• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων – Η διαδικασία - Η πιο αδικημένη φουρνιά υποψηφίων

July 02, 2021 447

 

Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 9-7-2021 μετά τις 13.00 μ.μ., ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα Γενικά Λύκεια.  Την ίδια ώρα και μέρα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με μία νέα διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms).

Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΑΙΘ: Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Παρασκευή 9-7-2021 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, παρακαλούνται να παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν α. τα αποκόμματα των τετραδίων και β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων.

Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

Η πιο αδικημένη φουρνιά υποψηφίων

Η φετινή φουρνιά των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων είναι αναμφισβήτητα από τις πιο αδικημένες. Δεν είναι μόνο οι δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας και η τηλεκπαίδευη που μετατράπηκε σε τηλεπαίδευση, είναι και οι πολιτικές επιλογές Κυβέρνσης και ΥΠΑΙΘ να περάσουν αντιδραστικές αλλαγές που υψώνουν πρόσθετα υψηλά εμπόδια στις προσπάθειες των υποψηφίων και των οικογενειών τους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επιγραμματικά: Ο μεγαλύτερος όγκος της ύλης δεν έχει διδαχθεί δια ζώσης, αλλά με τηλεπαίδευση που άφησε τεράστια κενά και διεύρυνε το χάσμα των κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Η μείωση της ύλης είναι σαφώς μικρότερη αναλογικά με πέρυσι. Το ΥΠΑΙΘ ήθελε να αποδείξει ότι όλα πήγαν καλά με την τηλεπαίδευση και το μάρμαρο πληρώνουν οι υποψήφιοι. Σε αυτές τις συνθήκες το ΥΠΑΙΘ αντί να αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων με δεδομένη την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας μείωσε αισθητά τον αριθμό των εισακτέων, κυρίως στα κεντρικά τμήματα των ΑΕΙ, υψώνοντας επιπλέον εμπόδια. Το υψηλότερο εμπόδιο, ωστόσο, είναι η καθιέρωση από φέτος, από τη χρονιά της πανδημίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής η οποία μάλιστα νομοθετήθηκε μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι είχαν ξεκινήσει τον αγώνα τους και στη διάρκειά του άλλαξαν οι όροι διεξαγωγής του! Αναμφισβήτητα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και το κυβερνητικό επιτελείο κερδίζουν το βραβείο της πιο ανάλγητης ταξικής πολιτικής στην ιστορία των πανελλαδικών εξετάσεων! Μαζί με όλα αυτά αν συνυπολογίσουμε και το ψυχικό κόστος της τηλεκπαίδευσης θα καταλάβουμε γιατί οι φετινοί υποψήφιοι έδωσαν εξετάσεις με τους χειρότερους όρους, όσο και να οι πανελλαδικές εξετάσεις εκ φύσεως είναι ταξικά άδικες, ψυχοφθόρες και πνευματοκτόνες!

Μείωση εισακτέων

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανήλθε σε 77.970, ενώ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 σε 78.335.

Αν η επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ως δρεπανηφόρο άρμα, θα κόψει την είσοδο σε χιλιάδες υποψηφίους, ένας άλλος αθέατος κόφτης, με την ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων, στήθηκε: Η παγίδα της ανακατανομής των θέσεων εισακτέων.

Να το πούμε καθαρά: Η μείωση των θέσεων εισακτέων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη όπου κατοικοεδρεύει η πλειονότητα των υποψηφίων σε συνδυασμό με το υψηλό, στη χώρα μας, ιδιωτικό κόστος σπουδών για τους σπουδαστές εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας, εισάγει έντεχνα και ύπουλα στους τελευταίους και στις οικογένειές τους ένα κεντρικό δίλημμα: Ή να σπουδάσει το παιδί σε σχολή εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας που συνήθως δεν είναι και της επιλογής του και να κοστίσει 7-8.000 ετησίως ή να απευθυνθεί στα κολέγια που το ΥΠΑΙΘ φρόντισε το πτυχίο τους να έχει πλέον τα ίδια εκπαιδευτικά και επαγγελματικά δικαιώματα, που θα κάνουν τις «σπουδές» της επιλογής τους, που θα ολοκληρώσουν τις «σπουδές» τους νωρίτερα και απλά θα χρεωθούν κάτι παραπάνω

Η νέα «βάση του δέκα»

Παράλληλα, ανακοινώνονται οι συντελεστές που όρισε το κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή του, βάσει των οποίων θα προκύψει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Υπενθυμίζεται ότι για την εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ απαιτείται η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Αποκλεισμός ταξικός – Αύξηση της πελατείας των κολλεγίων

 

Είναι φανερό δια γυμνού οφθαλμού ότι ο βασικός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι η μείωση των εισακτέων, η πριμοδότηση της ιδιωτικής Ανώτατης Εκπαίδευσης και η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου με την παραχώρηση υποδομών του για όσους ξένους φοιτητές μπορούν να πληρώνουν δίδακτρα. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) θα παίξει τον ρόλο του τροχονόμου της εισόδου στα πανεπιστήμια, εξοστρακίζοντας, με εργαλείο τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, χιλιάδες υποψήφιους, χωρίς να εκτεθεί το υπουργείο Παιδείας με μια ανακοίνωση μειωμένου αριθμού εισακτέων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search