• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εξορθολογισμός - "πριονοκορδέλα" πετσοκόβει τμήματα σχολείων

September 09, 2024 276

Τα σοβαρά προβλήματα που φέρνει ο «εξορθολογισμός» στα σχολεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Αρκετά είναι τα σχολεία και τα τμήματα της περιοχής που «κόβονται», φέρνοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς αντιμέτωπους με αρκετά ζητήματα.

Όπως πληροφορεί η ανακοίνωση, «ξαναθυμίζουμε ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων, που δεν εγκρίθηκαν θα πρέπει να βρουν άλλο σχολείο σε άλλη πόλη(!)  ή σε άλλο ωράριο(!) για να συνεχίσουν στο αντίστοιχο τμήμα ειδικότητας, που επιθυμούν. Ειδικά για το Εσπερινό ΕΠΑΛ για την ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, οι συγκεκριμένοι μαθητές, οι περισσότεροι είναι ενήλικες, εργαζόμενοι που συντηρούν τις οικογένειές τους και θα πρέπει να μετακομίσουν σε Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. άλλου νομού(!), προκειμένου να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν, να εξασφαλίσουν την πιστοποίηση, για να ασκούν το επάγγελμά τους».

Η ανακοίνωση

«Ασταμάτητα δουλεύει η “πριονοκορδέλα” (εξορθολογισμός σύμφωνα με Μητσοτάκη-Πιερρακάκη) του ΥΠΑΙΘ και των τοπικών διοικήσεων πετσοκόβοντας τμήματα σχολείων. Μετά τη μη έγκριση των 3 από τα 4 ολιγομελή στα ΕΠΑΛ (συγκεκριμένα δύο στο 1ο ΕΠΑΛ (Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών και Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου), και ένα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ (Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων) σειρά πήραν τα Γενικά Λύκεια.

Ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες του Ντάνιελ κόβονται:

Στο ΓΕΛ Προαστίου στη Γ' ταξη η κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών με 5 μαθητές (δύο μάλιστα πλημμυροπαθείς απο την Αγία Τριάδα).

Στην Ιτέα ουσιαστικά κλείνουν τις Λυκειακές τάξεις καθώς δεν εγκρίθηκε η λειτουργία των κατευθύνσεων στη Γ' και στη Β' τάξη.

Στη Μαγούλα αντίστοιχα τις Λυκειακές τάξεις δεν εγκρίθηκε η λειτουργία των κατευθύνσεων στη Β' τάξη και στη Γ' τάξη της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στο Λύκειο Λεονταρίου οι 9 μαθητές της Γ' τάξης της Οικονομίας και πληροφορικής αποφασίστηκε να  μετακινηθούν στους Σοφάδες  (μάλιστα μαθητής διαμένει στη Ρεντίνα).

Ξαναθυμίζουμε ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων, που δεν εγκρίθηκαν θα πρέπει να βρουν άλλο σχολείο σε άλλη πόλη(!)  ή σε άλλο ωράριο(!) για να συνεχίσουν στο αντίστοιχο τμήμα ειδικότητας, που επιθυμούν. Ειδικά για το Εσπερινό ΕΠΑΛ για την ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, οι συγκεκριμένοι μαθητές, οι περισσότεροι είναι ενήλικες, εργαζόμενοι που συντηρούν τις οικογένειές τους και θα πρέπει να μετακομίσουν σε Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. άλλου νομού(!), προκειμένου να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν, να εξασφαλίσουν την πιστοποίηση, για να ασκούν το επάγγελμά τους.

Δεν θα αποδεχτούμε σαν κανονικότητα και εξορθολογισμό τη βαρβαρότητα που σημαίνουν τα κλεισίματα τμημάτων και σχολείων.

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ κινητοποιήσεων! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές πρέπει να τους σταματήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Καμιά συγχώνευση τμημάτων

Κανένα κλείσιμο σχολείου

Καμιά μετακίνηση μαθητή ή εκπαιδευτικού

 Κινητοποίηση Τετάρτη 11/9 -12.30μμ στη ΔΔΕ Καρδίτσας»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search