• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τα ψέματα της ημέρας: Έτσι «κάνουν το μαύρο άσπρο»

June 30, 2023 822
ΠΗΓΗ: ARTI news 
 

Πρωί Πέμπτης και τα τηλεοπτικά ηχεία της κυβέρνησης επί το έργον.

Ο Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ διαρρηγνύει (ως συνήθως) τα ιμάτιά του για τις δηλώσεις στελέχους της αντιπολίτευσης για τις «παράνομες επαναπροωθήσεις» μεταναστών, ενώ αμφισβητεί ότι ξένες εφημερίδες έγραφαν γι' αυτό. Το μόνο που δεν είπε ήταν πως τα pushbacks γινόταν μόνο τον ένα μήνα της «υπηρεσιακής κυβέρνησης»!

Έτσι «κάνουν το μαύρο άσπρο».

Πρώτο Ψέμα:

Δημοσίευμα 19ης Μαΐου 2023 στην βρετανική εφημερίδα The Guardian:

«Η ελληνική κυβέρνηση (σ.σ. Μητσοτάκη) αντιμετωπίζει νέα καταδίκη των μεταναστευτικών πολιτικών της, μέρες πριν από τις γενικές εκλογές, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που απεικονίζει τη βίαιη απέλαση αιτούντων άσυλο που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στη χώρα… Το βίντεο, που τραβήχτηκε από έναν Αυστριακό ακτιβιστή στη Λέσβο τον περασμένο μήνα, έφεραν στο φως οι New York Times, οι οποίοι δημοσίευσαν το υλικό την Παρασκευή, αφού «επαληθεύτηκε και επιβεβαιώθηκε»…».

Δεύτερο ψέμα:

Ανακοίνωση του Λιμενικού (ισχυρισμό που υποστήριξε ο υπηρεσιακός υπουργός και η ΝΔ) ότι οι μετανάστες δεν δέχονταν τη βοήθεια. Αλλά σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica:

«Δεκαεννέα απελπισμένα τηλεφωνήματα σε 13 ώρες έστειλαν σε εθελοντές θαλάσσιων διασώσεων. Το τελευταίο στις 00.46 το βράδυ (ξημέρωμα) της Τετάρτης: «Γεια σου φίλε μου, το πλοίο που έστειλες είναι...». Η κλήση τελειώνει εκεί. Εκείνη τη στιγμή είχαν φτάσει τα πολυαναφερόμενα πλοία, δύο εμπορικά πλοία και μια κορβέτα του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, αλλά - με πολύ επικίνδυνους ελιγμούς που κινδύνευαν να ανατραπούν…», γράφει η La Repubblica. H @alarm_phone είχε στείλει στις αρχές ηλεκτρονικά μηνύματα που αποδεικνύουν ότι οι επιβάτες του #shipwreck νοτιοδυτικά του #Pylos ένα SOS πολλές ώρες πριν βυθιστεί το σκάφος – αλλά οι εκκλήσεις τους αγνοήθηκαν.

Τρίτο ψέμα:

Οι New York Times (μετά το BBC, τον Guardian, τους Times και άλλα διεθνή ΜΜΕ» επιτέθηκαν σφοδρά στην ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο που έδρασαν ή δεν έδρασαν οι ελληνικές αρχές για να διασώσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ανοιχτά της Πύλου. «Η ελληνική ακτοφυλακή ελέγχεται για το πώς ανταποκρίθηκε στον μαζικό πνιγμό μεταναστών» είναι το άρθρο της εφημερίδας που περιγράφει τα γεγονότα και τις αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσε το Λιμενικό καθώς και τις αποκαλύψεις των διεθνών ΜΜΕ.

Ακόμα επικαλείται δικαστικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου είχε ενημερώσει το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης από τις 09:45 ότι το αλιευτικό ταλαντευόταν επικίνδυνα ενώ αργότερα αναφέρει ότι το Λιμενικό το αποδέσμευσε από την περιοχή όταν προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Κι όμως η παραμικρή κριτική εντός της Ελλάδας για τους χειρισμούς του Λιμενικού θεωρείται έγκλημα καθοσίωσης και τουλάχιστον «αντεθνική στάση» από τους προπαγανδιστές (κατ’ ευφημισμό ή κατ’ αντιποίηση δημοσιογράφους) της κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης (και σημερινής) κυβέρνησης που βρήκε αποδοχή στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στην ΕΕ…

Ναι, η αντιμεταναστευτική πολιτική βρήκε αποδοχή στο εσωτερικό της χώρας. H (ακρο)δεξιά έφθασε σχεδόν το 60%. Το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι απελπισμένοι πρόσφυγες -τα θύματα- "δείχνονται" -από του θύτες- ως οι υπαίτιοι για την δική μας εξαθλίωση. Αυτή την στρεψοδικία την επιτυγχάνουν τα καθεστωτικά μίντια και οι συστημικοί "δημοσιογράφοι" τους...

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search