• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στο πλευρό του παγκόσμιου φοιτητικού ξεσηκωμού, στο πλευρό του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού! – Όλοι/ες στη διαδήλωση προς την ισραηλινή πρεσβεία, Τετάρτη 15/5, 18:00, Πάρκο Ελευθερίας

May 15, 2024 396

Στο πλευρό του παγκόσμιου φοιτητικού ξεσηκωμού,

στο πλευρό του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού!

Από τα μέσα Απρίλη ένας γενικός φοιτητικός ξεσηκωμός σε εκατοντάδες αμερικάνικα πανεπιστήμια θρυμματίζει τη βιτρίνα του «αμερικανικού ονείρου», θυμίζοντας τις δεκαετίες του 1960-1970 και το κίνημα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ που είχε συνταράξει τότε το προπύργιο του δυτικού κόσμου, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Σε εκατοντάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ οι φοιτητές έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και καταδίκης της γενοκτονικής επίθεσης που εξαπέλυσε ο σιωνιστικός φασισμός στη Γάζα. Στην προμετωπίδα των φοιτητικών αιτημάτων μπαίνει η καταγγελία της συντελούμενης γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης, η διεκδίκηση της διακοπής κάθε οικονομικής και άλλης σχέσης των πανεπιστημίων με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, ενώ σημαντική είναι η στήριξη που λαμβάνουν οι φοιτητές από τους καθηγητές των ιδρυμάτων.

Σχεδόν τις 3.000 φτάνει ο αριθμός των συλληφθέντων από την αρχή των κινητοποιήσεων, ενώ οι διοικήσεις των σχολών ευθυγραμμίζονται πλήρως με την κυβέρνηση Μπάιντεν, στοχοποιώντας και εκβιάζοντας φοιτητές με την εφαρμογή του μέτρου της προσωρινής παύσης σπουδών, έως και της οριστικής αποβολής τους. Στο περιθώριο της αστυνομικής καταστολής επιχειρούν ως και σιωνιστικές παρακρατικές ομάδες που επιτίθενται στους αγωνιζόμενους φοιτητές. Σε πλήρη εναρμονισμό με την κατασταλτική βία βρίσκεται και η επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα από τα αμερικάνικα και διεθνή ΜΜΕ, που αδυνατούν παρ’ όλη τους τη μονοφωνία, να κρύψουν τόσο τα εγκλήματα του Ισραήλ όσο και τη δυναμική του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Ο φοιτητικός αγώνας των ΗΠΑ απέκτησε διεθνή εμβέλεια, με αντίστοιχες δράσεις να ξεσπούν σε πολλά πανεπιστήμια δεκάδων χωρών ανά τον κόσμο, από τον Καναδά και την Ιαπωνία, ως τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Ιδιαίτερα μετά το όργιο αστυνομικής βίας και τις εκατοντάδες συλλήψεις στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας, ο αγώνας φαίνεται να δυναμώνει σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Δανία, το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Γερμανία την Ιρλανδία και αλλού. Ο ξεσηκωμός των αμερικανών φοιτητών αποκαλύπτει τον κάλπικο χαρακτήρα του αντιδραστικού αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας περί «βίας και ανομίας» στα ελληνικά ΑΕΙ, που δήθεν θα εξυγιανθούν κατά τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά πρότυπα με τις ιδιωτικοποιήσεις, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των φοιτητικών συλλόγων και της αριστεράς.

Αν μη τι άλλο, το αυθόρμητο κίνημα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ υπογραμμίζει πως οι υπάρχοντες πολιτικοί συσχετισμοί στους εγχώριους φοιτητικούς συλλόγους με την «Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη», δεν ευνοούν την ανάπτυξη του εγχώριου κινήματος, αφού οι φοιτητικές δυνάμεις της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ καταψηφίζουν τις προτάσεις για Γενικές Συνελεύσεις και επιχειρούν να αποτινάξουν τις ευθύνες τους με την “πολύμορφη” άρνηση του μαζικού και παρατεταμένου αγώνα, εγκλωβίζοντας το φοιτητικό κίνημα αποκλειστικά στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές.

Όμως το παράδειγμα του παλαιστινιακού λαού στην ηρωική του πάλη για το δίκιο, για την ανεξαρτησία και τη λευτεριά του, για να σταματήσουν να δολοφονούνται γυναικόπαιδα κατά δεκάδες χιλιάδες, εμπνέει τους λαούς όλου του κόσμου να παλέψουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μαντρόσκυλά του. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κλιμακωθούν και οι αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων στη χώρα μας για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Αμερικανών εμπρηστών του πολέμου, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που στοχοποιούν τη χώρα και υποσκάπτουν την ασφάλεια και ειρήνη του λαού, για να σταματήσει κάθε ελληνική εμπλοκή και συνέργεια με το γενοκτόνο κράτος του Ισραήλ, να επιστρέψει η φρεγάτα “Ύδρα” από τη Μέση Ανατολή, να σταματήσει κάθε συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων, όπως το ΠΑΜΑΚ, το ΑΠΘ, το ΕΜΠ και το ΠΑΔΑ, με τα ισραηλινά ιδρύματα που προωθούν την πολιτική του εποικισμού και της γενοκτονίας στα παλαιστινιακά εδάφη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Όλοι/ες στη διαδήλωση προς την ισραηλινή πρεσβεία,

Τετάρτη 15/5, 18:00, Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search