• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΗΠΑ: 4 νεκροί και 9 τραυματίες έπειτα από πυροβολισμούς σε σχολείο

September 04, 2024 213

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν έπειτα από πυροβολισμούς σε σχολείο στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γραφείο Ερευνών της Πολιτείας.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπόροου έχει επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν «θύματα» χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τον αριθμό ή την κατάστασή τους.

 

Πηγές των αρχών επιβολής του νόμου είπαν στον δίκτυο CNN ότι δεν είναι ξεκάθαρο σε αυτή την φάση εάν όλοι οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από πυροβολισμούς. Ο σερίφης της κομητείας ανέφερε ότι ένας ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ύποπτος για την ένοπλη επίθεση είναι νεαρός σε ηλικία μαθητή.

 

Παρόλα αυτά δεν είναι σαφές αν το άτομο φοιτούσε στο λύκειο, το οποίο βρίσκεται περίπου 45 λεπτά έξω από την Ατλάντα. Ο σερίφης της κομητείας Μπάροου Τζαντ Σμιθ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ύποπτο ή τα θύματα κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου.

«Ζητάμε την υπομονή σας … σας παρακαλούμε να μας αφήσετε να λάβουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι θα το κάνουμε σωστά», δήλωσε ο Τζαντ Σμιθ. Και συνέχισε: «Θα χρειαστούν πολλές ημέρες για να πάρουμε απαντήσεις σχετικά με το τι συνέβη και γιατί συνέβη αυτό». Μία νέα συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 23:00 Ώρα Ελλάδος με τον Τζαντ Σμιθ να δηλώνει ότι ελπίζει να έχει να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

 

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία επανένωσης των μαθητών μας με τους γονείς τους. Προφανώς, αυτό είναι χαοτικό, αλλά θέλουμε να σεβόμαστε τους ίδιους και την ιδιωτική τους ζωή».

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και αυξημένες περιπολίες

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των αρχών επιβολής του νόμου στο λύκειο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν οι περιπολίες στα σχολεία της περιοχής για το υπόλοιπο της μέρας.

Στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχουν και άνδρες του FBI και του αρμόδιου Γραφείου για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες ATF. «Συλλέγουμε ακόμη πληροφορίες, αλλά το FBI και η ATF βρίσκονται επί τόπου και συνεργάζονται με πολιτειακούς, τοπικούς και ομοσπονδιακούς εταίρους», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, Μέρικ Γκάρλαντ.

Το σχολείο ανήκει στο Σχολικό Σύστημα της Κομητείας Μπάροου που είναι η 24η μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της πολιτείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της περιφέρειας. Εξυπηρετεί περίπου 15.340 μαθητές, εκ των οποίων 1.932 είναι εγγεγραμμένοι στο Λύκειο Απαλάτσι.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search