• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΕΣΕΘ): Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για πλειστηριασμό της κατοικίας 3μελούς οικογένειας

September 08, 2024 78

Να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός της μοναδικής κατοικίας 3μελούς οικογένειας με ανάπηρο πατέρα και γιο ζητά σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΕΣΕΘ). 

Η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης συμμετέχει στη συγκέντρωση που έχει καλέσει ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στη  διαμαρτυρία για το κοινωνικό έγκλημα των πλειστηριασμών, τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 2024, στη 1:00 μ.μ., στα γραφεία της εταιρείας “doValue” (Λέοντος Σοφού 18).

Στα γραφεία της εταιρείας αυτής γίνεται ο πλειστηριασμός της μοναδικής κατοικίας της 70χρονης κυρίας Ελένης Κ. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα 90τ.μ. στην οδό Αναγεννήσεως (περιοχή Σιδηρ. Σταθμού) διαμένουν ακόμη ο 70χρονος σύζυγός της και ο 46χρονος γιος τους, ανάπηροι και οι δύο μετά από τροχαίο ατύχημα που είχαν το 2015.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΕΣΕΘ)

Να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός της μοναδικής κατοικίας 3μελούς οικογένειας με ανάπηρο πατέρα και γιο!

Τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη, 1μ.μ., στα γραφεία της “doValue” γίνεται ο πλειστηριασμός της μοναδικής κατοικίας της 70χρονης κυρίας Ελένης Κ. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα 90τ.μ. στην οδό Αναγεννήσεως (περιοχή Σιδηρ. Σταθμού)  διαμένουν ακόμη ο 70χρονος σύζυγός της και ο 46χρονος γιος τους, ανάπηροι και οι δύο μετά από τροχαίο ατύχημα που είχαν το 2015, το οποίο τους κατέστησε ανίκανους να εργαστούν ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να ξοδέψουν τεράστια ποσά για τη σωτηρία της ζωής και την όποια αποκατάσταση της υγείας τους. Και ενώ λόγω καθυστερήσεων των δικαστηρίων στην επιδίκαση των αποζημιώσεών τους για το ατύχημα  δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα τα χρήματα που δικαιούνται με αποτέλεσμα η οικογένεια να ζει πνιγμένη στα χρέη και με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξη του πατέρα, άλλο δικαστήριο αποφάσισε την κατάσχεση της μοναδικής κατοικίας για τη μη εξυπηρέτηση στεγαστικού δανείου που πήρε η οικογένεια από την Εθνική Τράπεζα πριν μια 20ετία. Λίγα χρόνια πριν οι τράπεζες πήραν με πλειστηριασμό το κατάστημα στο οποίο στεγαζόταν η μικρή οικογενειακή επιχείρηση (μηχανουργείο) λόγω οφειλής για επιχειρηματικό δάνειο που σταμάτησε και αυτό να εξυπηρετείται μετά το ατύχημα, όπως και το στεγαστικό. Σήμερα η Εθνική έχει πουλήσει (κοψοχρονιά)το δάνειο σε γνωστό ιρλανδικό Fund, το οποίο εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την “doValue”και βγαίνει σε πλειστηριασμό για“χρέος” που τα Funds, με τα ατελείωτα πανωτόκια, το ανεβάζουν στα 88.000 ευρώ!!! 

Γι αυτούς οι κόποι μιας ζωής χιλιάδων ανθρώπων αποτελούν απλά ένα ακόμη «χρηματοπιστωτικό προϊόν». Όμως για μας, τους ανθρώπους του μόχθου, το δικαίωμα στη στέγη είναι αδιαπραγμάτευτο. Ξέρουμε ότι μόνο με την αλληλεγγύη και τη συλλογική αντίσταση μπορούμε τα σπίτια μας να σώσουμε, μόνο με ισχυρό λαϊκό κίνημα και συνολικό ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε την ανατροπή της βαρβαρότητας. Γιατί ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης συμμετέχει στη συγκέντρωση που έχει καλέσει ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και  καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στη  διαμαρτυρίας για το κοινωνικό έγκλημα των πλειστηριασμών, τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 2024, στη 1μ.μ., στα γραφεία της “doValue” (Λέοντος Σοφού 18).

Απαιτούμε:

Να ακυρωθεί τώρα ο πλειστηριασμός του συγκεκριμένου σπιτιού και να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους (πανωτόκια), με διακανονισμό αποπληρωμής του υπολοίπου με βάση τις δυνατότητες των οφειλετών

Κανένας πλειστηριασμός – Καμιά έξωση! Να μην περάσει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε τράπεζες -funds -κοράκια της αγοράς

Να θεσμοθετηθεί το ακατάσχετο της πρώτης λαϊκής κατοικίας και να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα

Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες-κράτος  -ΔΕΚΟ

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια funds – τραπεζίτη!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search