• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Στεκόμαστε στο πλευρό των θεατρολόγων»

March 03, 2024 796

 Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία συμπαραστέκονται και στηρίζουν την κινητοποίηση την Δευτέρα (04/03) και ώρα 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας των θεατρολόγων εκπαιδευτικών και της ΠΕΣΥΘ

Ενδεικτικά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη» με σχετική του ανακοίνωση στηρίζει τους θεατρολόγους και τον αγώνα τους, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην κάλυψη των οργανικών κενών της συγκεκριμένης θέσης.

Μάλιστα, καλεί να στηριχτεί η κινητοποίηση την Δευτέρα (04/03) και ώρα 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 1-3 ωρών.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλες οι πρόσφατες διοικήσεις του Υπουργείου Παιδείας, παρά τις όποιες διακηρύξεις και διαβεβαιώσεις τους (και) προς τους συναδέλφους θεατρολόγους, δεν έχουν προχωρήσει στη σύσταση οργανικών θέσεων της συγκεκριμένης ειδικότητας εν όψει των όποιων επικείμενων διορισμών. Μάλιστα στον συγκεκριμένο κλάδο έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστοι διορισμοί τα τελευταία χρόνια, με τη δικαιολογία πως δεν υπήρχαν οργανικά κενά (!!!), τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και οι συνάδελφοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους αναπληρωτές, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν σε 2 ή και 3, στην καλύτερη περίπτωση, σχολεία.

Με αφορμή, λοιπόν, την προγραμματισμένη συνάντηση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.) με τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Κατσαρό, ο Σύλλογος συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση του Π.Ε.Σ.Υ.Θ. στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00 για διεκδίκηση σύστασης νέων οργανικών θέσεων θεατρολόγων. Οι συνάδελφοι απαιτούν να σταματήσει ο εμπαιγμός και το «θέατρο του παραλόγου» από πλευράς Υπουργείου, το οποίο, επί της ουσίας, λέει ότι «δε σας διορίζουμε γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις, τις οποίες εμείς δε συστήνουμε, ώστε να μη σας διορίσουμε»!!!

Ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» στέκεται στο πλευρό των θεατρολόγων-μελών του και μαζί τους διεκδικεί:

•             Μόνιμους διορισμούς και κάλυψη όλων των κενών σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με γνώμονα το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος.

•             Μεταθέσεις όσων συναδέλφων/ισσών θεατρολόγων το επιθυμούν, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι/ισσες να εργαστούν κοντά στις εστίες τους και να μη χρειαστεί – ενώ εργάζονται ήδη 10 και 20 χρόνια ως αναπληρωτές/τριες, να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους προκειμένου να διοριστούν.

•             Να σταματήσει το αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό καθεστώς των αναθέσεων – κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και είναι καθ᾽ ύλην αρμόδιος/α να διδάξει.

Παράλληλα, διεκδικούμε:

·         Θεατρική αγωγή σε όλα τα σχολεία, τις  τάξεις και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ένας/μία θεατρολόγος ανά σχολείο.

·         Επαναφορά του μαθήματος της θεατρικής αγωγής στην Ε' και Στ' τάξη.

·         Να δίνονται και να καλύπτονται όλα τα κενά από την Α΄ φάση και από την αρχή της χρονιάς

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου δηλώνοντας την στήριξή του στα αιτήματα του ΠΕΣΥΘ και καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στο ΥΠΑΙΘΑ την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 14:00.

 

Η ανακοίνωση

«Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στηρίζει τα αιτήματα του ΠΕΣΥΘ και καλεί τα μέλη του σωματείου μας να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τον ΠΕΣΥΘ στο ΥΠΑΙΘΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 4–3–2024 στις 14:00. Για τον λόγο αυτό κηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της μεσημεριανής βάρδιας των σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας (το παρόν έγγραφο αποτελεί ειδοποίηση και για την Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας).»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search