• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία για "κατασκευασμένες κατηγορίες" εναντίον της εκπαιδευτικού Ρέας Γραμματά

July 09, 2024 681

H Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για την δίωξη της εκπαιδευτικού Ρέας Γραμματά ως προς τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον τραυματισμό μαθήτριας.

 

«Οι κατασκευασμένες κατηγορίες που προκύπτουν τώρα, για πρώτη φορά, μετά από 35 χρόνια συναπτής μαχόμενης αντιαυταρχικής διδακτικής πράξης και εν όψει της συνταξιοδότησής της είναι: «αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά, στοχοποίηση μαθητή, άσκηση ψυχολογικής βίας, μεροληψία, άρνηση εσωτερικού κανονισμού, περιφρόνηση των νόμων, εμπόδιση του συμβούλου να ασκήσει το έργο του» κ.ά.», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Εδώ και μήνες η εκπαίδευση στο σύνολό της βιώνει μια βιομηχανία κατασκευής διώξεων. Οι διώξεις αυτές, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφορούν κυρίως εκπαιδευτικούς οι οποίοι/-ες υπερασπίστηκαν με σθένος και αποφασιστικότητα τις θέσεις του κλάδου και των σωματείων απέναντι στη διοίκηση.

Είναι σαφές σε όλους/-ες μας ότι οι διώξεις αυτές συνδέονται με την προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλουν με την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τη βία και τις διώξεις τη διαβόητη αξιολόγηση και τη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Για το σκοπό αυτό η Κυβέρνηση και η διοίκηση εργαλειοποιώντας όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν στα «χέρια» τους εκμεταλλεύονται ακόμη και περιπτώσεις που άπτονται  του παιδαγωγικού μας ρόλου, αυτού που συχνά τελείται  μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που πηγάζουν από τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα αλλά και τα προβλήματα που συσσωρεύει η αντιεκπαιδευτική πολιτική τα οποία επηρεάζουν τους μαθητές μας σε όλα τα επίπεδα.

Είναι άλλωστε ενδεικτικός ο τρόπος που αυτοί οι νόμοι χρησιμοποιούνται μέσα από διάτρητα πορίσματα για τους ανυπότακτους συνάδελφους/-ισσες, προκειμένου να στηθούν διάφορα αστεία κατηγορητήρια!!

Μια τέτοια περίπτωση με επικίνδυνα χαρακτηριστικά παίρνει η προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται στο 3ο ΔΣ Ηγουμενίτσας με αφορμή καταγγελίες για τον τρόπο  διαχείρισης περιστατικού  με  τραυματισμό μαθήτριας. Ως μάρτυρες κλήθηκαν όλοι οι συνάδελφοι,ισσες αλλά ως ύποπτη τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος εξετάστηκε η συναδέλφισσα Ρέα Γραμματά, η οποία στοχοποιήθηκε μετά από μια καλοστημένη σκηνοθεσία συμβούλου-αξιολογητή και διεύθυνσης του σχολείου, που θέλει να εκδικηθεί τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις ενάντια στις εξετάσεις PISA και στην αξιολόγηση – που θέλει να καταργήσει τους αγώνες για δωρεάν παιδεία των παιδιών του λαού.

 Οι κατασκευασμένες κατηγορίες που προκύπτουν τώρα, για πρώτη φορά, μετά από 35 χρόνια συναπτής μαχόμενης αντιαυταρχικής διδακτικής πράξης και εν όψει της συνταξιοδότησής της είναι: «αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά, στοχοποίηση μαθητή, άσκηση ψυχολογικής βίας, μεροληψία, άρνηση εσωτερικού κανονισμού, περιφρόνηση των νόμων, εμπόδιση του συμβούλου να ασκήσει το έργο του» κ.ά.

Στην πραγματικότητα στοχοποιώντας τη συναδέλφισσα, φανερώνουν την εκδικητική στάση της διοίκησης για την πολιτικοσυνδικαλιστική δράση της και εκπέμπουν ένα σήμα τρομοκρατίας σε όσους συναδέλφους αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

•   Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, που κατά την άσκηση του απαιτητικού παιδαγωγικού  ρόλου, που απορρέει από το νόμο, στοχοποιείται και εγκαλείται.

•  Στεκόμαστε δίπλα στη δασκάλα των παραπάνω μαθητών και συνδικαλίστρια, μέλους των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Ρέα Γραμματά, η οποία στοχοποιείται από αυτή τη διαδικασία.

 •  Απαιτούμε να σταματήσει σε αυτό το επίπεδο της προκαταρκτικής έρευνας η όλη διαδικασία.

•   Κάτω τα χέρια από τα μέλη των Συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ που διώκονται για την συνδικαλιστική και αγωνιστική τους στάση!

•  Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία, τις απεργίες και την απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση!! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search