• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Aυθαίρετο και προκλητικό κλείσιμο των εργασιών της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ

October 09, 2024 60

20 εκπρόσωποι ΕΛΜΕ στέλνουν καταγγελία σε βάρος του προεδρείου της ΓΣ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5/10/24

« Η καταγγελία αφορά το αυθαίρετο και προκλητικό κλείσιμο των εργασιών της ΓΣ από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ)».

Αναλυτικά:

Στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας στις 5/10/2024 συνεχίστηκαν οι αντιδημοκρατικές πρακτικές και τα πραξικοπήματα από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ). Μετά την προκλητική κι υπονομευτική απόφαση για οργάνωση κινητοποίησης την ημέρα της Συνέλευσης προέδρων, η πλειοψηφία αρνήθηκε κατηγορηματικά να τεθούν σε ψηφοφορία σημαντικές αποφάσεις – προτάσεις των ΕΛΜΕ προς τη Συνέλευση κι αποχώρησε επιδεικτικά.

Οι εκπρόσωποι των 40 ΕΛΜΕ, που παρέμειναν στη Συνέλευση, καταγγέλλουμε τις νέες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ που εμπόδισαν να τεθούν σε ψηφοφορία σημαντικές προτάσεις των ΕΛΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα

Α) Πρόταση για την προκήρυξη νέας Απεργίας Αποχής από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και επαναπροκήρυξής της όσες φορές χρειαστεί. Είναι ένα βήμα απολύτως αναγκαίο αν η αντίστοιχη Α Α από την ΑΔΕΔΥ εκπέσει δικαστικά.

Β) Πρόταση για την ανάγκη οι κινητοποιήσεις στις 9/10 και 23/10, που αποφασίστηκαν ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων, να πάρουν πανελλαδικό χαρακτήρα για όλες της ΕΛΜΕ και να μην περιοριστούν στις ΕΛΜΕ της Αττικής, με συγκεντρώσεις στις πόλεις όλης της χώρας, ώστε να δοθεί η απαραίτητη συλλογική αγωνιστική απάντηση του κλάδου που καθυστερεί από το καλοκαίρι.

Στις συνθήκες αυτές δεν έγινε δυνατό  να τεθούν κι άλλα σημαντικά ζητήματα. Δεν τέθηκαν τα συγκροτημένα βήματα απέναντι στις διώξεις και στην άρνηση του υπουργείου να μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες με βάση τις υπάρχουσες δικαστικές αποφάσεις. Δεν τέθηκαν οι ενέργειες για τη μη συμμετοχή μας στις νέες απαράδεκτες ηλεκτρονικές εκλογές σε όλη τη χώρα για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search