• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Με άγχος και ανασφάλεια ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά» - Πάνω από 800 κενά φιλολόγων!

September 02, 2024 480

 O Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ) με σχετική του ανακοίνωση κάνει αποτίμηση για την Α’ φάση αναπληρωτών 2024-2025.

«Για πιο σαφή συμπεράσματα, παραθέτουμε ότι, στους μεν Φιλολόγους Γενικής Αγωγής, ακάλυπτα έμειναν περίπου 300 κενά, στους Φιλολόγους Ειδικής Αγωγής δε, παρά τις ελαφρώς αυξημένες προσλήψεις, τα κενά υπερβαίνουν τα 800», αναφέρει ο Σύλλογος χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 Γι’ άλλη μια φορά, η σχολική χρονιά ξεκινά με πολύ άγχος και μεγάλη ανασφάλεια για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα σχολεία φέτος, όπως και πέρσι, ξεκινούν με πολλά κενά, ενώ, παρά τις μεγάλες υπάρχουσες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, παρατηρούμε να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο των τετράωρων, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει μεριμνήσει ώστε να καλυφθούν εγκαίρως.

 Για πιο σαφή συμπεράσματα, παραθέτουμε ότι, στους μεν Φιλολόγους Γενικής Αγωγής, ακάλυπτα έμειναν περίπου 300 κενά, στους Φιλολόγους Ειδικής Αγωγής δε, παρά τις ελαφρώς αυξημένες προσλήψεις, τα κενά υπερβαίνουν τα 800. Αναμένεται, επίσης, εκτόξευση των κενών στη Γενική Αγωγή μόλις τρέξουν τα προγράμματα ΜΝΑΕ, ΖΕΠ και το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Ραγδαία, παράλληλα, αναμένεται να είναι η αύξηση των κενών και στην Ειδική Αγωγή με την ενσωμάτωση των νέων γνωματεύσεων από τα ΚΕΔΑΣΥ.

 Η κατάσταση, λοιπόν, στα σχολεία προοιωνίζεται δύσκολη, εφόσον η τρέχουσα σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλές ελλείψεις, παρά τους αυξημένους διορισμούς στην ειδικότητά μας. Οι συνάδελφοί μας, που παραμένουν εκτός σχολείων, παρά τη μεγάλη τους συνεισφορά τα χρόνια της κρίσης, είναι πολλοί. Ο σχεδιασμός του Υπουργείου κρίνεται και φέτος προβληματικός.

Ζητήσαμε και ζητάμε απαρέγκλιτα να καλυφθεί η ειδικότητα των ΠΕ02 στο 100% χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις.

Αιτούμαστε:

- να «τρέξουν» στην αμέσως επόμενη φάση τα προγράμματα ΜΝΑΕ, ΖΕΠ, Ενισχυτικής Διδασκαλίας χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση

-  να ενσωματωθούν και να καλυφθούν με αναπληρωτές όλες οι άδειες, μη αναλήψεις και παραιτήσεις των συναδέλφων μας.

Ως ειδικότητα με τις περισσότερες ώρες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η αξία της διδασκαλίας των μαθημάτων μας είναι αδιαμφισβήτητη για τους μαθητές μας.

 Παρακαλούμε όπως μάς ενημερώσετε για τον σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με την επόμενη φάση αναπληρωτών. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη  να διεξαχθεί άμεσα η β’ φάση αναπληρωτών με πλήρη κάλυψη της ειδικότητάς μας (ΠΕ 02).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search