• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σήμερα στις 7 μμ η διαδικτυακή εκδήλωση ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ για την αξιολόγηση

April 02, 2024 620
Η εκδήλωση θα προβληθεί live στο youtube στο κανάλι https://www.youtube.com/@syllogospefilis1007/streams

Στα πλαίσια των προτάσεων που κατατέθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ στις 24/3, Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ καλούν όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς σε διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 2/4 στις 19.00. Για την παιδαγωγική τεκμηρίωση και στήριξη του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και τη νομική στήριξη και απάντηση σε ερωτήματα εκπαιδευτικών

Το Δελτίο Τύπου των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. – ΕΛΜΕ

ΣΕΠΕ: Α΄ Αθηνών, «Αθηνά», Αιγάλεω, «Αριστοτέλης», Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Ζάκυνθου, «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Κέρκυρας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, «Κ.Σωτηρίου», Νέας Σμύρνης, «Παρθενώνας», «Περικλής», «Ρήγας Φεραίος», Ροδόπης, Υπαίθρου

ΕΛΜΕ: Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Β΄ Έβρου, Γ΄ Θεσσαλονίκης, Ε΄ Αθήνας, Ε΄ Θεσσαλονίκης, Εύβοιας, Ικαρίας-Φούρνων, Καστοριάς, Φωκίδας, Χανίων

Σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου στις 19.00

Διαδικτυακή εκδήλωση

«Ο αγώνας στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών!

 

Ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, συνεχίζουμε με Απεργία-Αποχή!»

Η εκδήλωση θα προβληθεί live στο youtube στο κανάλι https://www.youtube.com/@syllogospefilis1007/streams

Στα πλαίσια των προτάσεων που κατατέθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ στις 24/3, Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς σε διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 2/4 στις 19.00. Για την παιδαγωγική τεκμηρίωση και στήριξη του αγώνα μας και τη νομική στήριξη και απάντηση σε ερωτήματα συναδέλφων/ισσων, στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές:

-  οι πανεπιστημιακοί:

·Γρόλλιος Γιώργος, ομότιμος καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. του ΑΠΘ

·Τσιάκαλος Γιώργος, ομότιμος καθηγητής παιδαγωγικής του ΑΠΘ

-  οι νομικοί σύμβουλοι/εργατολόγοι των σωματείων μας

·Βαγιωνάκη Μερόπη

·Παλαιολόγος Παλαιολόγος

·Παπαδάκης Κώστας

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει έναν ιστορικό αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Στο ερώτημα που έθεσαν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ μετά την απόφασή τους να σταματήσουν τον αγώνα και να μην προκηρύξουν νέα απεργία αποχή, τον δρόμο της συνέχισης του αγώνα άνοιξαν οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, τις μαζικές συνελεύσεις έχουν κηρύξει την Α/Α από όλες τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.

Την ίδια στιγμή, σε πείσμα των απειλών και του εκφοβισμούηχηρή ήταν και η απάντηση της βάσης των εκπαιδευτικών: Χιλιάδες κατέκλυσαν τις Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τη συνέχιση της μάχης με όπλα την απεργία-αποχή, τις στάσεις εργασίας και την απεργιακή κλιμάκωση απέναντι στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ.

Ήδη, κάτω από το βάρος των Γενικών Συνελεύσεων, η Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ και η ολομέλεια της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αποφάσισαν την προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής, ενώ οι αποφάσεις 67 Συλλόγων ΠΕ με απαρτία, οδηγούν αναπόφευκτα στο ίδιο αποτέλεσμα και για τη ΔΟΕ!

Το διακύβευμα είναι μεγάλο και ιστορικής σημασίας. Γιατί αν κατισχύσει η αξιολόγηση, η εκπαίδευση στο σύνολό της οδηγείται στην εμπορευματοποίηση της, μετατρέποντας τα σχολεία σε μικρές ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες με γονείς πελάτες και μαθητές που θα στερούνται βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων, βασίλεια του ανταγωνισμού, του κανιβαλισμού, της απόρριψης, της κατηγοριοποίησης. Αξιολογικά κάτεργα, σκληρής ταξικής επιλογής, ατομικών φακέλων επιδόσεων και αποδόσεων που θα καταπίνει τα παιδιά του, μαθητές/τριες από τις λαϊκές τάξεις, με υποταγμένους εκπαιδευτικούς να «διδάσκουν» σε ένα ζοφερό τοπίο, φόβου, πειθάρχησης και χειραγώγησης, πλήρους εξουθένωσης, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία, όπου η ελευθερία της σκέψης και η ελευθερία του αγώνα, ο ανθρωπισμός και η κριτική παιδαγωγική θα βρίσκονται στο στόχαστρο.

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search