Ο επικεφαλής του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Κέρκυρας ύψωσε με το χέρι του την παλαιστινιακή μαντίλα ενώ ταυτόχρονα, με το άλλο χέρι, κρατούσε την ελληνική σημαία.

Το περιστατικό με την εν λόγω πράξη υπέρ της Παλαιστίνης έλαβε χώρα στην παρέλαση που διοργανώθηκε για τα 160 χρόνια από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, με τον άνδρα να υψώνει τη μαντίλα μπροστά στους επισήμους.

Η κίνησή του καλωσορίστηκε με χειροκροτήματα από τον απλό κόσμο που παρευρισκόταν πέριξ της παρέλασης

Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το Documento, ο επικεφαλής ενός από τους πρώτους σχηματισμούς που συμμετείχαν στην παρέλαση κράτησε ψηλά την λεγόμενη κεφίγια (keffiyeh) που αποτελεί σύμβολο της αντίστασης ενός ολόκληρου λαού για δεκαετίες.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο, η κίνηση αυτή καλωσορίστηκε με χειροκροτήματα από τον απλό κόσμο που παρευρισκόταν πέριξ της παρέλασης. Παρών ήταν ο υπουργός Άμυνας.

«Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»

Ταυτόχρονα, βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και εναντίωσης στην ελληνική εμπλοκή που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

«Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.