• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναδιπλώνεται το υπουργείο Παιδείας για την κατανομή των μαθητών με βάση το επίπεδο και για διεκδίκηση θέσεων από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

July 12, 2021 859

 

 Οι σοβαρές αντιδράσεις (Για περισσότερα διαβάστε πατώντας ΕΔΩ)για θέματα του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα βρίσκεται στη δημόσια διαβούλευση μέχρι και την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, όπως η κατανομή μαθητών ανά τμήμα, ουσιαστικά με βάση το επίπεδο γνώσεων των μαθητών και ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  μπορούν  να διεκδικούν θέσεις Διευθυντών Σχολείων, ΠΔΕ, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Συμβούλων Εκπαίδευσης κλπ οδηγούν σε αναδιπλώσεις του ΥΠΑΙΘ.

Συγκεκριμένα καταργείται  το άρθρο 85  που προβλέπει την  κατανομή μαθητών σε τμήματα με κριτήριο τις ειδικότερες μαθησιακές ανάγκες των μαθητών. Ετσι η   κατανομή των μαθητών στα τμήματα θα γίνεται αλφαβητικά,ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας, όπως δηλαδή ισχύει σήμερα.

Αφαιρείται, επίσης,  από το πολυνομοσχέδιο η  ρύθμιση (άρθρα 27 και 54 με τίτλο  Μισθολογικές διατάξεις και Σκοπός και πεδίο εφαρμογής αντίστοιχα). η οποία προβλέπει ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  μπορούν  να διεκδικούν θέσεις Διευθυντών Σχολείων, ΠΔΕ, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Συμβούλων Εκπαίδευσης κλπ  Έτσι τις    θέσεις των στελεχών εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, θα τις  διεκδικούν αποκλειστικά  οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου τομέα .

 Οι πρώτες ρωγμές, ωστόσο, στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα που συνολικά είναι αντίθετη με αυτό γιατί πλήττει ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο με την αξιολόγηση – χειραγώγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων και εκαπιδευτικών ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για την παράδοσή τους στους Δήμους και τη λειτουργία τους με τους όρους της αγοράς.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Με αμείωτους ρυθμούς εξακολουθεί να προχωρά η διαβούλευση και οι συζητήσεις με αρμόδιους φορείς επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την «Αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου, συνεχίζεται ο διάλογος με τις κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης. Η ηγεσία του Υπουργείου συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, ενώ συνομίλησε και με εκπροσώπους της Ελληνικής Λύσης, σε μία ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν θέλησαν να προσέλθουν στο διάλογο, παρά την πρόσκληση που τους απηύθυνε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις τους αρχικά προ της διαβούλευσης και προ της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

 

Σε συνέχεια της υιοθέτησης ιδεών και της συμπερίληψης προτάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των φορέων, δρομολογούνται ήδη τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο.

Ενδεικτικά, τις θέσεις των στελεχών εκπαίδευσης θα διεκδικούν εκπαιδευτικοί του δημοσίου τομέα και η κατανομή των μαθητών στα τμήματα θα γίνεται αλφαβητικά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search