• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διακήρυξη για την εργατική πρωτομαγιά - Όλες -οι στην απεργιακή συγκέντρωση

May 01, 2024 643

Ο.Λ.Μ.Ε.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗN ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΪΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους/ες που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Αυτές οι κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν μπει στο στόχαστρο της Κυβέρνησης που κατήργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμα στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απαξιώνει τα συνδικάτα της εκπαίδευσης, αρνείται τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, νομοθετεί αιφνιδιαστικά, και καταφεύγει στη δικαιοσύνη για να ακυρώσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Την ώρα που η ακρίβεια εκτινάσσει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη και ο πληθωρισμός συνεχίζει να καλπάζει, η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει ουσιαστικές αυξήσεις στους/τις εργαζόμενους/ες του Δημόσιου Τομέα, οδηγώντας τους στη φτωχοποίηση. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτοί τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στα είδη λαϊκής ανάγκης.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, καλούμε όλες και όλους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να βάλουμε τέλος στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του συνόλου των εργαζομένων σταματώντας τις πολιτικές αυτές. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και να διεκδικήσουμε:

· Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, 10%

· Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των δώρων και στο Δημόσιο

· Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία

· Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17

· Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

· Πλήρης σύνταξη στα 60 με 30 έτη υπηρεσίας. Επίσπευση της απόδοσης των συντάξεων.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

· Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).

· Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικά το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κοραή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search