• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επιδιώκουμε πανεκπαιδευτικό αγωνιστικό βηματισμό!

September 03, 2024 216

Η κυβέρνηση της ΝΔ  βαθαίνει τη σκληρή αντιλαϊκή – αντεργατική – αντιεκπαιδευτική πολιτική της και παρά την εκλογική καταβαράθρωσή της, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις καταστροφικές μεταρρυθμίσεις!… Μια βάρβαρη πολιτική που έχει επιφέρει την τεράστια ακρίβεια, την ιδιωτικοποίησηεμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών (υγεία, εκπαίδευση, πολιτισμό, συγκοινωνίες), τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, τις υπέρογκες αυξήσεις των ενοικίων κλπ. Την ίδια στιγμή ο μισθός των 776 ευρώ των νεοδιόριστων με ΜΚ1 είναι μνημείο ντροπής και εξευτελισμού ολόκληρου του κλάδου, όταν οι νεοδιόριστοι/ες συνάδελφοι/ισσες μας υπηρετούν κατά κανόνα μακριά από το σπίτι  και την οικογένεια τους, πληρώνοντας πολλές φορές διπλά νοίκια και λογαριασμούς.

  • 200 ευρώ εισαγωγικό μισθό στους νεοδιόριστους.
  • Κατά προτεραιότητα δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία και δομές για τον διορισμό και προσκόμισή τους χωρίς χρονικό περιορισμό. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη μας. Δυνατότητα ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας.
  • Γενναία επιδότηση ενοικίου και συγκοινωνιακών μετακινήσεων. Άμεση ανέγερση από το κράτος κατοικιών εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές διορισμού και διάθεση υπαρχόντων κτηρίων για τη στέγασή τους.
  • Αυτοδίκαιη εγγραφή των παιδιών των νεοδιόριστων και αναπληρωτών/τριών στο δημόσιο σχολείο και τους παιδικούς σταθμούς με κατάργηση των τροφείων τους.

Η κυβέρνηση οδηγεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στη φτωχοποίηση, εφαρμόζουν νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο και ετοιμάζουν νέο σύστημα με μπόνους παραγωγικότητας για τους Δ.Υ με «κλειδί» το νέο σύστημα αξιολόγησης. Νέα δεινά θα επιφέρει η τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας που η ΕΕ επαναφέρει από φέτος. Οι κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, που αποκάλυψαν τις ευθύνες των κυβερνήσεων για το έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων, απαίτησαν να τιμωρηθούν οι ένοχοι! Η «ανάπτυξη» τους, η λεηλασία φύσης και ανθρώπων, σκορπά φτώχεια και θάνατο! Πιο πρόσφατο παράδειγμα η πυρκαγιά του Αυγούστου στην Αττική, η οποία εξαιτίας της παντελούς έλλειψης αντιπυρικής προστασίας, ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και τελείωσε λίγο πριν το κέντρο της Αθήνας, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια και αφήνοντας πίσω της μια νεκρή εργαζόμενη.

Η πρόσδεση της κυβέρνησης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στον πόλεμο σε Ουκρανία, Παλαιστίνη και υπόλοιπη Μ. Ανατολή, η στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, μόνο δυσάρεστες συνέπειες μας επιφυλάσσουν. Τα ποσά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς αυξάνονται καταβυθίζοντας τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, μισθούς και κοινωνικά αγαθά. Αντί για φθηνά σπίτια και φθηνό ρεύμα, επιδότηση ενοικίου και μετακινήσεων, επαρκή και στελεχωμένα σχολεία και νοσοκομεία, έχουμε αεροσκάφη RAFALE και F35 των 16 δις και «απρόσμενα κέρδη» 10 δις των μεγαλοεπιχειρηματιών της ενέργειας και αρκετών δις των τραπεζών κλπ.

