• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εξετάσεις μέσα στον... ιδρώτα

June 13, 2024 543
Αφόρητες οι συνθήκες για τους μαθητές και τους φοιτητές που δίνουν πανελλαδικές ή προαγωγικές με τη θερμοκρασία στα ύψη σε αίθουσες χωρίς κλιματισμό. ● Κλειστά σήμερα και αύριο τα περισσότερα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Yπό δύσκολες συνθήκες συνεχίζονται οι εξετάσεις στα σχολεία αλλά και στα πανεπιστήμια της χώρας. Σε αίθουσες που βράζουν, με νερό στα θρανία και ιδρωμένοι από τη ζέστη και το άγχος, οι διαγωνιζόμενοι των πανελλαδικών και των προαγωγικών εξετάσεων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις καίριες ελλείψεις στις υποδομές των περισσότερων σχολικών μονάδων της χώρας. Οι φοιτητές παλεύουν στ’ αμφιθέατρα. Χθες, ένας φοιτητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ λιποθύμησε. Στα σχολεία, τυχεροί στάθηκαν οι μαθητές που έχουν είτε γυμναστήρια είτε χώρους εκδηλώσεων με κλιματισμό. Εκεί στοιβάχτηκαν κατά την αναμονή των εξετάσεων. Το ίδιο σήμερα, αύριο και μεθαύριο. Σε πολλά σχολεία δεν υπήρχε ούτε αυτή η λύση.

 

Λύσεις άλλες, πιο δραστικές, δεν βρέθηκαν. Οι περιφέρειες, οι δήμοι, το υπουργείο Παιδείας δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω από αυτονόητες συμβουλές προστασίας και την επίσημη, πια, απόφαση να κλείσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγεία και δημοτικά) σήμερα κι αύριο, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί η ένταση του καύσωνα. Στην Αθήνα ο δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολείων του δήμου, το ίδιο αποφασίστηκε και στον Πειραιά, ενώ τυπική ήταν η ανακοίνωση από την περιφέρεια καθώς οι περισσότεροι δήμοι του λεκανοπεδίου από νωρίς είχαν λάβει σχετική απόφαση. Οπως και πολλοί δήμοι ανά την επικράτεια.

Καμία σκέψη για μετάθεση τουλάχιστον των προαγωγικών εξετάσεων, έστω μιας-δυο ημερών, καμία πρωτοβουλία για πρακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων, καμία λύση για τους μαθητές που φοιτούν σε εγκαταλειμμένα σχολεία. Εικόνα από δύο σχολεία που βρίσκονται κάπου στο κέντρο της Αθήνας: το ένα είναι Πρότυπο, το άλλο όχι. Στο Πρότυπο, μοναδικός χώρος με κλιματισμό ήταν το αμφιθέατρο. Σε αυτόν τον χώρο μπαινόβγαιναν μαθητές γυμνασίου και λυκείου ανάλογα με τις ώρες των εξετάσεων, μερικές εκ των οποίων ήταν διπλές. Μαθητές διαγωνίστηκαν σε δύο μαθήματα και έμειναν στο σχολείο από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Στο άλλο σχολείο, τίποτα. Οπου βρήκε ο καθένας καλύτερα.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search