• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διαδηλώνουν στο Υπουργείο Παιδείας - Τετάρτη 4/9 2μμ

September 03, 2024 279

Μεγάλη κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας οργανώνουν αύριο Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τις αθρόες συγχωνεύσεις Τμημάτων που δημιουργούν στοίβαγμα μαθητών στα Τμήματα, μετακινήσεις άλλων μαθητών και περικοπές στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ενώσεις και σύλλογοι εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΑΣΓΜΕ και πολλοί μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

 
συγχωνευσεις

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:

Ύστερα από την κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 μεταξύ των τριών ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε. ,Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με την Α.Σ.Γ.Μ.Ε. για τις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων που επιχειρεί να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε να προβούν σε κοινές ενέργειες με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου, επιστολές κ.λπ.. Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ανέδειξαν και συζήτησαν την αντιπαιδαγωγική διάσταση των τμημάτων που απαρτίζονται από 25 μαθητές στο νηπιαγωγείο - δημοτικό και στο γυμνάσιο -λύκειο από 26 -28 μαθητές. Επίσης συζητήθηκε το επίκαιρο και ντροπιαστικό θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών στα νησιά αλλά και η μετακίνηση των εκπαιδευτικών. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που τέθηκε είναι και οι μισθοί των εκπαιδευτικών και δει των αναπληρωτών που με τα ελάχιστα χρήματα που λαμβάνουν από το ταμείο ανεργίας καλούνται να παρουσιαστούν σε άλλο τόπο εκτός κατοικίας τους και με πρώτο μισθό αρχές Οκτωβρίου, το ίδιο συμβαίνει και με τους νεοδιόριστους συνάδελφους. Ομόφωνα αποφασίστηκε να προβούν σε κοινή κινητοποίηση την Τέταρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Η ΟΛΜΕ

Την Πέμπτη 29/8/2024 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ) με τη Συνομοσπονδία των Γονέων με θέμα τις εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με βάση τα στοιχεία των Ομοσπονδιών εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται ή και καταργούνται, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και μη συμπεριλαμβάνοντας μαθητές/τριες που έχουν παραπεμφθεί στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Καταργούνται τμήματα ακόμα και κατευθύνσεων στα Γενικά Λύκεια και ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, παρότι ήδη συμπληρώνουν διψήφιο αριθμό μαθητών/τριών και αναμένονται και οι εγγραφές των μετεξεταστέων και ταυτόχρονα δίνονται προφορικές οδηγίες για αντιπαιδαγωγικές μετακινήσεις μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία.

Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που σε συνδυασμό τις ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, τους/τις εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σκηνές σε διάφορες περιοχές της χώρας, τους πενιχρούς μισθούς των 776 ευρώ των νεοδιόριστων, τις συνεχείς διώξεις, την αύξηση της γραφειοκρατίας και την επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών αποσυνθέτουν το δημόσιο σχολείο σε βάρος των παιδιών μας.

Η σύσκεψη των Ομοσπονδιών κατέληξε στα εξής:

  • Συγκέντρωση των Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., Α.Σ.Γ.Μ.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας, για την άρση των συγχωνεύσεων τμημάτων, την Τετάρτη 4/9/2024, στις 14:00 με αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

  • Κοινή Συνέντευξη Τύπου των Ομοσπονδιών που συμμετείχαν στη σύσκεψη, μαζί με την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

  • Στήριξη στις κατά τόπους πρωτοβουλίες-κινητοποιήσεις Συλλόγων-Ε.Λ.Μ.Ε. και Ενώσεων Γονέων για το θέμα.

Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς του Λεκανοπεδίου στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Τετάρτη 4/9 στις 2μμ.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ εκτός Αττικής σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ενώσεις Γονέων να διοργανώσουν ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας στις ΔΔΕ και ΠΔΕ όλης της χώρας, συνεντεύξεις τύπου ή άλλες δράσεις.

 

Και στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογη κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρ. Μακεδονίας, αναφέρει σχετικά:

Για άλλη μια σχολική χρονιά βρισκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να βάλει εμπόδια στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων στην περιοχή μας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στους γονείς να καταλάβουν πώς πρόκειται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Η εγκύκλιος που έφερε το Υπουργείο μέσα στο καλοκαίρι δείχνει ότι και σχέδιο και πρόγραμμα έχει και το υλοποιεί χωρίς κανένα δισταγμό, αρκεί να υπηρετήσει την πολιτική αυτή που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των παιδιών μας μόνο ως κόστος.

Αυτή η εξέλιξη είναι απαράδεκτη και εξοργιστική, καθώς καθιερώνονται πολυπληθή τμήματα, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πληθώρα γνωματεύσεων Παράλληλης Στήριξης και παρακολούθησης σε Τμήματα Ένταξης, με τον εκπαιδευτικό, αντί να ασκεί απρόσκοπτα το παιδαγωγικό του έργο, να μετατρέπεται σε «παιδοφύλακα», αφού με αυτόν τον τρόπο είναι αδύνατη η ισότιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών/τριών ανάλογα με τις ανάγκες του/της καθενός/μιάς.

Ταυτόχρονα, διαλύεται ο οικογενειακός προγραμματισμός, καταπατάται το δικαίωμα των μαθητών να πηγαίνουν στο σχολείο της γειτονιάς τους, προσθέτοντας κι άλλες δυσκολίες στην ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον και στις οικογένειές τους για την μετακίνησή τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι μαθητές σχολείων του Ευόσμου που αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο, επειδή συγχωνεύονται τμήματα του σχολείου τους, μια διαδικασία παιδαγωγικά αδιανόητη. Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο διατυμπανίζει 10.000 διορισμούς, μειώνει θέσεις εργασίας με τις συγχωνεύσεις για να φέρει «στα δικά του μέτρα» τις προσλήψεις και τους διορισμούς. Ενώ μόλις σήμερα ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μιλάνε για "κινητά στην τσάντα" και για την κοροϊδία των ολιγόλεπτων ψηφιακών φροντιστηρίων, που χρηματοδοτήθηκαν αδρά προκειμένου να υποβαθμιστεί η αναγκαία προσωπική στήριξη μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης τα οποία ακριβώς έχουν ιδιαίτερη ανάγκη οι μαθήτριες και οι μαθητές.

Τα όνειρα ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ για το σχολείο των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, για το σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει,

«ΔΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ».

Καλούμε Ενώσεις, Συλλόγους, Γονείς, Εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Π.Δ.Ε (Λεωφ. Γεωργικής σχολής Κτήριο ZEDA) την Παρασκευή 6/9/2024 στις 12:30

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ

• Ανάκληση των αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων και των αποφάσεων που αναστέλλουν την κατάτμηση τμημάτων.;

• Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατατμήσεις (διχοτομήσεις -διχοτομήσεις με παιδαγωγικά κριτήρια).

• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

• Τμήματα 15 μαθητών σε Α΄, Β΄ τάξεις και ως 20 στις υπόλοιπες. Μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και στα ολιγοθέσια σχολεία όπως στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Τμήματα μέχρι 15 νήπια και 2η Νηπιαγωγό σε όσα λειτουργούν με περισσότερα.

• Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για όλους τους μαθητές/τριες.

• Τμήματα Ένταξης σε κάθε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και 2ο σε μεγαλύτερα σχολεία, καμιά αναστολή 2ου τμήματος Ένταξης όπου υπήρχε.σαρδελες

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search