Η ΝΔ υλοποιεί με ευλάβεια όλες τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και προσαρμόζει την εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Βασικοί τους στόχοι η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, η υποβάθμιση σχολείων η ένταση των ταξικών φραγμών για τους μαθητές, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών η πειθάρχησή τους κι η κατάργηση της δημοκρατίας στον σύλλογο διδασκόντων. Προωθούν την  αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, την «ελεύθερη επιλογή» σχολείου, τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, τα ιδιωτικά ΑΕΙ, το εθνικό απολυτήριο, την επέκταση της τράπεζας θεμάτων, την ιδιωτικοποίηση ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, τη σύνδεση της αξιολόγησης με την απόδοση των μαθητών (εξετάσεις PISA), την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. Μέσα στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, η κυβέρνηση συνέχισε τη διάλυση της Παιδείας. Πρώτα με τον νόμο για το «ψηφιακό σχολείο». «Μονιμοποιεί» την τηλεκπαίδευση υπονομεύοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και ανοίγει την πόρτα για την εισβολή επιχειρήσεων σε τομείς της δημόσιας εκπαίδευσης. Έπειτα, τα σχολεία βομβαρδίστηκαν με τρομοκρατικά και απειλητικά μηνύματα που απαιτούσαν μέσα σε ένα δίωρο να επαναϋπολογιστούν τα τμήματα με βάση τον αριθμό μαθητ(ρι)ών εκείνης της στιγμής, αγνοώντας εκκρεμείς εγγραφές λόγω μετεγγραφών, μετεξεταστέων και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Η κίνηση αυτή και οι αποφάσεις έγκρισης ελάχιστων τμημάτων των ΕΠΑΛ οδήγησε κυριολεκτικά σε «σφαγή» εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη Β/βάθμια. Με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση αποσκοπεί αφενός στη μείωση των προσλήψεων αναπληρωτ(ρι)ών και αφετέρου στη σταδιακή εκδίωξη των μαθητών των λαϊκών στρωμάτων από τη δημόσια εκπαίδευση, εξωθώντας δεκαπεντάχρονα παιδιά στις μεταγυμνασιακές Σχολές επαγγελματικής κατάρτισης σαν φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.

Η βάρβαρη αυτή πολιτική υλοποιείται με έναν πρωτοφανή αυταρχισμό (απαγορεύσεις, αστυνομία στα ΑΕΙ, διώξεις, πειθαρχικά κατά εκπαιδευτικών, αντισυνδικαλιστικός ν. Χατζηδάκη, κα). Η κυβέρνηση αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του διοικητικού εφετείου και να μονιμοποιήσει αυτοδίκαια τους νεοδιόριστους του 2020, 2021 και 2022, την αγνοεί επιδεικτικά, και απειλεί με πειθαρχικές διώξεις διευθυντ(ρι)ες και εκπαιδευτικούς που αψήφησαν το όργιο απειλών και χυδαίας τρομοκρατίας της ηγεσίας του υπουργείου, και συμμετείχαν μαζικά στη διαρκώς επαναπροκηρυσσόμενη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ. Έτσι, απειλεί ευθέως το απεργιακό δικαίωμα και διώκει τη συνδικαλιστική δράση για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση.

Απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση απαιτείται απάντηση επιθετική και συνολική. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να γίνει η κοινωνική αντιπολίτευση που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα απέναντι σ’αυτόν τον Αρμαγεδδώνα φτώχειας, περικοπών, αυταρχισμού και βίας. Απέναντι στη συνολική επίθεση κυβέρνησης- -ΕΕ- κεφαλαίου στο σύνολο της δημόσιας εκπαίδευσης, επιβάλλεται να προβάλουμε ενιαίο συνεκτικό αγωνιστικό πρόγραμμα πάλης για εκπαίδευση, εργασία, φτώχεια και δημοκρατία (σε σχολεία, ΑΕΙ, κοινωνία) για εκπαιδευτικούς μαθητές, φοιτητές κι εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε στους δρόμους του αγώνα και απαιτούμε:

– Γενναίες αυξήσεις για όλο τον κλάδο για να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας! Άμεση επαναφορά 13ου-14ου μισθού, του ωραρίου πριν το 2013 και του κλεμμένου κλιμακίου μας 2016-2017. Κατάργηση της εισφοράς υπέρ ανεργίας 2%.

–   Διαφανείς τοποθετήσεις και αποσπάσεις με βάση τα μόρια των συναδέλφων-ισσών.

