• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στις αίθουσες των δικαστηρίων το εκπαιδευτικό «σκάνδαλο» της Λέσβου

May 14, 2024 515


Η υπόθεση αποτελεί ανοιχτή πληγή για την εκπαιδευτική κοινότητα
Πριν από ένα χρόνο έσκασε ως «βόμβα» το μεγάλο θέμα που προκάλεσε συζήτηση στη Λέσβο (και όχι μόνο) και αφορούσε το παρασκήνιο της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφίων Διευθυντών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου.

Διαβάστε εδώ    και εδώ   τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Λέσβου

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Καμία απάντηση δεν δόθηκε στις απανωτές ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Λέσβου, όπου με συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα υποψηφίων, βαθμολογίες και αλλά αποδείκνυε πώς στήθηκε όλη η διαδικασία προκειμένου να νομιμοποιηθεί αυτό που είχε προαποφασιστεί μήνες πριν, όταν συγκεκριμένοι πρόσωπα της ΔΑΚΕ και του φαν κλαμπ της, μοίρασαν τα σχολεία σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Καμία απάντηση δεν δόθηκε ούτε στην Βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, η οποία έφερε το θέμα στη Βουλή με επερωτήσεις της. (Γιατί άραγε το λαλίστατο Υπουργείο Παιδείας, που σε άλλα θέματα εκδίδει δεκάδες Δελτία Τύπου, ποιεί την νήσσαν;)

Ο μόνος που πήρε θέση δημόσια δύο – τρεις φορές είναι ο Βουλευτής της Ν.Δ Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση ούτε με τη ΔΑΚΕ της Δευτεροβάθμιας , ούτε με τον αρχηγό της, ούτε ανακατεύτηκε στις συγκεκριμένες κρίσεις. Καταδίκασε δε τις πρακτικές του πελατειασμού. Επαινούμε τη δημόσια αποκήρυξη αλλά σημειώνουμε ότι στο προφίλ του στο F/B ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής είχε αναρτήσει φωτογραφία από συνεστίαση της ΔΑΚΕ παρουσία του Βουλευτή. Μάλιστα η φωτογραφία αυτή έγινε αντικείμενο ποικίλων σχολίων, κάποια από τα οποία ήταν ιδιαίτερα εύστοχα, όπως: Ερώτημα: «Ποιος από τους εικονιζόμενους δεν έχει τακτοποιηθεί;» Απάντηση: Το τραπέζι, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα. Όλοι οι άλλοι έγιναν Διευθυντές!»


Πού βρίσκεται η υπόθεση

Η υπόθεση αυτή όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά αποτελεί μια ανοιχτή πληγή. Έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΔΙΔΕ Λέσβου που επισκέφτηκε νησί του Β. Αιγαίου ευθύνης του ότι οι εκπαιδευτικοί σχολείου ζήτησαν να βγει έξω από το γραφείο «γιατί βρωμάει σαπίλα» και είδε και έπαθε να τους πείσει ότι δεν είχε καμιά σχέση με όσα έγιναν στις κρίσεις των Διευθυντών.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης αντικατέστησε πριν λίγο καιρό δύο μέλη της Επιτροπής, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται, και «απαγόρευσε» τη συμμετοχή του «πρωταγωνιστή»

Οι θιγόμενοι βρίσκονται σε δικαστικές δράσεις: άλλοι κατέθεσαν προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια, άλλοι στα ποινικά με μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος και άλλοι στα αστικά για προσβολή προσωπικότητας με διεκδικήσεις κάποιων χιλιάδων ευρώ. Οι πληροφορίες μας λένε ότι όλα τα δικαστήρια προχωράνε και σύντομα θα οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες. Πάνω από τριάντα υποψήφιοι έχουν δηλωθεί ως μάρτυρες κατηγορίας στα δικόγραφα όσων προσέφυγαν.

Το κρίσιμο ερώτημα όμως παραμένει

Το μεγάλο και κρίσιμο ερώτημα, που δικαίως απασχολεί την κοινή γνώμη, όμως παραμένει: είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά σε μια υπηρεσία με ανθρώπους Πανεπιστημιακού επιπέδου, που μπαίνουν στις τάξεις και διδάσκουν;

Το γεγονός ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα είναι παρήγορο.

Στην κοινότητα των καθηγητών μένει η μεγάλη ευθύνη να προστατέψει το κύρος, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια, την αξιοπρέπειά της. Οι τρόποι είναι πολλοί και δραστικοί. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει παραδοθεί στις ορέξεις και στα συμφέροντα μιας ολιγάριθμης ομάδας.

Και ένα τελευταίο αλλά πολύ βασικό: Ας τοποθετηθεί δημόσια η Νομαρχιακή της Ν.Δ στη Λέσβο, εάν έχει σχέση με την συγκεκριμένη ΔΑΚΕ και τον αρχηγό της. Οι ιδιωτικές αποκηρύξεις δεν έχουν καμιά μα καμιά αξία.
Ειδικοί Συνεργάτες

ΠΗΓΗ: lesvosnews.net

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search