• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναμενόμενο: Παράνομη η απεργία αποχή από την αξιολόγηση - Επαναπροκηρύσσεται από ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

March 07, 2024 1108

Αναμενόμενη απόφαση: Παράνομη η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών – Επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από ΔΟΕ/ΟΛΜΕ. 

Με την 227/2024 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας έκανε προ ολίγου δεκτή την αγωγή του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη κατά της ΑΔΕΔΥ η οποία είχε κηρύξει απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις διαδικασίες, που προβλέπονται στον ν. 4823/2021, όπως αυτές συμπληρώθηκαν και περαιτέρω ρυθμίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η απεργία αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση την οποία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ  συνιστά "πολιτική" απεργία, η οποία είναι παράνομη και καταχρηστική , αφού επιχειρεί να καταλύσει το δικαίωμα της πολιτειακής εξουσίας να νομοθετεί επί ζητημάτων που ανήκουν στην αποκλειστική ρυθμιστική εξουσία της , καθιστώντας με τον τροπο αυτό στάσιμο το προσφερόμενο εκπαιδευτικό έργο προς βλάβη των μαθητών και των οικογενειών τους, ενώ λόγοι δημοσίου συμφέροντος  επιβάλλουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης  να υπόκειται σε συνεχή αξιολόγηση προκειμένου να βελτιώνεται και να επικαιροποιείται.

Ήδη το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε επαναπροκήρυξη, ενώ η ΟΛΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε, τη διενέργεια Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ, μεθαύριο Σάββατο, 9/3, με ΟΜΟΦΩΝΗ εισήγηση, την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής, δίνοντας το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών, αλλά και της συνολικής εναντίωσης του κλάδου στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τον αυταρχισμό και την επιβολή πολιτικών διαλυτικών για τον κοινωνικό πυλώνα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν άλλο δρόμο, από τον δρόμος της συσπείρωσης και του αγώνα, πολύμορφου απεργιακού, παρατεταμένου μέχρι τη νίκη!

ΥΓ Υπάρχει μη πολιτική απεργία; Είναι σαφές ότι στόχος είναι η απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας και συνολικά της συνδικαλιστικής δράσης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search