– Φθηνό ρεύμα και φθηνά τρόφιμα. Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό ασφάλιση, συγκοινωνίες και πολιτισμός αποκλειστικά δημόσια αγαθά για όλο τον λαό, με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και των ρητρών αναπροσαρμογής. Πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

–   Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις στο ρεύμα, στο νερό, στην ενέργεια και στις συγκοινωνίες.

–   Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια, χωρίς όριο ηλικίας.

– Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μια σύμβαση,  αποκλειστικά με τον χρόνο πτυχίου κι όλη την προϋπηρεσία. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας. Όχι στο προσοντολόγιο. Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

–  Όχι στο νέο σχολείο εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν οι εξετάσεις λαιμητόμος (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA κλπ).

– Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση των ν.4823/21 και 4692/20. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο!

–  Κατάργηση Υ.Α. για μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους.

–  20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

– Κατάργηση του νόμου για το «ψηφιακό σχολείο». Ενισχυτική διδασκαλία αντί για ψηφιακό φροντιστήριο  – διορισμοί επιπλέον εκπαιδευτικών αντί για ψηφιακές τάξεις – κανένας ιδιώτης στη δημόσια εκπαίδευση.

–  Όχι στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Καμία δίωξη των αγωνιζόμενων συναδέλφων. Τα σωματεία μας δε θα εφαρμόσουν τον ν. Χατζηδάκη. Παλεύουμε για την ανατροπή του και την κατάργησή του.

–  Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και ο πόλεμος στην ΟυκρανίαΚαμία εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ! Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Ειρήνη και Φιλία των λαών!

Πρόγραμμα Δράσης

Καταθέτουμε πρόγραμμα δράσης πολύμορφου ανυποχώρητου αγώνα που θα λήξει στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

  • Στις 4/9/2024 ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην άγρια περικοπή τμημάτων σε όλη την εκπαίδευση από τα νηπιαγωγεία ως τα λύκεια. Κινητοποίηση από ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – ΑΣΓΜΕ στο υπουργείο Παιδείας και από ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ στις ΔΔΕ και ΠΔΕ σε όλη τη χώρα.
  • Στις 7/9 Συμμετοχή στις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει των δηλώσεων του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
  • Στις 9/9σύσκεψη συντονισμού ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για την οργάνωση του πανεκπαιδευτικού αγώνα από τη βάση των εκπαιδευτικών.
  • Στις 13/9πανεκπαιδευτική κινητοποίηση απογευματινή στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κι αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
  • Άμεση σύγκληση των ΓΣ των ΕΛΜΕ στις αρχές του Σεπτέμβρη και στις 14/9 ΓΣ προέδρων (εκπροσώπων) των ΕΛΜΕ. Το εύρος της κυβερνητικής επίθεσης επιβάλλει να παρθεί απόφαση για ένα άμεσο αποφασιστικό 48ωρο απεργιακό βήμα στις 26-27/9.
  • Στη συνέχεια, προτείνουμε κλιμάκωση με νέο κύκλο ΓΣ από τις 30/9 και ΓΣ προέδρων στις 5/10 με απεργία 48ωρη στις 10-11/10. Προγραμματισμός παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις, στην Αθήνα, στις άλλες μεγάλες πόλεις, σε ΠΔΕ και ΔΔΕ.
  • Όλο αυτό το διάστημα χρειάζεται να γίνονται συσκέψεις και δράσεις με σωματεία και συλλογικότητες με γονείς, μαθητές κι άλλα σωματεία εργαζόμενων που είναι σε κινητοποιήσεις, όπως στην Υγεία. Επίσης, ενημερωτικές δράσεις για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και την επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, αλλά κι οι γονείς τους.

Τα επόμενα αγωνιστικά βήματα θα είναι ανοιχτά στις εξελίξεις και θα καθορίζονται από τις Γ.Σ των ΕΛΜΕ και τις συντονισμένες δράσεις τους.

Αγώνας για το δημόσιο σχολείο “των όλων και των ίσων”, των αναγκών και των οραμάτων μας, ενάντια στην αξιολόγηση και τον ολοκληρωτισμό στην εκπαίδευση μέχρι τη ΝΙΚΗ !!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search