ΠΗΓΗ:  Eksegersi.gr

Μίσος απύθμενο έβγαλε ο γνωστός Πορτοσάλτε ενάντια σε όσους μαθητές και γονείς αγωνίζονται με όπλο την κατάληψη για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, ενάντια στην μαθητοκτόνα και αντιεκπαιδευτική πολιτική των συγχωνεύσεων της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ.

Μίσος γιατί οι εργαζόμενοι γονείς δεν κάθησαν στ’ αυγά τους, και προ παντός γιατί με το παράδειγμά τους διδάσκουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται και να μην σιωπούν.

Ο Πορτοσάλτε οργίασε στην εκπομπή του στον ΣΚΑΙ με την Μαρία Αναστασοπούλου, όταν έβγαλε σε ζωντανή σύνδεση την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Διρφύων στον ορεινό όγκο της πολύπαθης Εύβοιας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Φωτεινή Μακρή, με ήπιο και ήρεμο τόνο, αποστόμωσε τον έξαλλο Πορτοσάλτε, που κραύγαζε «γιατί μαθαίνετε τα παιδιά να κάνουν κατάληψη», λέγοντας ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν να διεκδικούν και ότι ακόμη και ένα μικρό «παιδί που δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα στην τάξη, αυτό λειτουργεί πάνω του ψυχολογικά και μέσα στο μυαλό του».

Τόνισε επίσης, παρά το ότι ο Πορτοσάλτε δεν την άφηνε να αποσώσει μια κουβέντα, ότι χτύπησαν όλες τις πόρτες, πριν προχωρήσουν στην κατάληψη, αλλά καμιά δεν άνοιξε. 

Οι γονείς ξεσηκώθηκαν γιατί το Δημοτικό Σχολείο Διρφύων επί 12 συναπτά έτη λειτουργούσε ως 6/θέσιο και τώρα το ΥΠΑΙΘΑ επιδιώκει να το μετατρέψει σε 5/θέσιο, αρνούμενο να στείλει έναν ακόμη δάσκαλο, με αποτέλεσμα να ενώσουν σε μια τάξη την Γ΄και Δ΄Δημοτικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας. Οπως κατήγγειλε η πρόεδρος σε εννέα (9) χωριά έκλεισαν τα ολιγοθέσια σχολεία με τη συμφωνία να ανοίξει το Πρότυπο ενιαίο πολυθέσιο σχολείο Διρφύων.

Οι «κόφτες», όμως κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘΑ για να «εξοικονομηθεί» εκπαιδευτικό προσωπικό δεν χαμπαριάζουν από «συμφωνίες» και «δεσμεύσεις» και πετούν στον κάλαθο των αχρήστων τα μεγάλα λόγια για στήριξη της επαρχίας, και ειδικά της πολλαπλά βαλλόμενης όπως είναι η βόρεια Εύβοια, και για αντιμετώπιση της εγκατάλειψης της υπαίθρου.  

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: