• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πιέσεις και άνευ λόγου απαιτήσεις διευθυντ(ρι)ών σχολικών μονάδων για παροχή τηλε-“εκπαίδευσης”!

June 13, 2024 846

Άνευ λόγου απαιτήσεις διευθυντ(ρι)ών σχολικών μονάδων για παροχή τηλεκπαίδευσης στους μαθητ(ρι)ες καταγγέλλει ο Ζ’ ΣΕΠΕ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα, Τετάρτη 12/6, και η Διεύθυνση με έγγραφά της ασκεί σχετικές πιέσεις για τηλεκπαίδευση τις δύο τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς, μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω καύσωνα.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι «κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να πάνε σε κλειστό σχολείο, σε αίθουσες με ακραίες θερμοκρασίες, για να κάνουν webbex».

Στη συνέχεια, καλούν τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει τα έγγραφα που μόλις σήμερα το πρωί έστειλε και να σταματήσει να ασκεί πιέσεις.

Τέλος, επισημαίνουν ότι «παρέχουμε κάλυψη με κάθε τρόπο (συνδικαλιστική κ.ά.) στους εκπαιδευτικούς για τη μη παροχή τηλεκπαίδευσης, εφόσον δεν καλύπτονται οι όροι ασφαλούς λειτουργίας και προστασίας της υγείας μας στις σχολικές μονάδες (έλλειψη κλιματισμού κ.ά.) αλλά και η ύπαρξη τεχνολογικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες και η συνεννόηση με τους γονείς των μικρών μαθητών για την παροχή της».

Η ανακοίνωση τους Ζ’ ΣΕΠΕ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος»

Σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων λόγω του καύσωνα και την παροχή τηλε-«εκπαίδευσης»

Συνάδελφοι/ισσες,

Επειδή ήδη από χθες το μεσημέρι πολλοί/ες εκπαιδευτικοί επικοινωνούν μαζί μας και μεταφέρουν ερωτήματα για το τι γίνεται με τα κλειστά λόγω του καύσωνα σχολεία, μετά τις άνευ λόγου απαιτήσεις διευθυντ(ρι)ών σχολικών μονάδων για παροχή τηλε-“εκπαίδευσης” στους μαθητ(ρι)ες, ενώ σήμερα Τετάρτη 12/6 και η Διεύθυνση με έγγραφά της ασκεί σχετικές πιέσεις για τηλε-“εκπαίδευσης” τις δύο τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς(!), το Δ.Σ. του Συλλόγου επισημαίνει τα εξής:

- Η Πολιτική Προστασία και η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία έχουν εκδώσει αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και οδηγίες όπου αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η χώρα πλήττεται από έκτακτά καιρικά φαινόμενα, καύσωνα με ακραίες θερμοκρασίες και εξ αυτού, με απόφαση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης,  τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπ/γεία θα παραμείνουν κλειστά Τετάρτη 12/6 και Πέμπτη 13/6.

- Τα σχολεία λοιπόν ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:  γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κανένας δεν πρέπει να πάρει την ευθύνη να ανοίξει σχολείο σε τέτοιες ακραίες συνθήκες καύσωνα. Εκτός δε από τις απόλυτα άμεσες εργασίες για το τέλος της χρονιάς, οι υπόλοιπες μπορούν να μετατεθούν για την επόμενη εβδομάδα.

- Όσον αφορά την τηλε-“εκπαίδευση” είναι καθαρό πως κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να πάνε σε κλειστό σχολείο, σε αίθουσες με ακραίες θερμοκρασίες, για να κάνουν webbex! Δεν μιλάμε για μάθημα, για ύλη που χάνεται στο τέλος της χρονιάς, αλλά για κανονικό καψόνι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Σημειώνουμε ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι/ισσες αντιμετωπίζουν σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν αυτοί οι άνθρωποι πάθουν κάτι;

- Για άλλη μια φορά γίνονται ορατά τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης, οι ανεπάρκειες και οι λάθος επιλογές του Υπουργείου. Από τη μία έχουμε τα «μεγάλα λόγια» για τα σχολικά κτίρια με ενεργειακή αναβάθμιση, για το σύγχρονο ψηφιακό σχολείο με διαδραστικούς πίνακες και από την άλλη σχολεία που καταρρέουν, με ταβάνια και παράθυρα να πέφτουν, χωρίς πόρτες, χωρίς θέρμανση το χειμώνα, χωρίς μέσα για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη του καλοκαιριού και οι συνθήκες μέσα στα σχολεία να είναι ανυπόφορες.

Με βάση όλες αυτές τις επισημάνσεις, ως Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης

-Καλούμε την Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει τα έγγραφα που μόλις σήμερα το πρωί (γιατί άραγε;) έστειλε και να σταματήσει (μόνη αυτή από όλες τις Δ/νσεις, χωρίς ούτε καν σχετικές οδηγίες από το ΥΠΑΙΘΑ) να ασκεί πιέσεις

-Παρέχουμε κάλυψη με κάθε τρόπο (συνδικαλιστική κ.ά.) στους εκπαιδευτικούς για τη μη παροχή τηλε-“εκπαίδευσης”, εφόσον δεν καλύπτονται οι όροι ασφαλούς λειτουργίας και προστασίας της υγείας μας στις σχολικές μονάδες (έλλειψη κλιματισμού κ.ά.) αλλά και η ύπαρξη τεχνολογικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες και η συνεννόηση με τους γονείς των μικρών μαθητών για την παροχή της

-Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πάρει θέση απέναντι σε τέτοιες αυθαιρεσίες

-Ζητάμε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας να δώσουν έκτακτη χρηματοδότηση για να μπορούν τα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά να αντιμετωπίσουν τη ζέστη και να προχωρά απρόσκοπτα η μαθησιακή διαδικασία (αγορά και τοποθέτηση κλιματιστικών στις αίθουσες, μονώσεις, κατάλληλα παράθυρα κλπ, αλλά και διαμόρφωση πιο φιλικών προς το περιβάλλον σχολικών χώρων με δενδροφυτεύσεις και επιχωμάτωση σχολικών αυλών, πρασινισμό χώρων κλπ).

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search