• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο Πιερρακάκης “έδωσε” τον Γαβρόγλου για διάταξη αναγνώρισης ισοτιμίας τίτλων σπουδών ξένων ΑΕΙ με ελληνικά – Θα το επαναφέρουμε, λέει

March 06, 2024 2555

Στην αποκάλυψη, ότι ο Κώστας Γαβρόγλουως υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε εισαγάγει στη Βουλή το 2018 διάταξη, με αναδρομική ισχύ από το 2014, με την οποία αναγνώριζε ότι η διασυνοριακότητα των τίτλων σπουδών των ΑΕΙ “διεθνών οργανισμών” είναι “εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος”, ανεξάρτητα από το αν αναγκάστηκε από την παρέμβαση του κ. Φίλη να την πάρει πίσω, προχώρησε τη Δευτέρα 4/3, στην τελευταία συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και την ίδρυση παραρτημάτων μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Χαρακτηρίζοντας τον κ. Γαβρόγλου ” πιο φιλελεύθερο από εμένα” ο κ. Πιερρακάκης τόνισε: «Ο Κώστας Γαβρόγλου το 2018, με αναδρομική ισχύ από το 2014, έφερε στη Βουλή την διάταξη του άρθρου 19 σύμφωνα με την οποία “οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η ελληνική δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης”. Στην ίδια διάταξη προσέθεσε ότι ” η παράγραφος 1 ισχύει από την έναρξη ισχύος του νόμου 4310/2014″.

«Αντιλαμβάνεστε πως αυτή η διάταξη, δηλαδή η διασυνοριακότητα, είναι εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος” συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Ο κ. Γαβρόγλου είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα, εγώ θα ήθελα σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει έλεγχος από την ΕΘΑΑΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ” ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε “αν φέρουμε -και θα το κάνουμε- αντίστοιχη διάταξη στο μέλλον θα υπάρχει έλεγχος αυτής της διαδικασίας από το ελεγκτικό πρίσμα της ελληνικής δημοκρατίας”.

e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search