• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ με πάνω από 40 προσαγωγές [βίντεο]

March 16, 2024 726

Συγκέντρωση φοιτητών ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας.

Επέμβαση των ΜΑΤ με δεκάδες προσαγωγές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν όλο το απόγευμα στις εισόδους του Αριστοτελείου και στο εσωτερικό του campus, ενώ προχώρησαν σε πάνω από 40 προσαγωγές, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους προσαχθέντες και υπάρχει κάλεσμα για πορεία στις 8 μ.μ. στην Καμάρα από τον Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής. Ορισμένες σχολές στο ΑΠΘ τελούν υπό κατάληψη εδώ και αρκετές εβδομάδες ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού. Οι σπουδαστές τονίζουν πως απλώς διοργάνωναν εκδήλωση με μουσική, φαγητό και κρασί στον εξωτερικό χώρο του campus και πως η ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε με εκδικητική διάθεση για να προκαλέσει ένταση. 

 
 

Ανακοίνωση και κάλεσμα για συγκέντρωση από το φοιτητικό σύλλογο του Φυσικού του ΑΠΘ:

«Ενώ κάναμε μπαρ στον πλάτανο της σχολής μας και επανοικοιοποιούμασταν το χώρο ήρθε διμοιρία ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στη σχολή. Ούτε πειθαρχικά ούτε διαγραφές έξω οι μπάτσοι από τις σχολές ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΘΕ!!
Σ.Φ. Φυσικού».

 

Η αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη έρχεται μετά από τρεις μήνες φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τον νόμο Πιερρακάκη. Παρόμοια ενέργεια εισβολής στο ΑΠΘ είχε πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου αλλά και στις 22/02.

Σήμερα το πρωί, αστυνομική επιχείρηση με τρεις προσαγωγές πραγματοποιήθηκε και στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου Αθήνας. 

ΠΗΓΗ: efsyn.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search