνση που υφίσταται ο γυναικείος οργανισμός. Χορτάσαμε στα πλούσια λόγια περί επίλυσης του δημογραφικού και στήριξης των νέων ζευγαριών για να κάνουν οικογένεια. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και ανύπαρκτα τα κοινωνικά μέτρα στήριξης από το κράτος, αντίθετα γυρίζουμε δεκαετίες πίσω, σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και πίεσης. Με αφορμή αυτό το περιστατικό έρχεται ακόμα στο προσκήνιο ο απαράδεκτος διαχωρισμός των δικαιωμάτων των εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των αναπληρωτριών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτριών εκπαιδευτικών στην προστασία της μητρότητας. Να εξασφαλιστεί σε όλες τις συμβασιούχους εκπαιδευτικούς δουλειά με δικαιώματα, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος», τονίζει στην ανακοίνωση της η ΟΓΕ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search