• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

“Έργα και ημέρες του Αντιδημάρχου κ. Κουρτέση”

May 14, 2022 554

Δελτίο τύπου του Νίκου Γκούση

Συχνά πυκνά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών χρησιμοποιεί ως άλλοθι της προσωπικής του ανικανότητας την καραμέλα των προσφυγών, κάτι που επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Καταρχάς για το θέμα του ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, που αποτελεί θεσμική ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, θα δημοσιευτούν όλα τα στοιχεία σε αποκλειστικό δελτίο τύπου στον κατάλληλο χρόνο.

Όμως η ουσία, που «καίει» το δημότη, έγκειται στην ικανότητα των Αιρετών Αρχών  να αξιοποιούν τις χρηματοδοτήσεις για έργα, που ούτως ή άλλως -περισσότερο ή λιγότερο- δίνονται σε όλους τους ΟΤΑ!

Ο κ. Κουρτέσης λοιπόν, στη γεμάτη ασάφειες συνέντευξή του, αντί να πληροφορήσει με στοιχεία και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα  για τα έργα ασφαλτοστρώσεων (και τα υπόλοιπα βέβαια!!), τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 (των 17.000.000€!!), ανέφερε μόνο ΑΟΡΙΣΤΑ στοιχεία ανακατεμένα με ΨΕΥΔΗ, οπότε πιο πολύ  μπέρδεψε, αντί να ενημερώσει τους δημότες Νότιας Κέρκυρας…

Βέβαια, ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ με δηλώσεις….

Σημειωτέο ότι, τόσο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όσο και οι Δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας έχουν ξεκινήσει τα ανάλογα έργα ήδη πριν από ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ!!!!

Αντίθετα, στη Νότια Κέρκυρα ο κ. Κουρτέσης στα σχεδόν δυο χρόνια της θητείας του δεν έχει να  παρουσιάσει κανένα αξιόλογο εκτελεσμένο έργο και καμία αξιόλογη υπογραφείσα σύμβαση.

Ως ένδειξη ανικανότητας θα αναφέρω μερικά από τα βαλτωμένα έργα (ακόμα και μικρά!), κι ας ενημερώσει τους δημότες, ως οφείλει!!

  1. Θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου των «Έργα συντήρησης και αποκαταστάσεις Τεχνικών Έργων Αντιπλημμυρικά»; (Π/Υ 000€!)
  • Αν ναι, πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή;
  • Γιατί έχει κολλήσει ένα έργο… χωρίς εμπόδια;
  1. Πότε θα τελειώσει το έργο του 2019 «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»;
  • Δεν είναι απαράδεκτη κατάσταση, ο εργολάβος να έχει προχωρήσει σε διάλυση σύμβασης με υπαιτιότητα του Δήμου, λόγω μη πληρωμής;
  1. Πότε θα τελειώσει το έργο του 2019 «ΕΠΙΣΚΕΥΗ Κ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α & Β ΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔ. Δ. Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ»;
  • Είναι αλήθεια ότι ο εργολάβος έχει προχωρήσει σε διακοπή εργασιών με κίνδυνο διάλυση της σύμβασης λόγω μη πληρωμής, ενώ ακόμη δεν έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης αύλειου χώρου στο Δημοτικό Σχολείο του Αγ. Ματθαίου;
  1. Πότε θα τελειώσει το έργο του 2019!! «ΈΛΕΓΧΟΣ  ΚΑΙ  ΕΠΙΣΚΕΥΗ  Ή

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΔΙΚΤΥΟΥ  ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ Δ.Ε ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ»;

  • Είναι αλήθεια, ότι κι εδώ ο εργολάβος έχει προχωρήσει στη διάλυση της σύμβασης λόγω μη πληρωμής, ενώ ακόμα δεν ανάβουν τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί πριν ενάμιση χρόνο στον οικισμό Αργυράδων;
  1. Πότε θα τελειώσει το έργο «AΝΑΠΛΑΣΗ  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Δ.Ε. ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ» ποσού μόλις 46.705,00€ με συμβατικό αντικείμενο  την πλακόστρωση τμήματος του παραλιακού δρόμου μήκους 150 μέτρων στον ΠΕΤΡΙΤΗ;

  • Γιατί κι αυτό το μικρό έργο έχει μείνει ημιτελές, δημιουργώντας ιδιαίτερο πρόβλημα εν όψει της θερινής σαιζόν, ενώ με βάση τη σύμβαση θα έπρεπε να είχε παραδοθεί από το Γενάρη του 2022;

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ..…. Κι έτσι στο πλαίσιο μιας πρώτης συνοπτικής ενημέρωσης ο χώρος δεν επαρκεί για αναφορά κι άλλων εκκρεμοτήτων, όπως, το ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ κλπ.

Αξίζει όμως να αναφερθούν τα δυο έργα, τα οποία εκ των πραγμάτων έχει εγκαταλείψει η Δημοτική Αρχή, αφού δεν έχει κάνει καμία ενέργεια….

  • Το ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ στη Μπούκα με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 2.200.000 €.
  • Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ (ψηφοθηρικά πολυδιαφημισμένη), για την οποία στην αρχή της θητείας ΜΕ ΝΤΟΡΟ πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε έγκαιρα να υποβάλλονταν η σχετική πρόταση…., που βέβαια δεν υποβλήθηκε ποτέ!!!

Το μόνο που έχει να παρουσιάσει κ. Κουρτέσης είναι μια αναποτελεσματική Τεχνική Υπηρεσία, όπως ο ίδιος ομολογεί!…

Αψευδής μάρτυρας.. οι συνεχείς παρατάσεις έργων που «σέρνονται» ακόμα κι απ’ το 2019, αλλά κυρίως οι -σε κάθε ευκαιρία- ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, που εν τέλει βαρύνουν την τσέπη του δημότη.

Οι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ για τη ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  έχουν ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ μετά από έλεγχο νομιμότητας που ζητήθηκε!!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search