• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών μετά την εισβολή της αστυνομίας στο ΕΜΠ

July 19, 2024 553

Ομόφωνη απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΣΑΜ (αρ. 16/17-7-2024)

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερα απαιτητικού εξαμήνου και εξεταστικής περιόδου, βρεθήκαμε αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση για την οποία δεν είχαμε καμία ενημέρωση.
Οι επεμβάσεις που έγιναν μονομερώς από την πλευρά της Πρυτανείας του ΕΜΠ στους χώρους του συγκροτήματος Πατησίων τα χαράματα της Κυριακής 14 Ιουλίου και την Τρίτη 16 Ιουλίου, χωρίς τη συναίνεση ή τη στοιχειώδη ενημέρωση της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, δυναμιτίζουν το κλίμα συναίνεσης και αρμονικής συνεργασίας που συνολικά η Σχολή μας επιθυμεί να έχει με την Κεντρική Διοίκηση και ολόκληρο το ΕΜΠ.
Η διαχείριση των αναγκών και των χώρων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ δεν μπορεί να γίνεται χωρίς τη συμμετοχή των διοικητικών της οργάνων και με διαρκείς απαγορεύσεις διεξαγωγής εκδηλώσεων πολιτικού και πολιτισμικού περιεχομένου, υπό την απειλή άμεσης αστυνομικής παρέμβασης. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με την αναίτια προσαγωγή φοιτητριών με αφορμή το ότι ζήτησαν πληροφορίες για τις εργασίες που λάμβαναν χώρα περιμετρικά του κτιρίου της Πλαστικής, δεν αντιστοιχούν ούτε σε ένα δημοκρατικό πανεπιστήμιο, ούτε σε μια δομή δημοκρατικής αυτοδιοίκησης.
Οι χώροι που εκκενώθηκαν δεν είναι χώροι ανομίας, αλλά αντίθετα έχουν για πολλά χρόνια συμβάλει στην εκπαιδευτική διαδικασία και τον δημόσιο διάλογο στο πλαίσιο της Σχολής, όπως συμβαίνει με αντίστοιχες πρακτικές φοιτητικής αυτοδιαχείρισης σε πολλά πανεπιστήμια διεθνώς.
Το μεσημέρι της Δευτέρας μέλη της Κοσμητείας, μετά από αυτοψία στους χώρους αυτούς, δεν παρατήρησαν φθορές και καταστροφές, παρόλα όσα έχουν ακουστεί, διαπίστωσαν δε ότι οι χώροι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς επίσης επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες χρησιμοποιούσαν τους χώρους αυτούς με σύνεση και δημιουργικότητα όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που απέτρεψε την υποβάθμισή τους.
Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών έχει μεγάλη ανάγκη από αξιοπρεπείς, λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους εργασίας και καθημερινής ζωής για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, όπως και από χώρους για την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών, ανάγκη που δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς επαρκή χρηματοδότηση. Ιδιαίτερα για τον χώρο του Μηχανουργείου θα φροντίσουμε να συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος εκπόνησης διπλωματικών.
Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ εκφράζει τη σταθερή πρόθεσή της για τη συνέχιση της χρήσης των χώρων των παλιών εργαστηρίων Ζωγραφικής και Πλαστικής και θα φροντίσει, υπό την εποπτεία της, για τη μετά την εκκένωση αξιοποίησή τους από όλη την ακαδημαϊκή της κοινότητα. Η Σχολή προγραμματίζει ανοιχτή διαβούλευση, με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών της κοινότητάς της, για τη συν‐διαμόρφωση της χρήσης των χώρων αυτών, καθώς και του Μηχανουργείου. Επίσης, ζητάμε την άμεση επιστροφή των αντικειμένων που απομακρύνθηκαν κατά την εκκένωση της Κυριακής στους φοιτητές/τριες στους οποίους αυτά ανήκουν (βιβλία και ηλεκτρονικός εξοπλισμός).
Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε ευθύνη για την ιστορική διαδρομή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ και εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τη δημοκρατική, ελεύθερη και συμπεριληπτική λειτουργία των χώρων της.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search