• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ατύχημα σε σχολική εκδρομή – Έξι μαθητές τραυματίστηκαν σε πλοίο

May 14, 2024 709

Έξι μαθητές τραυματίστηκαν σήμερα (14/05) σε σχολική εκδρομή σε πλοίο από την Σαντορίνη στην Ίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, οι τραυματισμοί των μαθητών προκλήθηκαν από την πτώση τους στις κυλιόμενες σκάλες, όταν το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» κατέπλευσε στο λιμάνι της Ίου.

Σημειώνεται ότι μία 14χρονη τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και πήρε εξιτήριο λίγο αργότερα.

Για το περιστατικό ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου σχολείου της Θήρας τη Λιμενική Αρχή της Ίου, ενώ οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο πλοίο με προορισμό την Θήρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.

Αναλυτικά, το Λιμενικό αναφέρει τα εξής:
«Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ίου, από εκπαιδευτικούς Γυμνασίου σχολείου της Θήρας που πραγματοποιούσε ημερήσια εκδρομή από την Θήρα στην Ίο, για περιστατικό ελαφρών τραυματισμών έξι μαθητών επιβαινόντων εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα.

Συγκεκριμένα, οι τραυματισμοί των έξι μαθητών προκλήθηκαν από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, ενώ μία 14χρονη εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε αυθημερόν. Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου».

Τι καταγγέλλει ο γυμνασιάρχης

Στιγμές τρόμου έζησαν μαθητές του Γυμνασίου της Θήρας κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, όταν η κυλιόμενη σκάλα μπήκε σε λειτουργία χωρίς προειδοποίηση και οι μαθητές έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον.

Συγκεκριμένα, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η αποβίβαση των παιδιών από το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» στο λιμάνι της Ίου, η κυλιόμενη σκάλα μπήκε σε λειτουργία χωρίς προειδοποίηση με αποτέλεσμα έξι παιδιά να πέσουν και να τραυματιστούν.

«Δεν υπήρχε κανένα μέλος του πληρώματος κοντά στην σκάλα για να καθοδηγήσει τα παιδιά, για να προσέχει εάν υπήρχε μπουτόν ασφαλείας το οποίο δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί. Προσπάθησαν οι καθηγητές να σταματήσουν αλλά δεν είναι γνώστες της κατάστασης. Ποιος ήταν υπεύθυνος; Πώς ενεργοποιήθηκε η σκάλα;» κατήγγειλε ο διευθυντής του γυμνασίου, Μανώλης Καραμολέγκος.

 

Ανεπιθύμητα συμβάντα πάντα θα υπάρχουν στις σχολικές εκδρομές, αλλά δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός να είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας ή ο “αποδιοπομπαίος τράγος” που θα φορτώνεται κάθε φορά τις ευθύνες.

Είναι πασιφανές ότι καθηγητές- συνοδοί σχολικών εκδρομών, φαίνεται να παίζουν κορώνα- γράμματα την προσωπική και οικογενειακή τους γαλήνη, απροστάτευτοι από την ίδια την Πολιτεία σε περιπτώσεις κρίσεων….

Το νομικό πλαίσιο δεν καλύπτει κανέναν από τους καθηγητές σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε στην εκδρομή. Οι δηλώσεις των γονέων δεν προσφέρουν κανένα ελαφρυντικό. Την ευθύνη για κάθε έναν από τους μαθητές έχει ο καθηγητής και κανένας άλλος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search