• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι φοιτητές απαντούν στην καταστολή με αγώνες υπέρ της Παλαιστίνης

May 15, 2024 415


ΠΗΓΗ: efsyn.gr
Επίθεση στις διεθνείς, αντιπολεμικές, φοιτητικές κινητοποιήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη • Οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και ζητούν τον τερματισμό του πολέμου
Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν, στις 10 το πρωί της Τετάρτης, οι 28 συλληφθέντες (18 γυναίκες, 10 άνδρες) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις, κατά περίπτωση, των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες, μετά την εκκένωση της Νομικής Σχολής από την ΕΛ.ΑΣ.


Καταστολή του φοιτητικού κινήματος και επιθετική ρητορική κατά της αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη είναι η συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση, λίγες ώρες μετά την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή από τα ΜΑΤ και τη σύλληψη 28 ατόμων.

Χαρακτηριστική είναι η προκλητική στάση του πρωθυπουργού, χθες, από τον Έβρο. «Αποδείξαμε και έμπρακτα ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου», είπε ο πρωθυπουργός λίγο μετά την αστυνομική εισβολή.
«Το είπαμε πολλές φορές και το κάναμε πράξη. Εμείς δεν είμαστε με αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μπάχαλο. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες», πρόσθεσε. «Κι αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν, για λόγους που στο δικό τους το μυαλό να είναι απολύτως δικαιολογημένοι, να επαναλάβουν αυτά τα οποία μπορεί να είδαν σε άλλες χώρες και να καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, να στήνουν αντίσκηνα και να τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι βαθιά γελασμένοι, όπως είδατε και με την εκκένωση της κατάληψης η οποία είχε γίνει στη Νομική» κατέληξε επιτιθέμενος στις διεθνείς αντιπολεμικές φοιτητικές κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης.

Οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
Αλληλέγγυοι καλούν σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 16 και ώρα 11:00, σήμερα, την ώρα που οι συλληφθέντες θα βρίσκονται στον εισαγγελέα.

Ακόμα, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες καλούν στη διαμαρτυρία με αφορμή τα 76 χρόνια από την επέτειο της Νάκμπα, του αρχικού διωγμού των Παλαιστινίων, με συγκέντρωση και πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία. Η προσυγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 6:30 στο Πάρκο Ελευθερίας.

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα και στη Θεσσαλονίκη από φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες. Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search