• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στηρίζουμε τη γραμμή της Αντίστασης και του Αγώνα - Ψηφίζουμε ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

April 16, 2024 625

Στις ΕΚΛΟΓΕΣ ανάδειξης αντιπροσώπων για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τη ΓΡΑΜΜΗ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του ΑΓΩΝΑ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

Προεπισκόπηση εικόνας

Ζούμε σε περίοδο ολομέτωπης επίθεσης. Οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα. Εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών (8ωρο, σύνταξη) καταργούνται. Χτυπιέται ανοικτά το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία, ενδεικτική η εξέλιξη με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία! Την ίδια στιγμή που το σύστημα επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου συμπορεύονται στη βάση των δεσμεύσεων προς τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ - ΕΕ)· στην εμπλοκή στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία, στην αντιπαράθεση στη Μέση Ανατολή, στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Με την τρομακτική προοπτική μιας γενικότερης ανάφλεξης να μη φαντάζει πλέον καθόλου μακρινή.

Στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση προχωρά σε μια επίθεση σε όλες της τις βαθμίδες. Πρώτα ψήφισε τον νόμο για την Τεχνική Εκπαίδευση. Στη συνέχεια προώθησε τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που ψηφίστηκε μετά από εννέα εβδομάδες συνεχών μαζικών κινητοποιήσεων των φοιτητών. Τώρα κλιμακώνει την επίθεση στην αξιολόγηση. Σκληραίνει τη στάση της, εξαπολύει απειλές, αξιοποιεί και επικαλείται όλο το αντιδραστικό ποινικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, η κινητοποίηση με «φωνασκίες», για παρεμπόδιση της αξιολόγησης, καθίσταται ποινικό αδίκημα, ενώ το πανό μετατρέπεται σε… τεκμήριο εγκλήματος!

Επιχειρούν έτσι να σπάσουν την αντίσταση του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση και την άρνηση να συναινέσουμε στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που προωθούνται. Της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της έντασης των ταξικών φραγμών και της διάλυσης κάθε δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο. Στο βάθος… ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές, που βιώνουν αναμφίβολα εργασιακή καταπίεση και ανασφάλεια.

Άλλωστε μετά τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έρχεται το λεγόμενο εθνικό απολυτήριο. Δηλαδή πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Έτσι θα κλείνουν τον δρόμο στους μαθητές όχι μόνο προς τις σπουδές αλλά και προς το απολυτήριο Λυκείου. Είναι φανερό ότι στοχεύουν σε ένα σχολείο που, ακόμα και για τα πιο στοιχειώδη, θα βάζει -περαιτέρω- το χέρι στην τσέπη του ο λαός. Σε ένα σχολείο που οι μαθητές από τα πιο φτωχά και λαϊκά στρώματα θα πετιούνται στις μεταγυμνασιακές καταρτίσεις και στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας.

Σε αυτό το σχολείο θέλουν έναν εκπαιδευτικό φοβισμένο, με σκυμμένο το κεφάλι, ώστε να εφαρμόσουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές τους. Το νέο πλαίσιο που εξήγγειλε ο Πιερρακάκης, με στόχο δήθεν την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, θα κάνει ακόμα πιο ασφυκτική την καθημερινότητα στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς να είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των περιστατικών βίας, αυτής της βίας που γεννιέται από την ίδια την πολιτική τους. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους γονείς αποδίδοντάς τους ποινικές ευθύνες για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε καταλήψεις, επιχειρώντας να σπάσουν εν τη γενέσει την αγωνιστική διάθεση των μαθητών ενάντια στο μέλλον που τους ετοιμάζουν.

Αυτή η επίθεση του συστήματος συνοδεύεται και από την απαραίτητη... τρομοκρατία. Χέρι - χέρι με την ποινικοποίηση των αγώνων, με το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, πάει και η υστερία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων εκπαιδευτικών, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Είναι φανερή η προσπάθειά τους να σπάσουν κάθε μορφή αντίστασης. Όλο αυτό το πλαίσιο αναδεικνύει ότι η μόνη πραγματική ασπίδα που έχουμε απέναντι στην επίθεση είναι η μαζική και αποφασιστική συμμετοχή μας στην πάλη χωρίς αυταπάτες ότι αυτή μπορεί να δοθεί χωρίς να ενοχλήσουμε.

Έχουμε ξεκάθαρο ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να βάλει φρένο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Αγώνες, που θα αξιοποιούν το όπλο της απεργίας - αποχής και τις στάσεις εργασίας στις επισκέψεις των αξιολογητών. Κυρίως όμως αγώνες απεργιακούς, με γενικές συνελεύσεις, με διαδηλώσεις, που θα θέσουν στο επίκεντρό τους την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Τη διεκδίκηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών στο δημόσιο σχολείο.

