• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όλες -οι στην κινητοποίηση των ΣΕΠΕ , ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ την Παρασκευή 6/9 στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

September 06, 2024 140

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

Το ΔΣ ΔΟΕ με ευθύνη των (ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ)  1. καταψηφίζει τη συμμετοχή της ΔΟΕ στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 6/9/24  για όλα τα επίδικα της περιόδου &  2. Δεν τοποθετείται - αρνείται καταγγελία στον Δ/ντη  Π.Ε.  Πέλλας που παραπέμπει σε πειθαρχικά  απεργούς

1.Το Υπουργείο Παιδείας στρυμωγμένο από  τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη Απεργία -Αποχή αλλά   και  την απόφαση του διοικητικού εφετείου που τους δικαιώνει και απαιτεί τη μονιμοποίησή τους,  με την εγκύκλιο ΓΓ και τις οδηγίες του περιφερειακού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας  Κόπτση  

  • Παραπέμπει σε πειθαρχικά νεοδιόριστους συναδέλφους/ισσες  Π.Ε. στην Πέλλα και ΔΕ στο Κιλκίς μέσω των Δ/ντων Εκπαίδευσης
  • Απειλεί εκπαιδευτικούς στη  Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και ζητά δηλώσεις μετάνοιας  για τη συμμέτοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την ατομική αξιολόγηση
  • Ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία
  • Αρνείται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση για μονιμοποίηση των συναδέλφων που έχουν κλείσει τη διετή δόκιμη περίοδο
  • Θέλει τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους γιατί έτσι μπορεί να υλοποιήσει το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο.  Αυτό που άρχισε, όταν μέσα στο καλοκαίρι: 

-δεκάδες τμήματα συγχωνεύθηκαν  – καταργήθηκαν  σε όλη την κεντρική Μακεδονία

-δεκάδες συνάδελφοι βγήκαν  υπεράριθμοι

Απέναντι σε αυτή την κλιμάκωση  κι ενώ τα σωματεία ΠΕ & ΔΕ   της Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσαν σε μαζική κινητοποίηση, την Παρασκευή 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με αιχμή τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων, τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις  τμημάτων και τις πιέσεις και διώξεις  προς τους/τις  εκπαιδευτικούς με πολιτική και διοικητική ευθύνη του Περιφερειακού Διευθυντή,  οι παρατάξεις ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ αρνήθηκαν να ψηφίσουν κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης.

Με  προσχηματικές δικαιολογίες τύπου:  «δεν διασφαλίζεται η παρουσία όλων των μελών του ΔΣ» και « η Παρασκευή είναι μέρα μετακίνησης»  αρνούνται  τη συμμετοχή με απόφαση ΔΟΕ σε μια ηχηρή διαμαρτυρία του εκπαιδευτικού κινήματος  σε ένα από τα  πιο αντιδραστικά όργανα της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ! Ενώ την ίδια στιγμή η ΟΛΜΕ  ομόφωνα καλεί στην κινητοποίηση στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

  1. Αρνούνται να συμβάλλουν στη συσπείρωση και σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό όλων των συναδέλφων/ισσών που βάλλονται από απειλές και διώξεις τη στιγμή που οι κατά τόπους διοικήσεις των συλλόγων -των ίδιων παρατάξεων-  αντί να οργανώνουν τη μάχη εναντίον της αξιολόγησης καταγγέλλουν  τους/τις συναδέλφους/ισσες  απεργούς που οργανώνουν μόνοι/ες τον αγώνα για την υπεράσπισή τους. ( βλέπε Σύλλογο  Χαλκιδικής) !   

Την ώρα που οι κλήσεις για πειθαρχικά  επιδίδονται στους νεοδιόριστους  εκπαιδευτικούς  στην Πέλλα με δικαστικό κλητήρα.

Την ώρα που οι συνάδελφοι μεμονωμένα αλλά και σύλλογοι ζητάνε τις άμεσες ενέργειές της Ομοσπονδίας, οι ΔΑΚΕ /ΔΗΣΥ/ΔΙΚΥΟ δεν προχωρούν  σε καταγγελία των ενεργειών   του Δ/ντη  Πέλλας.  

Ουσιαστικά αφήνουν ακαλύπτους τους/τις συναδέλφους/ισσες απέναντι στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, των αυθαιρεσιών του διοικητικού μηχανισμού και των στελεχών  που τα υλοποιούν υιοθετώντας  τις αντιδραστικές πρακτικές του εκφοβισμού, της τρομοκράτησης , των απειλών  και της ποινικοποίησης των αγώνων, με τα χουντικής κοπής μέτρα των πειθαρχικών διώξεων των απεργών συναδέλφων.

Όλες, όλοι  στην κινητοποίηση των ΣΕΠΕ , ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ

την Παρασκευή 6/9 στις 1.30μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Σάββατο  7/9 στις 6μμ στην Ανεξάρτητη Ταξική συγκέντρωση  -Καμάρα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search