• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί & μαθητές/τριες έχουμε δικαίωμα στην ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και στη βαθμολόγηση!

June 11, 2024 513

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ /ΤΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ και στη ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ!

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ! σε ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ και ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για τις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και όπου ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ και ΛΥΚΕΙΩΝ

Τις επόμενες μέρες αναμένεται κύμα καύσωνα, με 40αρια και άνω, ξεκινώντας από την Τρίτη 11/6. Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Σε πείσμα των κυβερνητικών τυμπανοκρουσιών για το «ψηφιακό σχολείο» και άλλα σχετικά, οι κλιματιζόμενες αίθουσες στους χώρους εξέτασης και διόρθωσης των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων είναι εν έτει 2024 ελάχιστες. Πρέπει, έστω και τώρα, να παρθούν άμεσα μέτρα.

Οι εκπαιδευτικοί, παρά τα ηλικιακά δεδομένα του κλάδου, δουλεύουμε εργατοώρες σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, σε συνθήκες καύσωνα και σε ακατάλληλα σχολικά κτήρια. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, ο όγκος εργασίας μας είναι πολλαπλάσιος μετά την αύξηση του αριθμού των γραπτών σε τριάντα ανά φάκελο τα τελευταία χρόνια, ενώ η απαιτητικότητα των θεμάτων αυξάνει εκ των πραγμάτων και τον χρόνο διόρθωσης. Πολύ περισσότερο, η περιφρόνηση του κλάδου είναι άνευ προηγουμένου, καθώς η δαπάνη πληρωμής των αναπληρωτών συναδέλφων στα βαθμολογικά κέντρα είναι με το σταγονόμετρο. Συνολικά, η εργασία μας στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα παραμένει εξευτελιστικά κακοπληρωμένη και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είναι υπεύθυνες για την κατάσταση των σχολείων και τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς αιματηρής λιτότητας.

Επειδή η διαδικασία διόρθωσης των γραπτών και διεκπεραίωσης των εξετάσεων βασίζεται εδώ και δεκαετίες αποκλειστικά στην ευσυνειδησία, την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών, απαιτούμε:

- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διεξαχθούν οι εξετάσεις στα σχολεία κάτω από ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες λόγω του επικείμενου καύσωνα ή να αναβληθούν οι εξετάσεις.

- Γενναία αύξηση των αμοιβών μας ως διορθωτών, εξεταστών, βοηθητικού προσωπικού, καθώς και του προσωπικού καθαριότητας. Κανένας αποκλεισμός των αναπληρωτών συναδέλφων μας ως βαθμολογητών.

- Κλιματιζόμενες αίθουσες εξέτασης και διόρθωσης και έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών αμέσως.

- Δωρεάν παροχή καφέ, νερού, χυμού και σάντουιτς στους βαθμολογητές και τις βαθμολογήτριες συναδέλφους.

- Είναι προφανές ότι πρέπει να εξαιρεθούν άμεσα συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

- Διεύρυνση των χρονικών ορίων για την βαθμολόγηση των γραπτών. Να μην δουλεύουν τα βαθμολογικά κέντρα τις μεσημεριανές ώρες, κατά τις ημέρες του καύσωνα.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ! ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!

Για το Δ.Σ.

 

 

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search