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Απρίλης 2024 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Οι κυρίαρχες παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΠΕΚ - ΣΥΝΕΚ) αποφεύγουν και εχθρεύονται εδώ και καιρό να ανοίξουν τη συζήτηση για να δοθεί μια κεντρική μάχη. Για αυτό ποντάρουν στα αδιέξοδα και στην τρομοκρατία για να οδηγήσουν τον κλάδο σε ήττα. Αναπαράγουν την υποταγή στη νομιμότητα και ότι «όλη η κοινωνία είναι απέναντί μας» για να κρύψουν ότι δεν θέλουν να δώσουν καμία μάχη.

Από κοντά σε αυτή τη λογική κινείται και η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Έχει ξεγράψει κάθε προοπτική απεργιακού αγώνα για τον κλάδο. Έχει συμβάλει στο να μετατραπεί το εργαλείο της απεργίας - αποχής σε ατομική υπόθεση του κάθε συναδέλφου, αφού αρνείται σταθερά να οργανώσει συγκεντρώσεις στα σχολεία σε επισκέψεις αξιολογητών, αναμασώντας το αφήγημα του «ο αξιολογούμενος θέλει». Έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά και στους αγώνες γενικότερα.

Ο κλάδος μπορεί να στήσει και να κλιμακώσει έναν μεγάλο αγώνα με απεργίες, επιτροπές αγώνα, απεργιακά ταμεία και διαδηλώσεις! Με στόχο να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στην εκπαίδευση! Με πλαίσιο διεκδίκησης, όχι παζαριού και υποταγής απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης. Είναι ο μοναδικός δρόμος και απαιτεί τη μαζική συμμετοχή και συμβολή του καθένα μας στον αγώνα με Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων. Με αγώνες στους δρόμους, για να συγκροτήσουμε τη δική μας φωνή απέναντι στην προπαγάνδα και στα ψέματα του συστήματος και των ΜΜΕ του. Μπορούμε να νικήσουμε!

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αποτελεί μετωπικό σχήμα οργανωμένων δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών με κοινό βηματισμό στην κατεύθυνση συγκρότησης ΑΓΩΝΑ μέσα στο σωματείο. Επιδιώκοντας να ενισχύσουμε την από τα κάτω κίνηση του κλάδου στα πρωτοβάθμια σωματεία ως τη μόνη προοπτική που μπορεί να δώσει διέξοδο αντίστασης. Η παράταξή μας δεν παλεύει «για λογαριασμό του κλάδου», αλλά επιδιώκει να συμβάλει στο να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση της οργάνωσης των αγώνων στα χέρια τους. Ξέρουμε πως αυτή είναι η μόνη διέξοδος, έχουμε πλήρη επίγνωση για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τις συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η ΕΑΑ στηρίζει τις κινήσεις αγώνα και αντίστασης, πολεμάει τη γραμμή της ήττας, των συμβιβασμών και της συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο. Συμβάλαμε καθοριστικά να οργανωθεί και να στηθεί η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις στις 21/3, που συνεχώς αρνούνταν και υπονόμευαν οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η παράταξή μας έχει στοχοποιηθεί με χοντροκομμένο τρόπο από τη διοίκηση! 8 μέλη μας διώκονται πειθαρχικά και ποινικά για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση!

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ανάδειξης αντιπροσώπων για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ σας ΚΑΛΟΥΜΕ να ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ τη ΦΩΝΗ που λέει ότι οι πραγματικοί αγώνες μπορούν να στηθούν και να οργανωθούν μόνο στη βάση των πρωτοβάθμιων σωματείων, πέρα από τις λογικές της ανάθεσης και της υποταγής.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, στην επιχείρηση απαξίωσης

και κατάργησης να απαντήσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας!

 Οι αγώνες μας δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι - Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι! ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 18/4, 2 μ.μ., 3ο ΓΕΛ Πειραιά ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ για το 21ο Συνέδριο ΟΛΜΕ, ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4, 8 π.μ. - 8 μ.μ.

Στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων, στηρίζουμε τη γραμμή του αγώνα!

· ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

· ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

· ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

· ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

· ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ (ΕΒΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ) · ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ

· ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ · ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

· ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ · ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΓΩΝΑ

· ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ (ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ), ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

· ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ · ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, στην επιχείρηση απαξίωσης

και κατάργησης να απαντήσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας!

 Απαντάμε στην επίθεση της διοίκησης - Ενισχύουμε - ψηφίζουμε

Στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων, στηρίζουμε τη γραμμή του αγώνα!

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search