• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Έρευνα – σοκ στην Ιρλανδία: 2.400 καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε πάνω από 300 καθολικά σχολεία

September 04, 2024 254

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα διερευνήσει τις χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε σχολεία διοικούμενα από καθολικά τάγματα.
Ειδική Επιτροπή δημιούργησε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας μετά τις χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε σχολεία διοικούμενα από καθολικά τάγματα προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση.

Η προκαταρκτική έρευνα, κατέγραψε σχεδόν 2.400 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μαθητών από περίπου 880 φερόμενους δράστες σε περισσότερα από 300 σχολεία που διοικούνται από θρησκευτικά τάγματα στη χώρα.
Η υπουργός Παιδείας της Ιλρανδίας Νόρμα Φόλεϊ είπε κατά την παρουσίασή της έκθεση ότι ήταν η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε το μέγεθος της σεξουαλικής κακοποίησης και ήταν «πραγματικά σοκαριστικό».

Σοκάρουν οι αριθμοί: 844 περιπτώσεις συγκεκριμένων υπόπτων για βιασμούς
Πρόκειται για ένα συνταρακτικό ντοκουμέντο που περιέχει περιγραφές τρομακτικής σεξουαλικής κακοποίησης και άσκησης βίας, δήλωσε η ίδια σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, δικηγόρο Μαίρη Ο’Τουλ, έχουν καταγραφεί 844 περιπτώσεις συγκεκριμένων υπόπτων για βιασμούς – και μάλιστα μέσα από «φρικτές μαρτυρίες σεξουαλικής κακοποίησης» – σε 308 σχολεία που διοικούνται από 42 θρησκευτικά τάγματα σε ολόκληρη την Ιρλανδία.


Πολλά από τα θύματα, που μετείχαν στην προκαταρκτική έρευνα είναι σήμερα μεγαλύτερης ηλικίας και μίλησαν για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις από τα φρικτά βιώματά τους.

Η πραγματική έκταση κακοποίησης μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη
Τα βιώματα αυτά επηρέασαν αρνητικά την ψυχική τους υγεία, τις σχολικές τους επιδόσεις, τις κοινωνικές τους συναναστροφές και ώθησαν πολλά από τα θύματα στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, δήλωσε η υπουργός Παιδείας της Ιρλανδίας. Κάποια από τα θύματα δεν μπορούσαν να επισκεφτούν τους τάφους των γονιών τους, γιατί οι δράστες ήταν θαμμένοι εκεί κοντά, πρόσθεσε.

Η έκθεση βασίστηκε σε μαρτυρίες θυμάτων και σε πληροφορίες από σχολεία και θρησκευτικά τάγματα. Η πραγματική έκταση της κακοποίησης είναι πιθανώς ακόμη μεγαλύτερη, επισημαίνει η έκθεση. Περισσότεροι από τους μισούς κατηγορούμενους πιθανότατα έχουν στο μεταξύ πεθάνει.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search