• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Υστερία διώξεων στον Πειραιά - Ένα ακόμα μέλος της ΕΑΑ και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ στη σειρά!

March 29, 2024 757

"Μία εβδομάδα μετά την κλήση για εξέταση της συναγωνίστριάς μας Χρύσας Χοτζόγλου, το στήσιμο μίας ακόμα δίωξης αποκαλύπτει την έκταση που έχει πάρει η στοχοποίηση κάθε συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στη ΔΔΕ Πειραιά.  Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο στόχαστρο της υστερικής επίθεσης έχουν βρεθεί 8 συνάδελφοι της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (εκ των οποίων οι 5 έχουν διατελέσει γραμματείς και μέλη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και ένας είναι μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ) και 2 μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά) φορτωμένοι με πλήθος «αδικημάτων» που, με βάση το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα, επιφέρουν ποινικές ή πειθαρχικές διώξεις ή και τα δύο!"

Επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )

Και συνεχίζει:

"Αλλά δεν θα τους περάσει! Η αντίσταση θα συνεχιστεί συλλογικά και μαχητικά στον δρόμο του αγώνα. Στον δρόμο που άνοιξε η μαζική διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης 21/3, που έδωσε την πρώτη δυναμική απάντηση σε όσους νομίζουν πως θα σκύψουμε το κεφάλι. Μαζί με αγωνιστές και διωκόμενους από άλλους κλάδους, θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τις διώξεις των συναδέλφων μας και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία, στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.Και Υστερία διώξεων για να χτυπηθούν οι αγώνες - Ένα ακόμα μέλος μας και μέλος του ΔΣ στη σειρά!"

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κεντρικό ζήτημα του αγώνα η ανάκληση όλων των διώξεων! Ο φασισμός δεν θα περάσει!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη ΝΕΑ ΚΛΗΣΗ για ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ στο πλαίσιο διενέργειας ΕΔΕ που έλαβε ο συναγωνιστής μας και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Δημήτρης Χαρτζουλάκης σήμερα Πέμπτη 28/3.

Μία εβδομάδα μετά την κλήση για εξέταση της συναγωνίστριάς μας Χρύσας Χοτζόγλου, το στήσιμο μίας ακόμα δίωξης αποκαλύπτει την έκταση που έχει πάρει η στοχοποίηση κάθε συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στη ΔΔΕ Πειραιά.  Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο στόχαστρο της υστερικής επίθεσης έχουν βρεθεί 8 συνάδελφοι της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (εκ των οποίων οι 5 έχουν διατελέσει γραμματείς και μέλη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και ένας είναι μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ) και 2 μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά) φορτωμένοι με πλήθος «αδικημάτων» που, με βάση το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα, επιφέρουν ποινικές ή πειθαρχικές διώξεις ή και τα δύο!  Έπρεπε βέβαια να το περιμένουμε. Δεν είναι τυχαία η διπλή στοχοποίηση του συνδικαλιστικού μας σχήματος: από τη διοίκηση, όταν μας στοχοποίησε με τη φράση «η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής φαίνεται να ανέλαβε την ευθύνη» για την κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA (που μετά από πρότασή μας είχε αποφασίσει η ΕΛΜΕ) και από την εισαγγελία που ζήτησε «τα στοιχεία των μελών του ΔΣ που ανήκουν στην Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (!)» γεγονός που θυμίζει άλλες εποχές και για το οποίο ακόμα περιμένουμε καταγγελία από το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Υπό διωγμό λοιπόν όποιος «φωνασκεί», διαδηλώνει, όποιος αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για να φανεί ο ρόλος των διώξεων για το σύστημα και η άμεση ανάγκη της μαζικής, συλλογικής απάντησης του κινήματος!

Να το πούμε καθαρά: Κανείς πλέον δεν δικαιούται να προσποιείται πως δεν βλέπει την οργανωμένη επιχείρηση φίμωσης και τρομοκράτησης απέναντι σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην αξιολόγηση, στους εντεινόμενους ταξικούς φραγμούς, στην επίθεση στα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Κανείς δεν δικαιούται να καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού και να επικαλείται αμφίβολα «παγώματα» και ψεύτικες «δεσμεύσεις» του ΔΙΔΕ για σταμάτημα των διώξεων. Οι διώξεις συνεχίζονται γιατί αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή του συστήματος και δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς. Συνεχίζονται προκειμένου, με τη βοήθεια του Νέου Ποινικού Κώδικα, να επιβληθεί η πολιτική που διαλύει τα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας και να κατασταλεί κάθε φωνή που αντιστέκεται. Γι’ αυτό διώκονται οι εκπαιδευτικοί, γι’ αυτό συλλαμβάνονται οι φοιτητές, γι’ αυτό απολύονται οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, επειδή αρνούνται να υποταχθούν στη βαρβαρότητα και τον εκφοβισμό.

Αλλά δεν θα τους περάσει! Η αντίσταση θα συνεχιστεί συλλογικά και μαχητικά στον δρόμο του αγώνα. Στον δρόμο που άνοιξε η μαζική διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης 21/3, που έδωσε την πρώτη δυναμική απάντηση σε όσους νομίζουν πως θα σκύψουμε το κεφάλι. Μαζί με αγωνιστές και διωκόμενους από άλλους κλάδους, θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τις διώξεις των συναδέλφων μας και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία, στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Καλούμε τη ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ που θα γίνει το Σάββατο 30 Μάρτη, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν θέση στο κομβικό ζήτημα των διώξεων, να καταγγείλουν τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων μας και να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή!

-        ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

-        ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

-        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

-        Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search