• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Aποχαρακτηρισμός των συγκεκριμένων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων ως πειραματικά!

May 22, 2021 2620

 

Για την παράσταση διαμαρτυρίας για τον ορισμό «πειραματικών» σχολείων στην Κέρκυρα

Μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, ο οποίος είτε αγνοούσε είτε σκόπιμα μας μετέφερε λανθασμένες πληροφορίες για τα πειραματικά σχολεία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 – 5 – 2021 στις 13:30 στη Δ/νση Π. Ε. Κέρκυρας παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας ενάντια στον ορισμό Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ/νσης Π. Ε. Κέρκυρας ως πειραματικών, με την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης από το ΥΠΑΙΘ, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων διδασκόντων των οριζόμενων σχολικών μονάδων.

Τέθηκε το ζήτημα του ορισμού των σχολικών μονάδων της περιοχής μας ως πειραματικών κατόπιν των αιτήσεων ορισμού από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις έγιναν από πλευράς του μονοπρόσωπα και με αυθαίρετο τρόπο παρά την αρνητική σχετική απόφαση των συλλόγων διδασκόντων και αγνοώντας τόσο την απόφαση της ΔΟΕ με την οποία καλούνταν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην προβούν σε αυθαίρετες μονοπρόσωπες αιτήσεις όσο και της συντριπτικής συμμετοχής του 95% των εκπαιδευτικών στην απεργία- αποχή ενάντια στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων με την οποία συνδέεται άρρηκτα η λειτουργία των πειραματικών σχολείων.

Τέθηκαν ρητά από τη πλευρά του σωματείου τα παρακάτω θέματα:

1. Η απόσυρση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης και ο αποχαρακτηρισμός των συγκεκριμένων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων ως πειραματικά στη βάση των αποφάσεων των σωματείων μας και της Δ. Ο.Ε. Η δημιουργία των λεγόμενων πειραματικών σχολείων στην κυβερνητική «λογική» περί «αριστείας» είναι επιβλαβής για τους μαθητές μας, τους γονείς και βέβαια και για τους εκπαιδευτικούς.

2. Για ποιον λόγο ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν ενημέρωσε ως όφειλε σύμφωνα με την Υ.Α. τους συλλόγους διδασκόντων του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου ότι πρόκειται να προταθούν από τον ίδιο για να οριστούν ως πειραματικά. Η ενέργεια αυτή του Διευθυντή Εκπαίδευσης είναι σαφώς παράνομη.

3. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν να προταθούν το 4Ο Δημοτικό Σχολείο και το 14ο Νηπιαγωγείο ως πειραματικά;

Ο Διευθυντής Εκπ/σης Π. Ε. Κέρκυρας παραδέχτηκε προκλητικά ότι δεν ενημέρωσε, όπως νομίμως όφειλε να κάνει, τους συλλόγους διδασκόντων των συγκεκριμένων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων που πρότεινε για να χαρακτηριστούν ως πειραματικά, διότι είχε ενημερωθεί από τον συντονιστή εκπαίδευσης ότι «ο διευθυντής του 4ου Δ.Σ. θα στηρίξει μετ’ επιτάσεως τον θεσμό του πειραματικού σχολείου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Αυτοί είναι οι προβοκατόρικοι τρόποι και τα μέσα με τα οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τα διαπιστευμένα όργανά της επιχειρούν να επιβάλουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους! Είναι βέβαιο ότι έχει την πολιτική κάλυψη και ότι έλαβε σχετική εντολή από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων για να ενεργήσει εν κρυπτώ, όπως έμμεσα παραδέχτηκε.

Στη συνέχεια μπροστά στην ολοφάνερη αδυναμία του να αντιμετωπίσει τον λόγο των εκπαιδευτικών και την αντίδραση τους απέναντι στις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειές του δέχτηκε τη «βοήθεια» του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος δήλωσε ότι «λυπάται που δεν ορίστηκαν ως πειραματικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχε προτείνει». Τελικά, δεσμεύτηκε να στείλει έγγραφο προς τον Περιφερειακό Διευθυντή όπου θα καταγράφει τις αντιδράσεις και τη διαφωνία των συλλόγων διδασκόντων των δύο σχολείων να μετατραπούν σε πειραματικά.

Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη τη στάση του Διευθυντή Π. Ε. Κέρκυρας, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.

Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που υλοποιούνται και η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός των μαθητών σε αρίστους και «κακούς», δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση που έχει ανάγκη η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα τα σχολεία, ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τη σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού.

• Απαιτούμε την απόσυρση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης, παλεύουμε για ενιαίο δωρεάν δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. ΟΧΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές – αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ και καλούμε:

• Τους Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ/νσης Π. Ε. Κέρκυρας να εκφράσουν με τη σειρά τους την αντίθεσή τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της υπουργικής απόφασης όπως η αποφάσισε και η Ένωση Γονέων Κέρκυρας.

• Το Δ. Σ. της ΔΟΕ να πάρει θέση και να στηρίξει και διευρύνει τις κινητοποιήσεις μας για την απόσυρση της υπουργικής απόφασης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search