• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μαθητής εισέβαλε με το μηχανάκι σε σχολείο της Λαμίας – Εικόνα χάους στα σχολεία: Πώς εξηγείται;

June 05, 2021 748

 

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε Λύκειο της Λαμίας, όταν μαθητής εισέβαλε με μηχανάκι μέσα στους διαδρόμους του σχολείου. Κυκλοφορούσε με μηχανάκι με τους καθηγητές να τον κυνηγούν για να τον σταματήσουν και τους συμμαθητές να τον επευφημούν!

 Εικόνες που αντανακλούν, έστω και με υπερβολή τη μέση εικόνα που επικρατεί αυτή την περίοδο στα σχολεία που είναι ιδιαζόντως χαοτική. Μαθητές με φανερό έλλειμμα συγκέντρωσης, αυτοπειθαρχίας και ενδιαφέροντος για τη μάθηση και εκπαιδευτικοί που στη συντριπτική τους πλειοψηφία προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται αλλά που νιώθουν αδύναμοι να προβάλλουν αποτελεσματική αντίσταση στην ορμητικότητα του χάους.

Σύμφωνα με lamiareport, το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 2/6 στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, τελευταία ημέρα της φετινής σχολικής περιόδου πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις, την οποία κάποιοι μαθητές θέλησαν να αποχαιρετήσουν θεαματικά.

Ένας μαθητής της Γ' Λυκείου, έπειτα από παρότρυνση των συμμαθητών του, «μπούκαρε»  με το μηχανάκι μέσα στο σχολείο και μετατρέποντας τους διαδρόμους σε πίστα, προκαλώντας έναν απίστευτο χαμό.

Οι συμμαθητές που τον παρότρυναν έκαναν πλάκα τραβώντας βίντεο με τα κινητά, άλλοι όμως σοκαρίστηκαν, ενώ ο Διευθυντής του Λυκείου και οι καθηγητές βγήκαν στους διαδρόμους και προσπαθούσαν να σταματήσουν τον εισβολέα για να μη γίνει κάποιο ατύχημα.

Στο βίντεο φαίνεται ότι ένας μαθητής γλίτωσε στο τσακ την παράσυρση  με τα γρήγορα αντανακλαστικά του. Σε κάποια μανούβρα το μηχανάκι γλίστρησε στο διάδρομο και ο αναβάτης έπεσε και ξανασηκώθηκε, ωστόσο ένας από τους καθηγητές κατάφερε να τον ακινητοποιήσει λίγο αργότερα.

Τότε οι υπόλοιποι μαθητές άρχισαν να γιουχάρουν τους καθηγητές που έδωσαν τέλος στο σόου. Το μηχανάκι δεν παρέσυρε κάποιο από τα παιδιά, παρότι ο διάδρομος του σχολείου γλιστρούσε επικίνδυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο μαθητής φέρεται να μην έχει δίπλωμα.

Δείτε το βίντεο:

 

Η συγγνώμη του μαθητή για την «εισβολή» στο 1ο ΕΠΑΛ

Ο ενθουσιασμός του για τη λήξη της σχολικής χρονιάς τον οδήγησε στην αψυχολόγητη ενέργεια την οποία φέρεται να έχει μετανιώσει.

Μέσα σε αυτό το γενικό χαμό έγινε η αποχαιρετιστήρια φάρσα, ωστόσο στο τέλος έμεινε μόνος του ο νεαρός αναβάτης αντιμέτωπος με τις ευθύνες του, κάτι που τον έκανε να συνειδητοποιήσει το λάθος της πράξης του.

Κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και ο Σύλλογος των καθηγητών θα αποφασίσει για την τιμωρία του.

Ο νεαρός μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Κρούπη επικοινώνησε και με το LamiaReport θέλοντας να εκφράσει την ειλικρινή του μεταμέλεια και το σεβασμό του προς τους καθηγητές, ζητώντας συγγνώμη για την αψυχολόγητη πράξη του για την οποία, όπως φαίνεται, έχει μετανιώσει.

Πολύμορφη βία

Πολύμορφη η βία στα σχολεία ανατανακλά τη βία της κοινωνίας και συνδέεται με την ανισότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Επομένως αναπαράγεται και στους θεσμούς της, όπως είναι και το σχολείο..

 

Οι σοβαρότερες αιτίες, όμως, μπορούν να αναζητηθούν στις δομές της καπιταλιστικής κοινωνίας  που χαρακτηρίζονται από έναν απάνθρωπο ανταγωνισμό που αναπαράγεται σε όλες τις μορφές της κοινωνικής ζωής. Η κοινωνική περιθωριοποίηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που εντείνεται από την οικονομική κρίση, τα εργασιακά προβλήματα τροφοδοτούν τη βία και την εγκληματικότητα. Η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης είναι η απεχθέστερη μορφή βίας εναντίον του κόσμου της εργασίας και του «κοινωνικού κράτους» που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και τη μαζική εξαθλίωση. Όσο η φτώχεια , ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι διακρίσεις, η βία και η εκμετάλλευση ανθούν, τόσο θα οξύνονται τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.

 

Η βία εκφράζεται και αναπαράγεται μέσα από την αυταρχική οργάνωση του σχολείου. Ένα σχολικό περιβάλλον που υπηρετεί τη λογική των επιδόσεων, «αρένα» άγριου ανταγωνισμού,  υπερφορτώνει τους μαθητές με διδακτική ύλη, στείρες και αποσπασματικές γνώσεις, πολλές άλλες υποχρεώσεις (φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κ.λπ.), με πρόσθετο άγχος και ένταση, ανασφάλεια και αρνητισμό. Ένα τέτοιο σχολείο έχει μετατραπεί σε «θερμοκήπιο βίας».

Είναι φανερό ότι η κατάσταση στα σχολεία είναι ήδη εξαιρετικά δύσκολη και από την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και από την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την επιστροφή σε αυτά. Σε συνθήκες καλοκαιριού, με αύξηση της θερμοκρασίας, με κτήρια ακατάλληλα, με αίθουσες χωρίς καλό αερισμό και κλιματισμό, με προαύλια χωρίς στέγαστρα και σε συνθήκες πανδημίας με τις μάσκες να είναι αναγκαίες σε περιβάλλοντα συγχρωτισμού, η κατάσταση στα σχολεία χειροτερεύει κάθε μέρα κάνοντας δυσβάστακτη την κατάσταση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search