• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

O ΣΕΠΕ Κέρκυρας & τα πρωτοβάθμια σωματεία παίρνουν τη σκυτάλη της επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής

March 20, 2024 946

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

O ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ/ΑΠΟΧΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ü ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ü ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ü ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ

ü Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ü ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΤΡΙΤΗ 26/3 ΣΤΙΣ 6.00μμ ΣΤΟ 6Ο ΔΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Χαιρετίζουμε τις/τους νεοδιόριστες/ους στο σύλλογό μας και τους χιλιάδες σε όλη τη χώρα για τη συμμετοχή τους στην Απεργία Αποχή και στον αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την πειθάρχηση και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ενάντια στην υποδούλωση της ζωντανής εκπαίδευσης και στην μετάλλαξη κάθε δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου. Δίπλα σε αυτές κι αυτούς βρίσκονται και συνυπογράφουν πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί στο σύλλογό μας, τους οποίους και χαιρετίζουμε, αλλά και σε όλη τη χώρα δεκάδες χιλιάδες μόνιμες/οι και αναπληρωτ(ρι)ες, καθώς συντριπτικά είναι τα ποσοστά στην απεργία αποχή από ολόκληρους τους συλλόγους διδασκόντων!

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει εδώ και τρία χρόνια με ενότητα, αποφασιστικότητα και μαζικότητα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και δηλώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υποχωρεί! Μαζί με τις απειλές, τον αυταρχισμό και την ανοιχτή τρομοκρατία, 13 φορές έσυραν την απεργία-αποχή σε στημένες δίκες για να τη βγάλουν παράνομη και καταχρηστική έτσι που να σταματήσουμε τον αγώνα. Η προχθεσινή πανομοιότυπη στημένη απόφαση σε μια δίκη εξπρές δεν θα μας σταματήσει! Ο αγώνας που δίνουμε είναι ιστορικής σημασίας για όλο το εκπαιδευτικό κίνημα, έτσι που είναι μονόδρομος η διαρκής επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ-πρωτοβάθμια σωματεία. Το οφείλουν στους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που αγέρωχα συμμετέχουν στον αγώνα και δεν πρέπει να μείνουν συνδικαλιστικά ακάλυπτοι.

Δυστυχώς, το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. στην συνεδρίασή του του Σαββάτου 16 – 3 – 2024 αποφάσισε πλειοψηφικά να μην επαναπροκηρύξει την απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης ζητώντας την σύγκλιση: α) έκτακτων Γ. Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών της Δ. Ο. Ε. την περίοδο από 19 – 3 – 2024 έως 29 – 3 – 2024 και β) ολομέλειας των Προέδρων των Σ. Ε. Π. Ε. της χώρας στις 1 – 4 – 2024.

Η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά θετική μπορεί να χαρακτηριστεί και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να την ανατρέψουμε. Τα μέλη του σωματείου μας που σταθερά και επίμονα συμμετείχαν έως τώρα στην Απεργία – Αποχή αδυνατούν να κατανοήσουν, όπως όλοι μας, πώς θα χρησιμοποιηθούν οι στάσεις εργασίες για να μην συμπληρωθούν οι ηλεκτρονικοί φάκελοι των υπό «αξιολόγηση» νεοδιόριστων συναδέλφων μας ή πώς θα χρησιμοποιηθούν οι στάσεις εργασίας από τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων και τις/τους

Διευθύντριες/Διευθυντές των σχολείων προκειμένου να μην καλέσουν τους νεοδιόριστους συναδέλφους για αξιολόγηση;

Πρόκειται για το θέατρο του παραλόγου, όταν το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. ζητά από τους συναδέλφους να συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο το όπλο των στάσεων εργασίας.

Στη βάση αυτή το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας στη συνεδρίασή του της 19ης Μαρτίου 2024 αποφάσισε ότι δε θα κάνει βήμα πίσω από τις συλλογικές αποφάσεις και ειδικότερα φέτος από την ομόφωνη απόφαση της 92ης ΓΣ της ΔΟΕ, την απεργία-αποχή, τις στάσεις εργασίας και τις κινητοποιήσεις έξω από τις σχολικές μονάδες. Όπως έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό με τις διαρκείς αποφάσεις των Γ.Σ και του ΔΣ, αλλά και ύστερα από τα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής των συναδέλφων στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, δεν θα αφήσει τους συναδέλφους ούτε μια μέρα ακάλυπτους σε αυτόν τον αγώνα που συνεχίζεται:

ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες της αξιολόγησης με εξώδικο που θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, στο Υπουργείο Εργασίας και στη Διεύθυνση Π.Ε. Κέρκυρας, και θα στείλει σχετική δήλωση της α/α, ώστε να υπογραφεί μαζικά από τους συναδέλφους, να πρωτοκολληθεί και να την επικαλούνται όσοι καλούνται για αξιολόγηση είτε από συμβούλους είτε από διευθυντές. Επιπρόσθετα, οι μονόωρες, δίωρες και τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας για την αποτροπή της εισόδου των αξιολογητών στις τάξεις ισχύουν και θα επαναπροκηρύσσονται διαρκώς και από τον ΣΕΠΕ.

Είναι αυτονόητο ότι στο μεταβατικό διάστημα των λίγων ημερών από τη λήξη ισχύος της προηγούμενης απεργίας -αποχής έως την έναρξη ισχύος της επόμενης, τουλάχιστον οι διευθυντές των σχολείων και οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων που δεν συμμετέχουν στην απεργία αποχή, δεν θα πρέπει να καλέσουν τους συναδέλφους σε αξιολογικές διαδικασίες. Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι στον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας, τους καλούμε να ταχθούν μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Ενημερώνουμε πάντως όλους ότι σε κάθε τέτοια περίπτωση αξιολόγησης είτε από Διευθυντή/ντρια είτε από Σύμβουλο ενημερώνουμε το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ και κάνουμε χρήση της κηρυγμένης στάσης εργασίας, αποτρέποντας την αξιολογική διαδικασία.

Ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας θα προβεί τις επόμενες μέρες σε κάθε μορφής ενημερωτική καμπάνια για τη συνέχεια του αγώνα, δια ζώσης και διαδικτυακά, ενημερώσεις και επιστολές προς γονείς, εκδηλώσεις, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γ.Σ την Τρίτη 26 Μαρτίου 6.00μμ στο 6ο ΔΣ Κέρκυρας για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα αλλά και τη διαμόρφωση της θέσης-απαίτησης του Συλλόγου μας προς τη ΔΟΕ για την αναγκαία συνέχιση του αγώνα και την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής (η έκτακτη Γ. Σ. της 26ης Μαρτίου 2024 θεωρείται η τρίτη κατά σειρά πρόσκληση για σύγκλιση έκτακτης Γ. Σ. αφού καλούμε την πρώτη φορά την Τετάρτη 20 – 3 – 2024 στις 18:00 στο 6ο Δημ. Σχ. Κέρκυρας και την δεύτερη φορά την Παρασκευή 22 – 3 – 2024 στις 18:00 στο 6ο Δημ. Σχ. Κέρκυρας, έτσι ώστε και σύμφωνα με το καταστατικό της ΔΟΕ στις 26 – 3 – 2024 να χρειάζεται η ενυπόγραφη παρουσία του 1/5 των ταμειακώς εντάξει μελών του σωματείου μας για να υπάρχει απαρτία και να μπορεί να ληφθεί απόφαση).

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search