• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Νίκη για τους εκπαιδευτικούς! Η απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης κατέρρευσε στη δίκη

April 12, 2024 1229

Η δίκη έγινε επειδή, ως υπογράφοντες, κατά τα έτη 2018 - 2019, δύο καταγγελίες του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων κατά της τότε διευθύντριας του Γενικού Λυκείου Σύρου, στήριξαν συναδέλφους τους σε αυτό το σχολείο, οι οποίοι είχαν αποστείλει σχετική γραπτή αναφορά καταγγέλλοντάς την για αυταρχική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική στάση απέναντι στους συναδέλφους του σχολείου.
Σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα από εκπαιδευτικούς της Σύρου, που συμπαραστέκονταν στους διωκόμενους συναδέλφους τους, διεξήχθη επί δύο ημέρες, 10 - 11/4/2024, η δίκη του προέδρου και του πρώην γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου (Δ.Σ.) της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.
Η δίκη έγινε επειδή, ως υπογράφοντες, κατά τα έτη 2018 - 2019, δύο καταγγελίες του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων κατά της τότε διευθύντριας του Γενικού Λυκείου Σύρου, στήριξαν συναδέλφους τους σε αυτό το σχολείο, οι οποίοι είχαν αποστείλει σχετική γραπτή αναφορά καταγγέλλοντάς την για αυταρχική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική στάση απέναντι στους συναδέλφους του σχολείου. Στη συνέχεια, η διευθύντρια επέλεξε να υποβάλει μήνυση εναντίον των δύο για συκοφαντική δυσφήμηση.

Από την ακροαματική διαδικασία και τα αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη που διεξήχθη, κατέπεσε πλήρως το κατηγορητήριο περί συκοφαντικής δυσφήμησης και οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα την αθώωση των δύο μελών του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των δύο. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ήλθε από την Αθήνα και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των δύο εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης συνοδεύτηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των συμπαραστεκόμενων εκπαιδευτικών, που "έπνιξαν" στην αγκαλιά τους τούς δύο συναδέλφους τους, με έκδηλη την ικανοποίησή τους για τη δικαστική νίκη.

Με τη νίκη αυτή, το εκπαιδευτικό κίνημα στις Κυκλάδες, αλλά και γενικότερα στη χώρα, παίρνει δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα και σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και ενάντια στις αυταρχικές συμπεριφορές και στάσεις στελεχών της Εκπαίδευσης, που πολλές φορές, υλοποιώντας την κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική, γίνονται "βασιλικότεροι του βασιλέως".

Και ο αγώνας για πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, για την αξιοπρέπεια στη ζωή και στη δουλειά συνεχίζεται...

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search