• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σε δίκη η ΕΛΜΕ Χανίων - Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

March 27, 2024 567

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε χθες η ΕΛΜΕ Χανίων μετά από αγωγή του ελληνικού δημοσίου και συγκεκριμένα των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αφορμή την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης κατά της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Το ελληνικό δημόσιο επικαλέστηκε παραβίαση διατάξεων του νόμου, με τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών να μιλούν για αυταρχισμό, εκφράζοντας την αντίδραση τους με μια μαζική παράσταση έξω από τα δικαστήρια Χανίων, χθες το πρωί οπότε και εκδικάστηκε η υπόθεση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

«Αυτή τη στιγμή η κουβέντα γύρω από τη δίκη δεν έχει σχέση με το ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και κατά πόσο μπορεί ένας κλάδος να απεργεί κόντρα σε έναν άδικο νόμο. Η λογική του υπουργείου και η κατεύθυνση που έχει δοθεί σε μας είναι ότι μπορούμε να κινούμαστε μόνο για τα μισθολογικά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Χρήστος Μπέλμπας. Σημείωσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση τρέχει με ρυθμούς πάρα πολύ γρήγορους για να βγάλει μια απεργία παράνομη και καταχρηστική. Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχουμε χάσει το μέτρημα στα εκπαιδευτικά πόσες φορές έχει το υπουργείο προσπαθήσει κι έχει βγάλει τις απεργίες μας παράνομες και καταχρηστικές», είπε.

Δικαστήρια Χανιά - Κινητοποίηση εκπαιδευτικών

(Με στοιχεία και φωτο από το neakriti.gr και zarpanews.gr)

Η ΕΛΜΕ Χανίων υποστηρίζει ακόμα πως με βάση όσα ίσχυαν, οι εκπαιδευτικοί είχαν το νόμιμο δικαίωμα να κινητοποιούνται για ευρύτερα θέματα που αφορούν τα εργασιακά τους, όπως συνταξιοδοτικά, θέματα ωραρίου, ασφάλισης και συνθηκών. «Αυτή τη στιγμή αυτό το δικαίωμα βάλλεται από το Υπουργείο. Άρα δεν είναι ζήτημα τοπικό, ούτε ατομικής αξιολόγησης. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Όπως βλέπετε τα μέλη μας είναι εδώ για να υπερασπιστούν το δικαίωμα μας στην απεργία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

Το «παρών» στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στα δικαστήρια έδωσαν και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στην ΕΛΜΕ και καταδικάζοντας οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση σε κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βαγγέλης Πρασόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση με πρωτοφανή αυταρχισμό έρχεται για ακόμα μια φορά να κηρύξει την απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη τόσο στην ΑΔΕΔΥ όσο και στο δευτεροβάθμιο όργανο, στην ΟΛΜΕ. Η ΕΛΜΕ κηρύττει απεργία κατά της αξιολόγησης και βρίσκεται αντιμέτωπη επίσης με αγωγή από το ελληνικό δημόσιο».

Δικαστήρια Χανιά - Κινητοποίηση εκπαιδευτικών

(Με στοιχεία και φωτο από το neakriti.gr και zarpanews.gr)

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

Σήμερα Τρίτη 26/3 εκδικάστηκε η αγωγή του Δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων στην οποία το Δημόσιο ζητούσε να κηρυχθεί η Απεργία – Αποχή της ΕΛΜΕ Χανίων παράνομη και καταχρηστική.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην σημερινή κινητοποίηση αποδεικνύοντας ότι οι απειλές και οι εκφοβισμοί δεν τρομάζουν το εκπαιδευτικό κίνημα. Επιπρόσθετα, η μεγάλη παρουσία εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα  σημαντική καθώς η κινητοποίηση καλέστηκε με τον εργασιακό μας χώρο, - τα σχολεία δλδ -  εκτός λειτουργίας    .

Χαιρετίζουμε επίσης τους αλληλέγγυους από άλλα σωματεία και συλλογικότητες που είτε βρέθηκαν κοντά μας στο χώρο των δικαστηρίων, είτε έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης.

Όσοι βρεθήκαμε στο χώρο του δικαστηρίου και παρακολουθήσαμε τη δίκη, γνωρίζαμε ότι παρεμβαίνουμε σε ένα πεδίο ναρκοθετημένο. Την στιγμή που για άλλες υποθέσεις η δικαιοσύνη φαίνεται να κινείται με ρυθμούς χελώνας , εδώ με αστείες δικαιολογίες – χρονικές προθεσμίες για τα στάδια της αξιολόγησης οι οποίες κατ’ ουσίαν γνωρίζουμε ότι δεν υφίστανται- ζήσαμε μια fast track διαδικασία. Από τη μεριά μας ως ΕΛΜΕ Χανίων εξηγήσαμε, μέσω της νομικής εκπροσώπου αλλά και του εκπροσώπου του ΔΣ, τους λόγους για τους οποίους η αγωγή του Δημοσίου ήταν στην ουσία αστήρικτη συνταγματικά, ότι το σύνολο των κατηγοριών όφειλαν να καταπέσουν.

(Με στοιχεία και φωτο από το neakriti.gr και zarpanews.gr)

Εξηγήσαμε επίσης τους λόγους για τους οποίους η Αξιολόγηση ως συνολική διαδικασία, καμία σχέση δεν έχει με τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας τουναντίον μάλιστα. Κοινός παρονομαστής για όσους ήταν παρόντες και παρούσες στην διαδικασία ήταν ότι τα επιχειρήματα από την πλευρά μας ήταν αφενός καλά τεκμηριωμένα όσο και συντριπτικά.

Παραταύτα, η απόφαση όπως αναμενόταν ήταν καταδικαστική, κρίνοντας την Απεργία – Αποχή που είχε κηρύξει το σωματείο μας ως παράνομη (αλλά όχι καταχρηστική όπως ήταν η αρχική εισήγηση).

Ως ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνουμε ότι δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες την Τετάρτη 27/3 στις 7:00μμ στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων (όπου η πρόταση της ΟΛΜΕ είναι για επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής). Είναι πολύ σημαντική η παρουσία όλων μας ώστε μαζί να πάρουμε μια απόφαση για συνέχιση του αγώνα μας.

Να διευκρινίσουμε ότι μέχρι την επίδοση της απόφασης του δικαστηρίου στην ΕΛΜΕ Χανίων, συνεχίζει να είναι σε ισχύ η Απεργία – Αποχή (τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 27/3).

Επίσης οι 3ωρες στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ καθώς και οι κυλιόμενες τρίωρες (μίας, δύο ή τριών ωρών) που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια στην Ατομική Αξιολόγηση συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά.

 
    Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων
        Ο Πρόεδρος                                                              Ο  Γ. Γραμματέας 
        Χ. Μπέλμπας                                                               Μ. Γιακουμάκης
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search