• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

'Αγριο ξύλο και χημικά η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας (ΒΙΝΤΕΟ)

September 04, 2024 305

 

Άγριο ξύλο και χημικά κατά εκπαιδευτικών και γονέων που διαμαρτύρονταν ενάντια στις συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολικών τμημάτων σε όλη τη χώρα, έξω από το υπουργείο Παιδείας, επεφύλασσε η κυβέρνηση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά κατά των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην οποία προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω της συγχώνευσης σχολικών τμημάτων ακόμη και σχολικών μονάδων.

 Οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η χρήση χημικών στο σώμα της συγκέντρωσης, με ξεκάθαρη πρόθεση να την διαλύσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση, υπάρχουν τραυματίες, ενώ ήδη ένας εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας τραύμα στο κεφάλι.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να τους δεχθεί στο γραφείο του ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος βρισκόταν στο κτίριο πραγματοποιώντας συνάντηση με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης.

Χημικά εναντίον ανθρώπων

Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) και της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), με βασικό αίτημα την άρση συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία της Ελλάδας.

«Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε το απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό σχέδιο που εξελίσσεται αυτό το διάστημα, με συγχωνεύσεις περισσότερων από 1.000 τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, που εγκυμονεί κινδύνους για την εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης. «Πρόκειται για μία απόφαση του υπουργείου στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών για την εκπαίδευση», σημείωσε ο κ. Μαρίνης και εξέφρασε την απογοήτευση ότι «ο κ. Πιερρακάκης, δεν επιθυμεί να συναντηθεί με τις ομοσπονδίες και μιλά για δήθεν αναβάθμιση της εκπαίδευσης» και κάλεσε τον υπουργό «να δώσει λύσεις τώρα για τα αυξημένα προβλήματα της εκπαίδευσης».

Εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιών, εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται ή και καταργούνται, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και μη συμπεριλαμβάνοντας μαθητές/τριες που έχουν παραπεμφθεί στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Οι μαζικές συγχωνεύσεις μονάδων με βάση την αναλογία 1:27-28 μαθητές ανά τάξη, που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας, οδηγεί στην κατάργηση τουλάχιστον 1.000 τμημάτων, αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από 100 σχολεία, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς φορείς.

«Καταργούνται τμήματα ακόμα και κατευθύνσεων στα Γενικά Λύκεια και ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, παρότι ήδη συμπληρώνουν διψήφιο αριθμό μαθητών/τριών και αναμένονται και οι εγγραφές των μετεξεταστέων και ταυτόχρονα δίνονται προφορικές οδηγίες για αντιπαιδαγωγικές μετακινήσεις μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία», καταγγέλλουν οι ομοσπονδίες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search