• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τη βίαιη αστυνομική επίθεση εναντίον εργαζόμενων ερευνητών του ΕΜΠ

October 01, 2024 57

EΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Για τη βίαιη αστυνομική επίθεση εναντίον εργαζόμενων ερευνητών του ΕΜΠ στο πλαίσιο της εκδήλωσης ”Βραδιά του Ερευνητή”

Αδιανόητες εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν το Σάββατο 28/9 στον κατάμεστο από πλήθος φοιτητών, πολιτών, γονέων και παιδιών ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στο πλαίσιο της “Βραδιάς του ερευνητή”, εκδήλωση που οργανώθηκε από τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ με την “ευγενική” χορηγία της Motor Oil, τροφοδότη με καύσιμα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που άνοιγαν οι πόρτες του κτηρίου πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε αυτό, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν στον σωρό πανεπιστημιακούς ερευνητές στο πλαίσιο της παρέμβασης διαμαρτυρίας του πανελλαδικού “Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση” για την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την υπογραφή συλλογική σύμβασης εργασίας. Την ίδια στιγμή, οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ και το προσκεκλημένο πολιτικό προσωπικό θριαμβολογούσαν κεκλεισμένων των θυρών για τα επιτεύγματα του ΕΜΠ, τα μνημόνια συνεργασίας με επιχειρηματικούς ομίλους, τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα που εκ των πραγμάτων εξυπηρετούν τη σύγχρονη πολεμική μηχανή και την εξόντωση ολόκληρων λαών στη γειτονιά μας, εκμεταλλευόμενοι την επισφαλή εργασία των ερευνητών του ιδρύματος. Πίσω από τις φιέστες και τις τυμπανοκρουσίες περί “αριστείας”, η πραγματικότητα βοά για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, τις παραβιαστικές συμπεριφορές, τους εκβιασμούς επιστροφής δεδουλευμένων και την άγρια και αναίτια καταστολή με ενορχηστρωτή τις πρυτανικές αρχές.

Τον προηγούμενο μήνα περίσσεψαν οι κυβερνητικές παράτες για τα πενηντάχρονα από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, τον δρόμο της οποίας άνοιξε και σφράγισε ο μεγαλειώδης αντιδικτατορικός αγώνας του λαού μας, με αποκορύφωμα την εξέγερση φοιτητών και εργαζόμενου κόσμου στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου. Πενήντα χρόνια μετά διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι πραγματική δημοκρατία σημαίνει πανεπιστημιακή έρευνα αποκλειστικά για τις λαϊκές ανάγκες και σε συνθήκες απόλυτης εργασιακής αξιοπρέπειας των εργαζόμενων ερευνητών στο δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο δεν είναι πεδίο κερδοφορίας και χορηγίας των μεγαλοεπιχειρηματιών προς όφελος των πολέμων στη γειτονιά μας και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Σε αυτό το πλαίσιο, καταδικάζουμε απερίφραστα τα έκτροπα της Αστυνομίας και των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ και απαιτούμε την απαλλαγή των εργαζόμενων ερευνητών από κάθε απαράδεκτη κατηγορία και ενδεχόμενη δίωξή τους, στο πλευρό των οποίων βρισκόμαστε για την κατοχύρωση των αναφαίρετων εργασιακών τους δικαιωμάτων. Τέλος, παλεύουμε ως εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα για τη διακοπή κάθε οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής, διπλωματικής και ερευνητικής συνεργασίας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, υπερασπιζόμενοι την ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη και την ανεξαρτησία των λαών σε έναν σύγχρονο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας

Κατσιγιάννης Αλέξανδρος              Κρανάς Αθανάσιος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search