• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Δευτέρα 20/5 στις 7μμ σύσκεψη σωματείων Δ. Αττικής και Δ. Αθήνας - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στις 23/5

May 20, 2024 331

Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις αφορούν εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά έχουν γίνει δεκάδες και αποτελούν πλέον μέρος της γνωστής “κανονικότητας”της κυβέρνησης της ΝΔ με το δόγμα “ νόμος και τάξη” και “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. 

Από την άλλη πλευρά η επαναπρόσληψη συνδικαλιστή, υπαλλήλου στο ΕΚΠΑ μετά την απαράδεκτη και τρομοκρατική απόλυσή του και η παύση της δίωξης του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, δείχνουν ότι ο δρόμος του αποφασιστικού αγώνα για την άρση όλων αυτών των διώξεων, είναι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος!

Επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ και καταλήγει:

Καλούμε σε σύσκεψη σωματεία και συλλογικότητες της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας τη Δευτέρα 20/5 στις 7μμ στο Α΄ ΚΑΠΗ των Αγ. Αναργύρων (Κλεισούρας 2 & Πλαστήρα Ν.).

Καλούμε την Πέμπτη 23/05 στα Προπύλαια και απαιτούμε να σταματήσουν και να αποσυρθούν όλες οι διώξεις!

Προεπισκόπηση εικόνας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στις 23/5 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 6.30μμ ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Κάλεσμα τη Δευτέρα 20/5 στις 7μμ σε σύσκεψη σωματείων και συλλογικοτήτων Δ. Αττικής και Δ. Αθήνας στο Α΄ΚΑΠΗ Αγ. Αναργυρων (Κλεισούρας 2 & Πλαστήρα Ν.)

Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις αφορούν εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά έχουν γίνει δεκάδες και αποτελούν πλέον μέρος της γνωστής “κανονικότητας”της κυβέρνησης της ΝΔ με το δόγμα “ νόμος και τάξη” και “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Έτσι, απειλεί εδώ κι ένα μήνα με ποινές περίπου 1000 δ/ντες σχολείων γιατί υλοποιούν την νόμιμη Απεργία-Αποχή!… Ασκεί διώξεις και συλλαμβάνει, στέλνει τα σωματεία και τις απεργίες τους στα δικαστήρια, βάζει τα ΜΑΤ να κτυπούν άγρια φοιτητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις ή να εισβάλουν και να συλλαμβάνουν μέσα στα Πανεπιστήμια, όπως πάλι στη Νομική Αθήνας προχθές.

Από την άλλη πλευρά η επαναπρόσληψη συνδικαλιστή, υπαλλήλου στο ΕΚΠΑ μετά την απαράδεκτη και τρομοκρατική απόλυσή του και η παύση της δίωξης του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, δείχνουν ότι ο δρόμος του αποφασιστικού αγώνα για την άρση όλων αυτών των διώξεων, είναι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος!

Ο νέος Ποινικός Κώδικας θέλει να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει τις διώξεις και τον εκφοβισμό με τις αθρόες και υπερβολικές ποινές και φυλακίσεις, ενώ μειώνει ποινές για πολύ σοβαρά αδικήματα κι αφήνει τελικά ελεύθερους όσους καταδικάστηκαν για την καταστροφή στο Μάτι.

Στο άρθρο 168 προστίθενται: «4. Όποιος εισέρχεται σε δομές... τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και, αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή!!! 5. Με τις ποινές της παρ. 4 τιμωρείται όποιος εισέρχεται σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή μαθητών διαταράσσει τη λειτουργία του.»… ...

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται σειρά από συσκέψεις και δράσεις μέχρι τις 23/5 και τη νέα διαδήλωση για τις διώξεις. Καλούμε σε σύσκεψη σωματεία και συλλογικότητες της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας τη Δευτέρα 20/5 στις 7μμ στο Α΄ ΚΑΠΗ των Αγ. Αναργύρων (Κλεισούρας 2 & Πλαστήρα Ν.). Καλούμε την Πέμπτη 23/05 στα Προπύλαια και απαιτούμε να σταματήσουν και να αποσυρθούν όλες οι διώξεις!

Απόσυρση όλων των συνδικαλιστικών

και πολιτικών διώξεων!

§ Να μη γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω! Να μην μπει στον γύψο η συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων!

§ Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία, τη διαμαρτυρία και τη διεκδίκηση όλων των εργαζόμενων!

§ Παλεύουμε για την κατάργηση των αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών εκτρωμάτων, των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη.

§ Παλεύουμε για δημόσιο δωρεάν και δημοκρατικό σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς, κατηγοριοποιήσεις και ιδιωτικοποίηση και εκπαιδευτικούς με δικαιώματα και αξιοπρέπεια

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search