• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στηρίζουμε Επιτροπή Αγώνα στις εκλογές για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

May 22, 2024 437
«Στις εκλογές αντιπροσώπων για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 23/5 από 9πμ-6μμ στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας στηρίζουμε-ενισχύουμε την γραμμή της αντίστασης και του αγώνα»

Η Επιτροπή Αγώνα με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει για τις αυριανές εκλογές (23/05) αντιπροσώπων της στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Επιπλέον παραθέτει την λίστα με τους υποψήφιους αντιπροσώπους της«Να συνεχίσουμε να κινούμαστε σε κατεύθυνση αγωνιστική, για να πάψουμε να οδηγούμαστε από ήττα σε ήττα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Ψηφίζουμε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

•              Δε γίνεται τίποτα ή γίνονται πάρα πολλά και όλα εναντίον μας;

•              Ο καθένας μόνος του ή οργανωμένη συλλογική στάση με το σωματείο μας;

 

•              Σωματεία παραρτήματα των κυβερνήσεων και της διοίκησης ή όργανα συσπείρωσης και εργαλεία πάλης στα χέρια των εκπαιδευτικών;

•              Θα μοιραστούμε την ήττα και τη συντριβή των δικαιωμάτων μας ή θα μοιραστούμε αγώνες υπεράσπισης και διεκδίκησης τους;

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η πιεστική καθημερινότητα στα σχολεία μας, ο πόλεμος επιβίωσης έξω από αυτά, συνεχώς φέρνει στη σκέψη μας τα παραπάνω και άλλα αντίστοιχα ερωτήματα-διλήμματα. Οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ (Πέμπτη 23/5 9πμ-6μμ στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας) διεξάγονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να εκκαθαρίσει το τοπίο στην εκπαίδευση και συνολικά στην κοινωνία από κάθε πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα. Δημόσια-δωρεάν παιδεία, σπουδές, υγεία, εισόδημα, εργασία, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες δέχονται διαχρονικά και ασταμάτητα την επίθεση των κυβερνήσεων του συστήματος.

Στόχος τους ένα σχολείο ταξικό, κατηγοριοποιημένο, με λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Με τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους, άβουλους και ταυτόχρονα υπεύθυνους- «ενόχους» για ό,τι συμβαίνει, από την αποτυχία σε κάθε είδους εξετάσεις μέχρι την  διαχείριση των περιστατικών βίας, αυτής της βίας που γεννιέται από την ίδια την πολιτική τους. Και στο βάθος… ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές, οι οποίοι βιώνουν αναμφίβολα επιπλέον εργασιακή καταπίεση και ανασφάλεια. Περισσεύουν πολλές μέρες του μήνα, όταν τελειώνει ο μισθός που ξοδεύεται για τα απολύτως απαραίτητα. Επιχειρούν να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου» στον κλάδο, τρομοκρατώντας, απαγορεύοντας απεργίες, με διώξεις, ΕΔΕ και δίκες συναδέλφων, με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Και όλα αυτά, με τον ορίζοντα να σκοτεινιάζει από τα σύννεφα του πολέμου, που σκεπάζουν την περιοχή μας και το αίμα να ρέει ασταμάτητα στην Παλαιστίνη.

Η επίθεση που εξελίσσεται δεν πρόκειται να σταματήσει από την παράθεση επιχειρημάτων που θα «πείσουν» την κυβέρνηση ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Τίποτα δεν περιμένουμε από «σωτήριες» κυβερνητικές εναλλαγές που θα διαχειριστούν την ίδια πολιτική. Τίποτα δεν περιμένουμε από αυτή την ηγεσία της ΟΛΜΕ που δηλώνει πλήρη υποταγή στα σχέδια του συστήματος.

ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ συνεχίζουν το διαλυτικό τους έργο με «αριστερό» εγγυητή της απραξίας-ανοχής, την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Είναι δικό τους έργο η γραμμή της συνδιαλλαγής, του συμβιβασμού, της υποχώρησης, των εικονικών νικών και των ψεμάτων. Δεξιοί και «αριστεροί» ψάλτες της υποταγής εξοβελίζουν κάθε προοπτική οργάνωσης απεργιακού αγώνα, δηλώνουν χωρίς τσίπα ότι «δεν τραβάει-δεν μπορεί ο κλάδος», σπέρνοντας την ηττοπάθεια στο μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων στον τόπο. Για να μείνουν οι καθηγητές θεατές των εξελίξεων, απλά ψηφοφόροι και όχι πρωταγωνιστές- δύναμη δηλαδή διεκδίκησης και ανατροπής.

Να ξεπεράσουμε τις δυνάμεις της υποταγής, να οργανώσουμε την πάλη μας στο σωματείο μας

Σήμερα που όλοι οι αγώνες κρίνονται «παράνομοι», το εκπαιδευτικό κίνημα έχει χρέος να περιφρουρήσει ΚΑΙ το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση, κάνοντας πράξη το «ένας για όλους – όλοι για έναν». Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι και αναγκαίοι.           

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ -ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

                Ο κλάδος μπορεί να συγκροτήσει και να κλιμακώσει έναν μεγάλο αγώνα με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, απεργίες, επιτροπές αγώνα, και απεργιακά ταμεία! Με στόχο να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στην εκπαίδευση. Με σθεναρή διεκδίκηση κι όχι συνδιαλλαγή και υποταγή στην κυβερνητική πολιτική. Οικοδομώντας πανεκπαιδευτικό μέτωπο για την ανατροπή της επίθεσης.

                Είναι ο μοναδικός δρόμος και απαιτεί μαζική συμμετοχή και τη συμβολή του καθένα μας

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

                Προσπαθήσαμε να σταθούμε «στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

•              Στην πλευρά της αποκάλυψης της επίθεσης του συστήματος.

•              Στην πλευρά της στήριξης κάθε αντίστασης, κάθε δίκαιου αιτήματος συναδέλφου.

•              Στην πλευρά της συγκρότησης της ΕΛΜΕ σε αγωνιστική βάση –ενάντια σε λογικές συμβιβασμού και συνδιαλλαγής με την διοίκηση.

                Δεν παλεύουμε «για λογαριασμό του κλάδου», αλλά επιδιώκουμε να πάρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί την οργάνωση των αγώνων στα χέρια τους. Ξέρουμε πως αυτή είναι η μόνη διέξοδος, έχουμε πλήρη επίγνωση για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΟΛΜΕ.

                Και αυτό τάζουμε: Να συνεχίσουμε να κινούμαστε σε κατεύθυνση αγωνιστική, για να πάψουμε να οδηγούμαστε από ήττα σε ήττα. Το εγχείρημα αυτό δεν θα είναι εύκολο – αλλά είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος.Οι εκλογές (Πέμπτη 23/5, 9πμ-6μμ στο 1ο ΕΠΑΛ) για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ να γίνουν βήμα για:

•              να ακουστούν δυνατά και μέσα στο συνέδριο αυτές οι απόψεις

•              να απαντήσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην επιχείρηση απαξίωσης και κατάργησης των σωματείων

•              να «μαυρίσουμε» τους φορείς της αδράνειας, των ξεπουλημάτων, της ήττας.

•              να χτιστεί ένας άλλος μαζικός, μαχητικός, ταξικός, και δημοκρατικός συνδικαλισμός.       

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

•              ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

•              ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ-ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ (ΕΒΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ). ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ.

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

•              ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

•              ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

•              ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΓΩΝΑ.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ (ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ) ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στηρίξτε-ψηφίστε

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ  ΓΙΑ ΤΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Αλεξάκος Φώτης

Γκαραγκάνη Λένα

Καλογριανίτου Μαρία

Καραμήτρου Ελένη

Παπαθανασίου Εύη

Παπαμιχαήλ  Μαρία

Σδόγκος Θανάσης

Φυτσιλής Αλέξης

αφισα
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search